• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 13 - جماد ثاني - 1446
  • برابر با : Saturday - 14 December - 2024
10

PageRank چیست؟

  • کد خبر : 2796
  • 18 شهریور 1392 - 12:15
PageRank چیست؟

Pagerank به معنای رتبه صفحه است و در اصل امتیازی است که گوگل برای هر صفحه وب قائل می شود. برای دیدن رتبه صفحات یک سایت می توانید تولبار گوگل را دانلود و روی IE خود نصب کنید تا به محض ورود به هر صفحه ای امتیاز آن صفحه را روی نوار ابزار گوگل مشاهده […]

Pagerank به معنای رتبه صفحه است و در اصل امتیازی است که گوگل برای هر صفحه وب قائل می شود. برای رتبه صفحات وب سایتدیدن رتبه صفحات یک سایت می توانید تولبار گوگل را دانلود و روی IE خود نصب کنید تا به محض ورود به هر صفحه ای امتیاز آن صفحه را روی نوار ابزار گوگل مشاهده کنید. هرچه امتیاز شما در گوگل افزایش یابد، باعث می شود تا گوگل شما را در صفحه جست وجو، در رتبه بالاتری نمایش دهد. برای افزایش رتبه خود در گوگل باید نکاتی را رعایت کنید که در ادامه در مورد آن بحث می کنیم. حتی اگر بالا رفتن امتیاز گوگل برایتان مهم نیست، نکات کلیدی را به کار گیرید، زیرا گوگل سایت هایی را که این نکات را رعایت نکرده اند از لیست جست وجویش حذف می کند و دیگر در هیچ یک از سایت های شرکای گوگل نیز نام شما نشان داده نمی شود. توضیح سئو علم سئو تگ‌های سئو

● مکانیزم عملکرد PageRank

مکانیزم کلی امتیازبندی صفحات به صورتی عمل می کند که یک لینک از یک صفحه وب به یک صفحه دیگر، که در یک سایت دیگر است، به معنای یک امتیاز مثبت برای صفحه مقصد محسوب می شود و منطق این مکانیزم این است که وب مسترها، لینک سایت هایی را در سایت خود قرار می دهند که فکر می کنند برای بازدیدکنندگان سایتشان جالب و باارزش باشد. گوگل از تعداد این لینک های ورودی به صفحات سایت های دیگر، برای قضاوت درباره امتیازدهی به آنها و نیز مرتب کردن آنها در هنگام جست وجو (ترتیب صعودی – نزولی لینک ها در نتیجه جست و جو) استفاده می کند. برای مشاهده لینک های ورودی به سایت خود و صفحاتی که در سایت های دیگر از لینک شما استفاده کرده اند، می توانید link:http://www.yourURL.com را در گوگل وارد کنید تا لیست سایت هایی که به شما لینک داده اند را مشاهده کنید.

● PageRank چگونه محاسبه می شود؟

همانطور که قبلاً ذکر شد، بطور کلی PageRank با استفاده از اشتراک گرفتن از تمامی لینک های ورودی به سایت شما محاسبه می شود. البته این مکانیزم برای محاسبه دقیق PageRank صحیح نیست، زیرا گوگل لینک های داخلی (لینک هایی که صفحات مختلف وب سایت شما را به هم متصل می کند) را نیز در امتیازدهی محاسبه می کند. همچنین PageRank صفحه ای که به شما لینک داده هم، در بالا بردن رتبه سایت شما مؤثر است. مثلاً اگر یک سایت با بازدیدکننده بالا به شما لینک بدهد، امتیاز بیشتری نسبت به لینک شما در یک سایت با بازدیدکننده کم دارد. به علاوه تعداد لینک های خارجی که در صفحه مبدا وجود دارد نیز، در رتبه سایت مقصد تأثیر دارد.

بطور کلی می توان گفت، ۸۵ درصد از رتبه سایت مبداء، همراه با لینک به سایت مقصد ارسال می شود. بنابراین یک صفحه وب با رتبه ۵ و فقط با یک لینک خارجی در صفحه اش (که همان لینک سایت شماست) باید ۸۵ درصد از اعتبار رتبه ۵ را برای صفحه ای که به آن لینک داده است، ارسال کند. ولی در واقع هیچ صفحه ای فقط یک لینک ندارد – به یاد آورید که لینک های داخلی هم اغلب اوقات در محاسبه به حساب می آیند – پس میزان PageRank ارسالی عبارت است از ۸۵ درصد از PageRank همان صفحه تقسیم بر تعداد لینک های خارجی و این بدان معناست که اگر یک صفحه به غیر از سایت شما، لینک ۹ سایت دیگر را نیز داشته باشد، میزان PageRank ارسالی به سایت شما چیزی معادل ۵/۸ درصد از PageRank آن سایت است. سؤالی که اینجا مطرح می شود این است که تفاوت رتبه های PageRank چقدر است و مثلاً رتبه ۴ با ۵ چقدر تفاوت دارد؟ اعداد گوگل در PageRank فقط یک عدد ثابت نیستند بلکه نشان دهنده یک بازه عددی می باشند. بنابر این تمام پیج رنک های ۵ با هم مساوی نیستند. طبق جدول رتبه ۶ ممکن است فقط یک درجه از ۵ بیشتر باشد و ممکن است فقط کمی از ۷ کمتر باشد.

● نکات طراحی و محتوای سایت

– سایت را با یک سلسله لینکهای واضح طراحی کنید. هر صفحه حداقل باید از طریق یک لینک متنی ساده در دسترس باشد.

– برای سایت یک صفحه SiteMap (نقشه سایت) طراحی کنید که حاوی لینک صفحات مهم سایت باشد. اگر در سایت خود بیش از ۱۰۰ لینک دارید، صفحه SiteMap را به چند صفحه تقسیم کنید.

– درباره کلمات کلیدی که کاربران برای دسترسی به سایت شما در موتورهای جستوجو تایپ میکنند فکر کنید و مطمئن باشید که مطالبی درباره این کلمات در سایت شما وجود دارد.

– برای نمایش کلمات و لینکهای مهم از متن بجای عکس استفاده کنید، زیرا جستوجوگر خزنده گوگل متون نوشته شده در عکس را تشخیص نمی دهد.

– برای لینک ها و عکس ها حتما از تگ های title و Alt به صورت دقیق و درست استفاده کنید.

– لینک های شکسته (لینک هایی که به جای درستی اشاره نمی کنند) را درست کنید.

– اگر شما از طراحی سایت های Dynamic استفاده می کنید و در URL صفحات سایتتان کاراکتر (?) وجود دارد، باید بدانید که کل موتورهای جست وجو نمی توانند این صفحات را به خوبی صفحات Static پیدا کنند.

– لینک هایی که هر صفحه دارد باید حداکثر تعداد قابل قبولی باشد، حدود ۱۰۰ لینک.

● نکات فنی

از یک مرورگر متن مانند Lynx برای تست کردن سایت خود استفاده کنید. چون اکثر جست وجوگرها سایت شما را همانند چشمان Lynx میبینند. اگر شما در سایتتان از جاوا اسکریپت، کوکی ها، اشیا session ، frame یا فلش یا هر چیزی که جلوی دید برنامه های خزنده (Crawler) را بگیرد استفاده کرده باشید ممکن است این جست وجوگرها نتوانند صفحات سایت شما را به خوبی ببینند و index کنند.

– استفاده از SessionID جلوی برنامه های خزنده موتورهای جست وجوگر را می گیرد و چون آنها نمی توانند در سایت شما ثبت نام کنند تا صفحات را ببینند بنابرین تعدادی از صفحات شما هرگز در این جست وجوگرها ثبت نمی شوند.

– اگر از سیستم های CMS استفاده می کنید مطمئن شوید که این سیستم توانایی ساخت صفحاتی که گوگل می یابد را داراست.

از پارامترهایی مانند “&id=” در لینکهای صفحاتتان استفاده نکنید. چون گوگل این آدرس ها را index نمی کند.

● وقتی سایتتان آماده شد

– از سایتهای مرتبط بخواهید به شما لینک دهند.

– سایت خود را در http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl ثبت کنید.

– نقشه سایت خود را در Google Sitemaps ثبت کنید.

– سایت خود را در موتورهای جست وجوگر و دایرکتوری های دیگر از جمله یاهو ثبت کنید.

● نکات کلیدی

صفحات را برای کاربر طراحی کنید نه جست وجوگرها یعنی چیزی را که برای جست وجوگر می فرستید همانی باشد که در سایت دارید و به کاربر نشان می دهید.

– از روش های حقه زدن به موتورهای جست وجو برای بالا بردن pageRank استفاده نکنید. چون اولین مشتریان شما بازدیدکنندگان شما هستند نه جست وجوگرها.

– از برنامه های تأیید نشده برای ثبت صفحات و چک کردن امتیاز خود در گوگل بهره نبرید. زیرا این برنامه ها قوانین گوگل را زیر پا می گذارند. مانند برنامه WebPosition Gold که درخواست سایت شما را به چند مدل به گوگل می فرستد (برای گول زدن موتور جست وجوگر – با این کار جست وجوگرهای معمولی گول می خورند و فکر می کنند سایت شما پرطرفدار است. اما گوگل آنها را پیدا می کند.) این برنامه ها ممکن است باعث شوند گوگل اسم شما را بطور کلی از لیست سایت های جست وجو حذف کند!!!

● توصیه های ایمنی

– از لینک ها یا متن های مخفی استفاده نکنید.

– از cloak redirect استفاده نکنید.

– Queryهای برنامه ریزی شده به گوگل نفرستید.

– صفحه را با کلمات نامربوط به سایتتان لود نکنید.

– صفحات تکراری در دایرکتوری ها و ساب دومین های سایتتان نسازید.

منبع:http://www.ictpishro.com/

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=2796

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.