به گزارش نبض سحر، از دیر باز شیره پزی به عنوان یک سنت پس از برداشت محصول انگور در روستاهای خرم دره و خود مردم شهر رایج بوده و این روزها نیز پس از برداشت محصول انگور مشغول پخت شیره می شوند که اکثر خانواده ها برای مصرف خود و همچنین برای فروش در بازار این کار را انجام می دهند.
شیره پزی در روستا، بعد از برداشت انگور و معمولا در پایان شهریورماه انجام میشود که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نظر جهت فروش، در تامین مالی خانواده نیز موثر است. برای پخت شیره از انگور کشمشی استفاده میکنند، چون آبدارتراست. از آب انگور علاوه بر شیره پزی، شربت و شیرینی نیز درست میکنند.
شیره انگور یک تامینکننده بسیار خوب انرژی و برای کم خونی مخصوصا کم خونی ناشی ار فقر آهن بسیار مفید است.
خاصیت اصلی انواع شیره، انرژی زا بودن آن است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شود.شیره انگور بسیار مقوی است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، بسیار مفید است.