وی در باره آمار ایدز گفت: طبق آمار اعلام شده در دنیا حدود ۷۵ میلیون نفر افراد مبتلا به اچ.آی.وی و ایدز شناسایی شدند.در حالیکه این آمار در سال ۲۰۰۰ میلادی(سال۱۳۸۰ ه.ش) حدود۴۰ میلیون نفر بود. در حال حاضر در ایران تعداد این افراد به ۲۷۰۴۱ نفر می رسد. آماری که اگر حداقل با ضریب۴ محاسبه شود به بیش از ۱۰۰ هزارنفر می رسد در حالیکه آمار این افراد در سال ۱۳۸۰ تعداد۳۶۸۸ نفر بود.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران تاکید کرد: فعال ترشدن مراکزی که این افراد مراجعه می کنند از قبیل مراکز ارائه کننده خدمات به معتادین را می توان یکی ازدلایل این افزایش دانست. این افرایش آمار افراد شناسایی شده در ایران طبق گفته مسئولان وزارت بهداشت، «حدود ۹ برابر میانگین در دنیا از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ است» که باید پذیرفت بسیار نگران کننده است.
به گفته وی ، طبق همین آمار در ایران در سال ۱۳۸۰ حدود ۴۰۳ نفر وارد مرحله بیماری شده بودند. این رقم اکنون ۵۴۱۱ نفر است. همچنین در سال ۸۰، ۳۶۴ مورد فوتی به دلیل این بیماری داشتیم که این رقم اکنون به ۵۰۰۰ نفر رسیده است.
درحالی آمار ایدز در ایران افزایش داشته که براساس آمارهای جهانی از سال ۲۰۰۵ تا حالا تعداد مبتلایان به این بیماری ۳۰ درصد کم شده است و پیش بینی می شود جمعیت ۳۵ میلیونی مبتلایان به ایدز تا سال ۲۰۱۵ به ۱۵ میلیون نفر کاهش پیدا کند.
موسوی چلک گفت: بررسی راههای انتقال نشان می دهد که از سال ۱۳۶۵ تاکنون حدود ۶۹ درصد ازطریق استفاده از سرنگ آلوده بصورت مشترک و ۱۲.۵ درصد نیز از طریق روابط جنسی محافظت نشده مبتلا شدند. در حالیکه این راههای انتقال درمیان کسانی که فقط درسال ۱۳۹۰مبتلا شدند زنگ خطر را نشان می دهد. یعنی اگر از میان کل افراد شناسایی شده تاکنون،حدود ۶۹ درصد از طریق سرنگ آلوده بوده، درسال ۹۱ این آمار به ۵۲ درصد کاهش پیدا کرده است و روابط جنسی محافظت نشده از ۱۲.۵به حدود ۳۷ درصد افزایش پیداکرده است.
وی با اشاره به اینکه همچنان باید روی پیشگیری از ایدز ازطریق استفاده ازسرنگ آلوده بصورت مشترک در کنار پیشگیری ازطریق روابط جنسی محافظت نشده کارکرد، افزود: با توجه به نگرانی که از گرایش مجدد به هروئین در کشور وجود دارد اگر اقدام موثری انجام ندهیم در آینده این آمار افزایش خواهدیافت. بنابراین برنامه های پیشگیری لازم است در هر دو زمینه باشد.
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران افزود: با توجه به کاهش سن افراد مبتلا به ایدز در دنیا، شعار جهانی امسال هم ما متمرکز برپیشگیری در نوجوانان و جوانان تعیین شده است.در کشور ما هم باید در این زمینه فعال تر از قبل کار شود آموزش پیشگیری از روابط جنسی محافظت شده(ایمن) و عوارض استفاده از سرنگ مشترک برای تزریق مواد مخدر برای این گروه از تابو بودن خارج شود و از تمام ظرفیتهای موجود در بخش های دولتی و غیر دولتی برای آموزش صحیح و مستمر استفاده شود. گرچه اقدامات خوبی هم انجام شده اما باید پذیرفت که برای پیشگیری از ایدز لازم است که جدی تر کار کنیم و منابع لازم را هم تامین کنیم.