به گزارش نبض سحر ، علیرضا اسداللهی در گفت و گو با نبض سحر اظهار داشت: آفت سن از جمله آفات خطرناک محصول گندم به شمار می رود که همه ساله به منظور کنترل این آفت و جلوگیری از طغیان آن در مزارع اقدامات کنترلی و اطلاع رسانی لازم به بهره برداران شهرستان انجام می گیرد.
وی با تأکید بر لزوم هوشیاری کشاورزان و پایش مستمر مزارع تصریح کرد: خسارت سن گندم در سه مرحله سن مادر، مرحله پوره و سن های بالغ نسل بهاره دیده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرمدره با اشاره به اینکه بیش ترین ریزش سن های مادر در موقع پنجه زنی گندم اتفاق می افتد، عنوان کرد: تغذیه سن مادر از جوانه های مرکزی سبب زردی و پژمردگی گندم می شود.
اسداللهی با بیان اینکه مرحله دوم خسارت به وسیله پوره های سنین مختلف انجام می شود، خاطرنشان کرد: مراحل بعدی پورگی برای تکمیل رشد خود از ساقه، برگ و محصوصاً از شیره سبز خوشه های گندم تغذیه می کنند.
وی افزود : مرحله سوم خسارت مربوط به حشرات بالغ نسل جدید است که برای ادامه رشد و توانایی پرواز به ارتفاعات کوهستانی و استراحت احتیاج به تغذیه کافی از دانه های خوشه گندم دارند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد :زمان مبارزه با سن مادر قبل از مرحله تخمریزی و زمانی است که بیشترین جمعیت سن های موجود در اماکن زمستانگذران محل خود را ترک و تخلیه کرده باشند.
انتهای پیام/