صمد هاشمنژاد در جلسه بازآفرینی بافت فرسوده شهرستان خرمدره، اظهار کرد: بافت فرسوده با شاخصهایی از قبیل ریزدانگی، استحکام و قدمت ساختمان مشخص میشود.
وی با بیان اینکه خرمدره دارای ۷٫۵ درصد بافت فرسوده است، تصریح کرد: بر اساس شاخصهای تعیین شده ۷۴ هکتار از شهر خرمدره در محدوده بافت فرسوده قرار دارد.
این مسئول با بیان اینکه طبق آمار سال ۸۵ بیش از ۹ هزار نفر از شهروندان خرمدرهای ساکن بافتهای فرسوده هستند، یادآور شد: این تعداد حدود ۱۹ درصد از جمعیت شهرستان را شامل میشود.
هاشمنژاد با بیان اینکه شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری متولی پرداخت وام در بافتهای فرسوده است، عنوان کرد: به ازای بازسازی هر واحد مسکونی که در بافت فرسوده قرار دارد ۳۰۰ میلیون ریال وام با بازپرداخت ۱۲ ساله پرداخت میشود که دو سال از این وامها به صورت مشارکتی و ۱۰ سال نیز اقساطی است.
این مسئول با بیان اینکه سود دوران مشارکت ۲۲ درصد و دوران اقساطی نیز ۲۰ درصد است، خاطرنشان کرد: به برخی از افراد واجد شرایط از قبیل قشرهای جوان و زنان سرپرست خانوار، دولت ۱۰ درصد یارانه میپردازد.
در ادامه این جلسه، کارشناس دفتر امور اجتماعی و شهری استانداری زنجان نیز با بیان اینکه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از تاکیدات مقام معظم رهبری است، عنوان کرد: ایشان بر مبارزه جدی در زمینه برخی از آسیبهای اجتماعی، از جمله اعتیاد، حاشیهنشینی، فساد و طلاق تاکید ویژه دارند.
صادق احمدی با اشاره به اینکه به دنبال تاکیدات مقام معظم رهبری، شورای اجتماعی کشور از میان آسیبهای اجتماعی اعتیاد، حاشیهنشینی و طلاق را مورد توجه جدیتری قرار داده است، اظهار کرد: حاشیهنشینی در شهرهای بزرگ مشکلاتی را به وجود آورده است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
این مسئول با تاکید بر اینکه مهاجرت روستاییان به شهرها از مهمترین دلایل گسترش حاشیهنشینی است، یادآور شد: ساکنان حاشیه شهرها با مسایلی از قبیل ساخت و سازهای غیرمجاز، تراکم جمعیت، فرسودگی و کمدوام بودن منازل و بیکاری مواجه هستند و درآمد کمتری نیز دارند.
وی در ادامه با اشاره به جمعیت ۱۱ میلیونی حاشیهنشینان در کشور، افزود: جمعیت حاشیهنشین استان زنجان نیز ۱۲۰ هزار نفر است که ۱۳ هزار نفر از این جمعیت ساکن شهرستان خرمدره هستند.
احمدی با تاکید بر ضرورت بها دادن بیشتر به مناطق حاشیهنشین شهرها، خاطرنشان کرد: باید به پروژههایی که در حاشیه شهرها قرار دارد و میتواند در بهبود مسایل فرهنگی این مناطق موثر باشد توجه بیشتری شود، لذا باید پروژههای این مناطق جهت انعکاس به وزارت کشور توسط دستگاههای مرتبط جمعبندی و اعلام شود.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خرمدره نیز با بیان اینکه مراکز بهداشت و درمان خرمدره علاوه بر اینکه در بافت فرسوده قرار داشت ساختمان آنها نیز مستهلک بود، عنوان کرد: با کمک خیرین، زیرساختهای بهداشتی در حال ارتقا و نوسازی است.
جلیل کریمخانی با اشاره به اینکه در حال حاضر با کمک خیرین شش درمانگاه در شهر در حال احداث است، تصریح کرد: سه درمانگاه و یک مرکز فوریتهای پزشکی شهرستان نیز در بافت فرسوده قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۴۵ متخصص در شهرستان خرمدره در حال فعالیت است، عنوان کرد: متاسفانه نبود پانسیون برای استقرار پزشکان موجب ترک خرمدره توسط پزشکان شده است.
رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان خرمدره نیز تاکید کرد: توجه بیشتر به ورزش و احداث پروژههای ورزشی در مناطق حاشیه شهر میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی در این مناطق موثر باشد.
کاظم مصطفوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سالن بدمینتون و احداث پیست دو و میدانی در بافت فرسوده شهر در دست احداث است.
انتهای پیام/