محمد فاتح مرادی در گفت و گو با نبض سحر ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات همشهریان در ماه رمضان اظهار داشت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری ویروسی مشترک میان انسان و دام است تقریبا در بیشتر مناطق افریقا و اسیا گزارش شده و متاسفانه نبود برنامه بهداشتی مناسب در بیشتر کشورهای همسایه از جمله پاکستان در سال های اخیر میزان شیوع این بیماری در کشورهای خاورمیانه روبه رشد بوده است.
وی گفت: البته جای بسی خوشحالی است ارتقای فرهنگ و توجه احاد مردم عزیز کشورمان و مسئولین پرتلاش حوزه بهداشت بویژه بهداشت دام و مواد غذایی با منشا دامی زمینه پیشگیری و کنترل این بیماری را شدت بخشیده است.
رئیس دامپزشکی خرم دره گفت: نکته قابل توجه این بیماری در گاو و گوسفند علامت خاصی را ندارد و دامداران متوجه وجود بیماری در حیوان نمی شوند در صورت الوده شدن حیوانات تنها در هفته اول بیماری تب خفیفی بوجود می اید که تشخیص تفریقی ان از سایر بیماری ها تنها توسط دامپزشکی و با امکانات ازمایشگاهی تشخیص بیماری میسر می شود البته نقش کنه ها با شروع فصل گرما وتخم گذاری و تزاید انهادر دام های اهلی و در طبیعت در حیواناتی مانند لاک پشت و خرگوش وغیره نیز در شیوع بیماری تب کریمه کنگو بسیار مهم است.
مرادی با اشاره به اینکه در شهرستان خرم دره هیچ موردی از این بیماری تاکنون مشاهده نشده است گفت: تلاش دامپزشکی خرم دره باهمکاری سایر ادارات از جمله شبکه بهداشت و درمان ،جهاد کشاورزی برای پیشگیری از بیماری ادامه دارد و مهمترین اقدامات دامپزشکی شهرستان برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو شامل ۱- بررسی ومراقبت فعال در سطح روستاهها ۲- سمپاشی توام دام و جایگاههای دامی بویژه در دامداری های سنتی ۳- اموزش دامداران و سلاخان و قصابان و متصدیان رستوران ها وسایر گروههای در معرض خطر ۴- نظارت بیشتر بر مراکز تهیه و بسته بندی و حمل وعرضه گوشت قرمز.
وی در خصوص نحوه پیشگیری از ابتلا به ان بیماری گفت: همشهریان عزیز باید موارد ذیل را در خصوص پیشگیری این بیماری رعایت کنند ۱- از کشتار دام خارج از کشتارگاه پرهیز شود و گوشت مورد نیاز خود را فقط و فقط از فروشگاهها و قصابی های تحت تظارت دامپزشکی تهیه کنند ضمنا هنگام خرید به مهر دامپزشکی و لیبل و تاریخ تولید و تاریخ انقضا گوشت توجه داشته باشتد۰ ۲- در هنگام برخورد با گاو و گوسفند یا حیواناتی مانند لاک پشت و خرگوش و غیره از دست زدن به کنه ها جدا خودداری شود ۳- کسانی که دام نگه می دارند بدن دام را مرتب کنترل کنند در صورت مشاهده کنه بلافاصله با مشاوره دامپزشکی مبارزه اصولی را انجام دهند۴- گوشت تازه از جمله گوشت نذری باید ۲۴ ساعت در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری بعد مصرف شود جگر ۴۸ ساعت در دمای فوق ذکر نگهداری شود در نهایت مردم بدون نگرانی و با رعایت زنجیره تامین صحیح گوشت مصرف کنند.
انتهای گفت و گو