حجت محمدی در دوازدهمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان خرمدره و هفتمین جلسه شورای هماهنگی دشت پایلوت ابهر-خرمدره(در حوزه شهرستان خرم دره) ضمن تقدیر و تشکر از حضور به موقع اعضاء در جلسه شورای حفاظت، حوادث تروریستی روی داده در هفته های اخیر را محکوم و با اشاره به آمار بارشهای سال جاری و مقایسه آن با میزان مشابه سال قبل وکاهش بارندگی، خواستار مدیریت مصرف آب شده و بر لزوم صرفه جویی در بخش آب، تأکید کرد.
وی با تاکید بر ضرورت برگزاری منظم جلسات شورای حفاظت از منابع آب شهرستان ،گفت: از آنجایی که آب یکی از اساسیترین عناصر برای بقای بشر است جلسات این حوزه باید به صورت جدی و منظم برگزار شود.
فرماندار شهرستان خرم دره با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب، لزوم فرهنگسازی در صرفه جویی و مصرف بهینه آب، اطلاع رسانی و تشریح وضعیت بحرانی دشت تأکید نموده و خواستار مشارکت همگانی و اراده و عزم مردمی در حفاظت از منابع آب به عنوان سرمایه ملی محدود از طریق تمامی دستگاههای اجرایی شد.
رئیس شورای حفاظت از منابع آب شهرستان خرم دره در خصوص تأمین آب روستای ویستان نیز ، خواستار پیگیری و حل مشکل تأمین آب این روستا با توجه به اجرای خط انتقال آب با تشکیل جلسه تخصصی توسط امور منابع آب، آبفای و آبفار شهرستان شد.
محمدی از فرهنگ سازی به عنوان مهم ترین فاکتور غلبه بر بحران کم آبی یاد کرد و افزود: متاسفانه برخی از مسولان دستگاههای اجرایی و رسانه ها آنچنان که باید به بحران کم آبی پی نبرده اند.
وی با بیان اینکه از استقرار صنایعی که نیاز به مصرف بالای آب دارند در شهرک صنعتی جلوگیری می شود، تاکید کرد: به دنبال استقرار صنایعی هستیم که علاوه بر اشتغالزایی نیاز به مصرف آب کمتری داشته باشند.
نماینده عالی دولت در شهرستان خرم دره با بیان اینکه کشاورزی یکی از بخش هایی است که میزان هدر رفت آب در آن بسیار بالاست، تصریح کرد: اجرای طرح های نوین کشاورزی و مدیریت صحیح منابع آبی باید برای کشاورزان تبیین شود تا از هدر رفت آب در بخش کشاورزی جلوگیری شود.
محمدی از کاهش ۲ میلیمتری باران در شهرستان در سال جاری خبر داد و افزود: در پی کاسته شدن از میزان بارشها و برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی شاهد کاهش سفره های آب زیرزمینی هستیم که این امر علاوه بر شور شدن آبها فرو نشست زمین را نیز در پی دارد.
وی با تاکید بر ضرورت پایش مستمر منابع تامین آب شرب ،تصریح کرد: این امر در مناطق روستایی با هماهنگی اداره آبفار روستایی و همکاری شوراها و دهیاران باید مورد توجه جدی تر قرار گیرد تا از ورود حیوانات به منابع آبی و آلوده شدن آنها جلوگیری شود.
انتهاس پیام/