• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 20 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Monday - 27 May - 2024
5

سرطان معده از شایعترین سرطان ها در کشور/ گیاهان دستکاری ژنتیکی شده از عوامل اثر گذار درسرطان

  • کد خبر : 15036
  • 23 اردیبهشت 1393 - 20:31
سرطان معده از شایعترین سرطان ها در کشور/ گیاهان دستکاری ژنتیکی شده از عوامل اثر گذار درسرطان

عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران گفت: سرطان معده با درجه وخامت بالا در بین زنان و مردان شایع است و رقم بالایی از ابتلا در ایران را به خود اختصاص داده است. به گزارش نبض سحر، دکتر ابوالقاسم اباسهل با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر برنامه غربالگری در کشورهای دیگر بسیار قوی […]

عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران گفت: سرطان معده با درجه وخامت بالا در بین زنان و مردان شایع است و رقم بالایی از ابتلا در ایران را به خود اختصاص داده است.

به گزارش نبض سحر، دکتر ابوالقاسم اباسهل با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر برنامه غربالگری در کشورهای دیگر بسیار قوی عمل کرده ونقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان معده ایفا می کند.

عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران، راه درمان این نوع سرطان را در وهله اول جراحی دانست و گفت:  کشورهایی که میزان شیوع سرطان معده در آنها زیاد است ، درمان پیشگیرانه  را مقدم می دانند.

به گفته وی، در گذشته قبل از اینکه مسائل آندوسکوپی مطرح شود سرطان ها خیلی دیر شناسایی می‌شد و آن زمان  درمان نا امید کننده بود اما از زمانی که آندوسکوپی در اختیار قرار گرفت و با تجهیزات پیشرفته معده را می‌بینند، سرطان ها در مراحل ابتدایی تر شناسایی می شوند.

این جراح سرطان در رابطه با سرطان معده ونقش توارث و ژنتیک، اظهار داشت:ابتلا به بیماری سرطان میتواند زمینه ارثی و ژنتیکی نیزداشته باشد اما این قطعی نیست .

عضوپیشین انستیتو سرطان ایران  درباره علائم شایع سرطان معده با بیان اینکه معده حجم نسبتا بزرگ متسعی دارد و اغلب تا زمانی که توده رشد کند علامتی نداشته و یا علائمی مثل خونریزی را از خود نشان می دهد، تصریح کرد: اما زمانی که بیماری  گسترش پیدا کند تهوع ، درد و بی اشتهایی را به همراه خواهد داشت.

این عضوهیات علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه سرطان معده بیشتر در سنین بالا شایع است گفت: درد در ناحیه شکم ، قسمت فوقانی، میانی شکم ( اپی گاستریک) و احساس توده در شکم ( که از علایم دیررس و پیشرفته این بیماری است)، احساس خستگی و ضعف و بی حالی که می تواند علایم ثانویه کم خونی باشد از دیگر نشانه های اولیه این عارضه است.

عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران، بابیان اینکه بی اشتهایی، به ویژه بی اشتهایی به غذاهای گوشتی و کاهش وزن که گاهی با اتساع شکم و آسیت (جمع شدن آب در شکم) در موارد پیشرفته می شود از دیگر علائم این بیماری است تأکید کرد: ممکن است این علائم همراه با توده باشد که دراین صورت می‌تواند باعث انسداد معده یا روده شود.

وی افزود: گاهی نیز بیماران با علایم متاستاتیک به پزشک مراجعه می کنند مانند درگیری غدد لنفاوی ناحیه گردن که باعث بزرگی در این ناحیه می شود و یا علایم دیگر متاستاز مانند زردی و برآمدگی شکم که نشانه درگیری کبد است.

ابا سهل تصریح کرد: در مراحل ابتدایی ، جراحی و برداشتن تومور اولیه می تواند بسیار مؤثر باشد . حتی زمانیکه سرطان گسترش یافته باشد می توان برای جلوگیری از خونریزیهای طولانی و انسداد معده از روش جراحی استفاده کرد.

به گفته وی، از عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان معده، رژیم‌های غذایی شامل غذاهای دودی ، گوشتی و نمک اندود، غذاهای محتوی نشاسته زیاد و فیبر کم است و از سوی دیگراستفاده از غذاهایی که دارای غلات زیاد باشند ، ماهی و سبزیجات تازه حاوی ویتامین ها به خصوص ویتامین A و C  احتمال ابتلا به  سرطان معده را کم می کند.

اباسهل با اشاره به اینکه سرطان معده با زخم معده متفاوت است، اظهار داشت:  زخم معده نوعی آسیب خوش خیم به مخاط و زیرمخاط دستگاه گوارش است . به طور معمول بین ترشح اسید معده و این آسیب ارتباط وجود دارد.

وی افزود: زخم معده اغلب همراه با زخم دوازدهه است و در مردان سیگاری، میانسال یا مسن، با گروه خونی O و پراسترس بیشتر دیده می‌شود.زخم معده با سرعت کمتری از زخم اثنی عشر التیام می‌یابند، بیشتر احتمال بدخیمی دارند و اغلب همراه با التهاب معده ( گاستریت ) هستند.

این جراح سرطان یاد آور شد: علایم بیماری زخم معده نیز درد ناحیه فوقانی شکم (اپی گاستر) و سوزش سردل، سوء هاضمه، و وجود خون در مدفوع است .اغلب درد مدت کوتاهی پس از مصرف غذا یا در زمان گرسنگی ایجاد می‌شود. اما تا زمانی که آندوسکوپی ونمونه برداری صورت نگیرد،  تشخیص قطعی داده نمی شوند.

وی درباره تاثیرتغذیه بر این بیماری گفت: در جوامع مختلف نوع تغذیه در ایجاد سرطان و شیوع بیشتر آن سرطان، درمنطقه مربوطه تفاوت دارد.به عنوان مثال مسئولان وزارت بهداشت چین و سازمان بهداشت جهانی، علاقه وافر چینی‌ها به انواع ترشی و شورها، و مصرف غذاهای دودی مثل ماهی دودی و کشیدن سیگار را علت شیوع بیش از حد سرطان معده در این کشور می‌دانند.البته درکنار مسائل تغذیه ای عوامل محیطی نیز بسیار موثر است.درواقع می توان گفت ، فناوری باعث شده سرطانها مانند قارچ‌های هرز سر بازکنند.  غذاهای پر انرژی ، کم تحرکی و چاقی نیز باعث این بیماری شده است .

وی یادآور شد: حتی گیاهانی که به صورت دستکاری ژنتیکی تکثیر می شوند می توانند از عوامل اثر گذار درسرطان باشند.

عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران درباره روند درمان ،نقاط ضعف وقوت دراین رشته پزشکی در ایران با اشاره به اینکه، درمان چه در ایران و چه در کشورهای پیشرفته بسیار گران است و وارد مراحل جدید شده است گفت:  ایران با توجه به پیشرفت ها و جراحان حاذق و دستگاه های پیشرفته ای که دارد ،نه تنها ضعف ندارد بلکه موفقیتهای چشمگیری نیز داشته است.

به گزارش مهر،  سی و هشتمین کنگره و سالانه جامعه جراحان ایران باحضور بالغ بر ۷۲۰ سخنران از ۱۸ رشته مختلف پزشکی و جراحی و ارائه صد ها مقاله   تا ۲۴ اردیبهشت ماه ۹۳ در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران  برپا است.

.منبع:مهر

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=15036

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.