• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 9 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Tuesday - 10 December - 2024
8

حمام تاریخی یان یان ، مقصد گردشگران نوروزی خرم دره

  • کد خبر : 83063
  • 10 فروردین 1403 - 12:10
حمام تاریخی یان یان ، مقصد گردشگران نوروزی خرم دره

به گزارش نبض سحر:کلمه ((یان یان))در زبان ترکی فعل امر از مصدر ((یانماق))به معنای ((سوختن)) آمده است و با توجه به کاربری و عملکرد این بنا که گرمابه است ،تاکیدی است بر وجود آبگرم و گرمای دایمی و نسبتا زیاد در این بنا است. بنای تاریخی حمام «یان یان» در مرکز شهر و در میان […]

به گزارش نبض سحر:کلمه ((یان یان))در زبان ترکی فعل امر از مصدر ((یانماق))به معنای ((سوختن)) آمده است و با توجه به کاربری و عملکرد این بنا که گرمابه است ،تاکیدی است بر وجود آبگرم و گرمای دایمی و نسبتا زیاد در این بنا است.

بنای تاریخی حمام «یان یان» در مرکز شهر و در میان بافت سنتی در حاشیه‌ی رودخانه‌ی کبیر و ضلع غربی خیابان سردار جنگل واقع است. این بنا با ۲۱۰ مترمربع وسعت با سبک معماری حمام‌های دوره‌ی صفوی اما در ابعاد کوچک‌تر ساخته شده است.

این بنا شامل فضاهایی چون هشتی ورودی، پای‌شوی خانه، گرماخانه، نظافت‌خانه، خزینه‎های آب سرد و آب گرم و گلخن است.

تاریخچه‌ی ساخت این بنا متعلق به اواخر دوره‌ی قاجاریه بوده و تا حدود ۲۵ سال گذشته نیز استفاده می‌شده است اما در چند سال گذشته متروکه شد و همین عامل موجبات تخریب آن را فراهم کرده است.

حمام یان‌یان در ساحل رودخانه کبیر و در منتهی الیه سمت شمالی شهر خرم‌دره قرار گرفته، که امروزه با گسترش شهر به سمت جاده ترانزیت، در مرکز آن قرار گرفته است. نزدیکی حمام به رودخانه، احتمالا به منظور دفع فاضلاب و یا استفاده از آب رودخانه بوده است.بنای تاریخی حمام «یان‌یان» در مرکز شهر و در میان بافت سنتی در حاشیه‌ رودخانه‌ کبیر و ضلع غربی خیابان سردار جنگل قرار گرفته است این بنا با ۲۱۰ مترمربع وسعت با سبک معماری حمام‌های دوره‌ صفوی اما در ابعاد کوچک‌تر بنا گشته است.

این بنا شامل فضاهایی چون هشتی ورودی، پای‌شوی‌خانه، گرماخانه، نظافت‌خانه، خزینه‌های آب سرد و آب گرم و گلخن است و تاریخچه‌ ساخت این بنا متعلق به اواخر دوره‌ قاجاریه بوده و تا حدود ۳۰سال گذشته نیز استفاده می‌شده است.بنای تاریخی حمام «یان‌یان» یکی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان خرم‌دره به شمار می‌رود که بنا به گفته امیر ارجمند، سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان در فهرست آثار ملی زنجان به ثبت رسید.

تاریخچه ساخت آن متعلق به اواخر دوره قاجار بوده و تا حدود ۳۰ سال گذشته نیز مورد استفاده قرار می گرفته ، اکنون توسط مجموعه فرهنگی  آیرال بازسازی شد و به صورت رستوران سنتی آماده پذیرایی از گردشگران است .

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=83063

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.