• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 4 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Monday - 7 October - 2024
11

نرخ باروری در استان زنجان روند نزولی دارد

  • کد خبر : 80640
  • 07 اردیبهشت 1402 - 12:47
نرخ باروری در استان زنجان روند نزولی دارد

طبق آمار‌ها نرخ رشد جمعیت در کشور و استان زنجان مناسب نیست و اگر موالید به همین روال ادامه‌دار باشد در سال ۱۴۳۰ بحران پیری به اوج خود خواهد رسید.   به گزارش موج رسا; یکی از مسائلی که حضرت آقا به آن توجه ویژه دارند مسئله جمعیت است و ایشان تذکر جدی بر این موضوع […]

طبق آمار‌ها نرخ رشد جمعیت در کشور و استان زنجان مناسب نیست و اگر موالید به همین روال ادامه‌دار باشد در سال ۱۴۳۰ بحران پیری به اوج خود خواهد رسید.

 

به گزارش موج رسا; یکی از مسائلی که حضرت آقا به آن توجه ویژه دارند مسئله جمعیت است و ایشان تذکر جدی بر این موضوع و اینکه رشد جمعیت مورد غفلت قرار گرفته است؛ داشته‌اند.

بنابراین لزوم توجه به افزایش نرخ رشد جمعیت باید مورد توجه قرار گیرد در این راستا امروز در استان زنجان جلسه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تشکیل شد.

مرکز ناباروری زنجان از لحاظ تعداد پزشک و شرایط حاکم در مرکز برای استان کافی نیست

فائزه موسوی، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری زنجان در این جلسه اذعان کرده است: در راستای حمایت از جوانی جمعیت، طبق ماده ۲۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، همه دستگاه‌های مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مکلف‌اند در روز ملی جمعیت، کارکنانی که در یک سال گذشته، ازدواج کرده و یا دارای فرزند شده‌اند را مورد تشویق قرار دهند. این مورد به دستگاه‌های استان خصوصا دستگاه‌های ستاد جوانی جمعیت ابلاغ شده است.

به گفته وی؛ مرکز ناباروری زنجان از لحاظ تعداد پزشک و شرایط حاکم در مرکز برای استان کافی نیست. ایجاد مرکز ناباروری طب سنتی و یا مرکز طب سنتی تلفیقی، مسئله حائز اهمیت و قابل توجهی است که باید در استان رخ بدهد.

بحران پیری در انتظار جمعیت

بنا به گفته حسن بختیاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، نیز در حال حاض ۱۰ درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و طبق پیش‌بینی‌ها تا سال ۱۴۲۰، جمعیت سالمند کشور دو برابر می‌شود.

وی با ابراز تاسف از نرخ باروری پایین بیان کرده است: میزان نرخ باروری کلی در پایان سال ۱۴۰۰ در کشور ۱.۶۵ و در استان زنجان ۱.۷۶ است و باروری در ایران طی سال‌ها کاهش یافته و فرزندآوری در ایران از دهه ۷۰ تاکنون دچار کاهش شدیدی شده و طبق پیش بینی‌ها ایران در آینده با بحران پیری جمعیت رو به رو می‌شود.

 

تاثیر افزایش جمعیت بر بیشتر شدن مشکلات اقتصادی، تصور غلطی است

با این وجود محسن افشارچی، استاندار زنجان نیز در این جلسه گفت: تاثیر افزایش جمعیت بر بیشتر شدن مشکلات اقتصادی، تصور غلطی است و با جوان شدن جامعه، کارآمدی آن هم بیشتر می‌شود.

افشارچی تصریح کرد: مسئله افزایش جمعیت بیش از هر چیزی نیاز به فرهنگ سازی دارد.

وی افزود: با توجه به مشکلات معیشتی در جامعه که در حال گذر از این سختی‌ها هستیم، ذهنیتی در جامعه به وجود آمده است که افزایش فرزندان موجب بیشتر شدن مشکلات معیشتی می‌شود در حالی که افزایش جمعیت گشایش‌هایی هم در پی دارد.

استاندار زنجان با بیان اینکه بین شاخص‌های اقتصادی و جمعیت در کشورها رابطه مستقیمی وجود دارد، اذعان کرد: کشورهایی مثل چین، هند، اندونزی و برزیل در شاخص‌های اقتصادی رو به رشد هستند و یکی از عوامل تاثیرگذار در این زمینه، جمعیت این کشورها است.

افشارچی خاطرنشان کرد: کشوری مثل ژاپن اکنون به نیروی کار ویزای بدون مدت می دهد چون با معضل پیری جمعیت مواجه شده است و حجم اقتصادی آن برابر پیش بینی ها در چند سال آینده روند کاهشی خواهد داشت.

استاندار زنجان با بیان اینکه جامعه پیر نشاطی ندارد، گفت: باید کاری کنیم که نشاط جوانی و پویایی در جامعه وجود داشته باشد.

با تمام این‌ها طبق آنچه که مهدی ژاله‌چیان، مدیرکل ثبت‌احوال استان زنجان اعلام کرده، سال گذشته در مجموع ۱۴ هزار و ۱۵۲ واقعه تولد در استان ثبت شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵.۷ درصد کاهش داشته است.

و اما آنچه که نمود دارد این است که رشد جمعیت در استان زنجان نیز روند نزولی دارد.

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=80640

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.