نقاشی دیواری به عنوان یکی از اشکال هنری انسان همواره از اهمیت خاصی برخوردار بوده است و تأثیر آن بر زندگی انسان از دیرباز تاکنون آنچنان پایدار و ماندنی است که می توان گفت کمتر رشته ی هنری چنین تأثیری را داشته است. امروزه نقاشی دیواری از نظر ایجاد تأثیرات قوی بصری و آفرینش زیبائی و هماهنگی فرم و ریتم نقش ارزشمندی در آثار معماری و زیباسازی شهری داشته و دارد این رشته هنری اگر به درستی شناخته شود و به درستی به اجرا درآید با توجه به فضاهای زیبا و باشکوهی که بوجود می آورد میتواند با هنر و معماری نیز تلفیق شود همچنین این توان را در خود دارد که با مایه های هنر هر قوم و ملتی آمیخته شود و به آن ارزش والائی اعطا کند.
نبض سحر: نقاشی دیواری می تواند در خدمت اهداف عالی جامعه برای پیام رسانی های ارزشی و اخلاقی و دیگر اقسام و محتواها قرار بگیرد هنرمند افتاد. بنابراین از این هنر می توان به عنوان یک هنر مردمی و اثرگذار یاد کرد. همچنان که نقاشی دیواری علاوه بر این موارد در زمینه ی پیام رسانی و تکامل دهنده معماری شهری نیز می تواند کاربردهای عظیمی داشته باشد می تواند ایده های بکر و ارزشمندش را با تصویرسازی دیواری در ذهن مخاطب القا و جامعه را به سمت تکامل پیش ببرد
سعید دودانگه هنرمند نقاش ماهر و چیره دستی است که در زمینه طراحی و نقاشی دیواری فعالیت دارند. ایشون به انجام کارهای هنری در زمینه نقاشی مشغول هستند وحدودا ۲۰سال به صورت حرفه ای در این عرصه مشغول به فعالیت هستند و در ادامه مصاحبه ما رو با این هنرمند میخوانید.
از چه سنی به صورت جدی شروع به اینکارکردید ؟ از سن ۱۶ سالگی هنر نقاشی رو به خاطر علاقه زیاد به صورت تجربی
– چند وقته که به این کار مشغولید؟حدودا ۲۲ سال
– رشته ی تحصیلی ؟دیپلم هنر از موسسه لوح تهران ودیپلم علوم انسانی
ویژگی مشهود نقاشیهای شما علاقه به طبیعت است. این علاقه از کجا ناشی میشود؟ چون در یک خانواده کشاورزبزرگ شدم به طبیعت بیشترین گرایش دارم
چه چیزهایی براتون الهام بخش هستند؟ طبیعت روستایی وسنتی الهام بخش وآرامش دهنده است
-سبکهایی که در نقاشی دیواری استفاده می شود کدامند یا چه سبکهایی مناسب برای این نوع نقاشی هستند ؟بیشترین سبک به صورت رئال و سه بعدی و خط و نقاشی
-ارتباط مردم با این آثار چگونه است. آیا با این نوع نقاشی ارتباط برقرار می کنند؟ بله. لذت می بردند، اظهار نظر های جالبی می کنند و علاقه مند به این نقاشی سنتی هستند.
– چقدر از وقتتون رو صرف خلق آثار هنری میکنید؟ بستگی به درخواست مشتری دارد بعضی مواقع نیز بستگی به کار موسسات دولتی داره
– دلیل اصلی گرایش شما برای این هنر چیه؟ پول یا علاقه؟ علاقه شخصی می باشد، چون هیچ حمایتی از طرف ارگانهای دولتی نمی شود.
– اولین اثر هنری که فروختید رو یادتونه ؟ چی باعث شد به ذهتون برسه به این هنر به عنوان حرفه و شغل نگاه کنید؟ اولین نقاشیم روچون خیلی دوست دارم تو خونه ام هستش و علاقه شخصی
– چقدر از ایده های دیگران و طرح های دیگه برای طرح هات استفاده کردید ؟ زیاد به نقاشان بزرگ مانند رحیم نوسی-کاتوزیان- استاد خروش ارادت دارم و الهام می گیرم.
– برای خلق آثارتون بیشتر به علاقه ی خودتون توجه دارید یا اقتضای علاقه مندان و خریداران؟ هر دو چون بایدبه نظر آنها احترام بگذارم و رضایت آنها هم تامین بشه
– سفارش با طرح های پیشنهادی هم قبول میکنید؟ بله . اتفاقاً استقبال می کنم.
– آیا فقط نقاشی دیواری انجام می دهید یا در فروشگاه ها و نمایشگاه های هنری هم میشه آثار شما رو خرید؟ بله. به صورت بازاری در شهرهای بزرگ و تابلوهای زیادی به کشور سوئیس فرستادم.
– بهترین کار هنری خودتون ؟ عکس های شهدا در قم و خمین، کرج، مهاباد . چون شهدا ، ولی نعمتان ملت ما هستند.
– آیا طرحهای اجرا شده در سطح شهر با فضای شهر و مبلمان شهری ارتباط خوبی برقرار میکند؟ به نظر خودم بله. میتوانید خودتان قضاوت کنید.
نقاشی دیواری چه تأثیری می تواند بر روحیه مردم داشته باشد؟ اکثراً لذت می برند هر کس برداشت خواص خودش را دارد و همگی مورد احترام است. حتی از انتقاد آنها خوشحال می شوم.
– در انتها اگر نظر یا پیشنهادی برای خوانندگانی که تازه میخوان وارد این عرصه بشند دارید ممنون میشم ارائه بدید؟ به نظرمن این اگر کسی به خاطر مادیات و یا شهرت وارد هنر بشه هیچ وقت موفق نبوده و نخواهد شد . هنر یک غریزه الهی است باید به اون احترام بذاریم و از اون لذت ببری.چون از نظر اقتصادی و چه حمایت اجتماعی هیچ چیز نصیب نقاشان دیوار و تابلو نمی شود. برعکس کشورهای خارجی که بسیار اهمیت می دهند هنوز در ایران جایگاهی ندارد خصوصاً در استان زنجان اگر هم علاقه مند هستند از طریق دانشگاه و تحصیلات عالی دنبالش بروند .
در پایان از همه شما مردم هنر دوست تشکر می کنم دوستدار شما سعید دودانگه بالا خانی
بر ما گذشت خوب و بد امّا تو ای روزگار فکری به حال خود کن که این رسم روزگار نیست.
تهیه و تنظیم: حسین آقامیری