• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 28 - شوال - 1445
  • برابر با : Monday - 6 May - 2024
7

غارها همیشه راز آلود و مخوف به نظر میرسند

  • کد خبر : 46426
  • 10 فروردین 1395 - 16:41
غارها همیشه راز آلود و مخوف به نظر میرسند

غار پَراو یا غار پَرو (به معنی پر آب) نام غاری است در ارتفاع ۳٬۰۵۰ متری کوه پراو، در دوازده کیلومتری شمال شرق شهر کرمانشاه که در میان کوه طاق بستان و کوه بیستون و در جنوب منطقه ای به نام میدان پراو قرار دارد. این غار در ۳۰۰ متری پایین قله شیخ علیخان یا […]

غار پراو

غار پَراو یا غار پَرو (به معنی پر آب) نام غاری است در ارتفاع ۳٬۰۵۰ متری کوه پراو، در دوازده کیلومتری شمال شرق شهر کرمانشاه که در میان کوه طاق بستان و کوه بیستون و در جنوب منطقه ای به نام میدان پراو قرار دارد. این غار در ۳۰۰ متری پایین قله شیخ علیخان یا قله پراو قرار دارد.
عمق غار پراو ۷۵۱ متر و طول آن ۱۴۵۴ متر است که ۲۶ حلقه چاه دارد و عمیق ترین چاه آن، چاه ۱۶ است به عمق ۴۲ متر.
به علت این که آب جاری شده در غار پراو حاصل ذوب شدن یخچالهای زیر زمینی غار پراو است و همینطور بخاطر ارتفاع بالای این غار برودت آب خیلی زیاد است. (بین ۳-۱ درجه سانتیگراد) و در هیچ کجای غار دما بالاتر از این نیست.

.فصل بهار و تابستان بهترین موقع غارنوردی است

دهانه غار به صورت سوراخی نسبتا کوچک است که با شیب تقریبا ۳۰ درجه شروع می شود و به فضاهای بزرگ و کوچک و شعب متعدد و سنگ های عظیم که در میان هر کدام از آنها حفره ها و پرتگاه هایی به وجود آمده، منتهی می شود. در آذرماه ابتدای غار به وسیله چکیده و چکنده های یخی پوشیده می شود و زیبایی خاصی به آن می بخشد. بدنه و دیوار سنگی داخل غار بسیار خشن و متخلخل است و این باعث می شود لباس غارنوردان در حین پیمایش سریعا پاره شود. آب سرد به لباس های زیر و سطح بدن نفوذ می کند که دشواری های پیمایش را زیادتر می کند.

غار پراو

پراو بزرگ ترین غار آهکی دنیاست و ساختمان آن آهکی است. نتایج بررسی های انجام گرفته نشان می دهد که این غار به دوران سوم زمین شناسی مربوط است

غار پراو

در زمان کشف این غار در بیش از ۴۰ سال پیش (۱۹۷۱ میلادی)، بزرگ ترین غار عمودی دنیا بوده است و به همین دلیل لقب اورست غارهای جهان را به آن اطلاق کرده اند. این غار به عنوان دومین اثر طبیعی ملی کرمانشاه در سال ۱۳۸۸ توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به ثبت رسید. امروزه غارهای عمیق بسیاری در جهان یافت شده اند که بسیار عمیق تر از غار پرو هستند و غار پرو را در لیست عمیق ترین غارهای جهان تا رتبه ۲۲۱ پایین آورده اند.

غار پراو

شهرت غار پراو بر اساس دو سفر اکتشافی مهم انگلیسی ها، در سال های ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ است که در آن دو سفر، تیم از ۲۲ میخ کوبی برای فرود به عمق ۷۵۱ متر، که در آن جا، غار به یک حوضچهٔ گلی آب پایان می یابد، استفاده کرد.
صعود به غار پراو به تجهیزات پیشرفته غارنوردی نیاز دارد و افراد عادی و غیرماهر امکان پیشروی در درون آن را ندارند.
چرا که غار پراو با درجه سختی پیمایش «۵ دی» از دشوارگذرترین غارهای جهان به شمار می رود و تاکنون پنج نفر از غارنوردان ایرانی هنگام پیمایش این غار جان خود را از دست داده اند.

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=46426

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.