• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
11

سکوت علی(ع) رضایت از فریاد زهرا(س) بود

  • کد خبر : 29547
  • 04 فروردین 1394 - 14:40
سکوت علی(ع) رضایت از فریاد زهرا(س) بود

این بانوی بزرگوار بار سنگین دفاع از ولایت را بر دوش گرفت و علی (علیه السلام) نیز با سکوت خویش، رضایت خود را از فریاد تاریخ ساز فاطمه (علیه السلام) اعلام کرد تا بزرگ بانوی هستی، ریشه ظلم را رسوا کرد. آیت الله سید عبدالله فاطمی نیا: دفــاع از ولایــت، مهم ترین رکـــن اعتقادی حضـرت […]

این بانوی بزرگوار بار سنگین دفاع از ولایت را بر دوش گرفت و علی (علیه السلام) نیز با سکوت خویش، رضایت خود را از فریاد تاریخ ساز فاطمه (علیه السلام) اعلام کرد تا بزرگ بانوی هستی، ریشه ظلم را رسوا کرد.

آیت الله سید عبدالله فاطمی نیا: دفــاع از ولایــت، مهم ترین رکـــن اعتقادی حضـرت فاطمه (سلام الله علیها) است و ایشان آن چنان ذوب در ولایت است که در جریان رحلت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) مشاهده می کنیم، حضرت تنها کسی است که حق امام علی (علیه السلام) را بر همگان روشن و دسیسه های توطئه گران را برای کسب منصب خلافت مسلمین رو می کند.

به عبارت دیگر حضرت فاطمه (سلام الله علیها) اولین فردی است که با فتنه زمان خود مبارزه می کند چراکه امامت و ولایت، مهم ترین پایـه اعتقادی و زیربنای زندگی سیاسی، اجتماعی و فـرهـنـگی ما شیعیان محسوب می شود و جایگاهی بالاتر از نماز دارد. همان طور که می دانید، پس از رحلت نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) مسئله خلافت مسلمین مطرح شد و حال آنکه این موضوع مهم در آخرین حج پیامبر و در واقعه غدیر بر همگان روشن و مسجل شده بود که علی (علیه السلام) به عنوان جانشین رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) منصوب و اداره امور مسلمین نیز به ایشان تفویض شده بود.

اما پس از پایان مراسم تدفین پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) خدعه ها و نیرنگ ها آغاز و واقعه عظیم غدیر به فراموشی سپرده شد. خلافت از علی (علیه السلام) غصب و ایشان به مدت ۲۵ سال خانه نشین شدند. فاطمه (سلام الله علیها) از رحلت پدر تا شهادت خویش عمر کوتاهی داشتند اما در همین مدت با تمام توان فتنه های دشمنان ولایت را روشن و افکار انحرافی آن ها را رسوا کردند.

سیاست حضرت علی (علیه السلام) سکوت اعتراض آمیز بود چراکه جریان ولایت و امامت ایشان در حجه الوداع بر همه روشن شده بود و نقض ولایت ایشان بزنگاه ورود انحراف در مسئله امامت امام معصوم بود که مولای متقیان (علیه السلام) در عین همکاری با خلفا سکوت را پیشه کردند چراکه تعصبات جاهلیت دوباره بروز کرده بود و عامه مردم نگاه و رویکرد خوبی به مسائل دینی نداشتند و حاضر بودند برای رفاه خود هر فردی را برای اداره امور مسلمین به عنوان خلیفه بپذیرند!

ضمن اینکه اوضاع سیاسی اجتماعی عصر رحلت رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) سرشار از کینه های متعدد بود که با طرح مسئله ولایت، سر باز کرد. البته سکوت مولای متقیان نشان از درایت ایشان برای اشاعه وحدت در میان امت اسلام داشت که آن حضرت از حق خویش گذشتند تا اتحاد مسلمین حفظ شود.

آن حضرت در فلسفه سکوت خود فرمود: «دیدم صبر بر این حادثه، بهتر از ایجاد تفرقه میان مسلمانان و ریختن خونشان است، مردم تازه مسلمانند و دین مانند مشک شیر، به هم زده می شود و کوچک ترین سستی آن را فاسد و کم ترین پیمان شکنی آن را واژگون می سازد».

در این شرایط حضرت زهرا (سلام الله علیها) نیز مبتنی بر خواست و نظر ولی خدا حرکت می کرد، اما تنها کسی بود که موقعیت اجتماعی و قداست بسیار بالایی در میان مردم داشت و می توانست با ایستادگی در برابر جریان حذف علی (علیه السلام) حقایق را برای حق طلبان روشن کند. این بانوی بزرگوار بار سنگین دفاع از ولایت را بر دوش گرفت و علی (علیه السلام) نیز با سکوت خویش، رضایت خود را از فریاد تاریخ ساز فاطمه (علیه السلام) اعلام کرد تا بزرگ بانوی هستی، ریشه ظلم را رسوا کرد.

حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در صحبت ها و خطابه های خود بار ها و بار ها همگان را به این نکته توجه داد که حق ولایت و امامت سازش ناپذیر است و نباید نسبت به تنها یادگار رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) با مسامحه برخورد کنیم، ضمن اینکه باید در این مسیر از مال و جان خویش بگذریم تا سلسله ولایت مستدام و پایدار بماند.

فاطمه (سلام الله علیها) همواره تاکید داشت که ولایت، ریشه و بن مایه اصلی اسلام است و نباید در این مسیر نورانی، سیاست تردید وجود داشته باشد. ایشان در خطابه های خود پیوسته مسئله غدیر را عنوان می کردند تا اذهان خفته بیدار شوند و ولایت مورد غفلت واقع نشود.

فرهنگ ظلم ستیزی و مدافع حریم ولایت بودن با شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) جان گرفت و ایشان با نثار جان خویش درخت ولایت را بارور کردند و این جریان تداوم یافت و ما در قیام عاشورا نیز این مسئله را به وضوح می بینیم که حضرت عباس (علیه السلام) در دفاع از ولایت و حفظ احترام امام و حجت خدا، تا پای جان ایستادگی کرد و با لب تشنه به شهادت رسید.

دفاع از ولایت با قیام فاطمی آغاز و تا قیام پرشور و حیات بخش امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تداوم خواهد داشت، چراکه مزار حضرت زهرا (سلام الله علیها) بر همگان مخفی است و این هم ابتکار عملی از سوی حضرت صدیقه طاهره بوده است تا دشمنان بدانند مبارزه این بانوی مکرمه برای صیانت از ولایت امام معصوم هم چنان ادامه دارد.

مهم ترین درس سیره ولایی فاطمه (سلام الله علیها) این است که تابع محض ولایت باشیم و همان طور که حضرت زهرا (سلام الله علیها) از ولایت صیانت کرد تا رسالت نبوی تا قیامت پایدار ماند، ما نیز باید در دفاع از ولایت و پاسداشت ارزش های امامان معصوم، آن هم در عصر حاضر که دوران غیبت است و انتظار فرج، از هیچ تلاشی مضایقه نداشته باشیم.

ضمن اینکه در عصر حاضر که زمین پر از نفاق، دورویی و انحرافات شده تنها راه حفظ ایمان برای ما بصیرت افزایی است تا در شرایط سخت زندگی راه درست را از غلط تشخیص دهیم، و بصیرت توسعه پیدا نمی کند مگر با تأسی به ولایت که البته در دوران غیبت تبعیت از ولی فقیه بر همه ما واجب است و ما باید پشتوانه خوبی برای ولایت فقیه باشیم.

یادمان باشد بی توجهی به ولایت فقیه موجب نابودی ما می شود و آنچه رشته ارتباط ما را با حضرت حق محکم می کند توجه به ولایت است. بنابراین همه ما تکلیف داریم که تابع محض فرامین ولایت فقیه باشیم که با رهنمود های ایشان از راه درست منحرف نخواهیم شد
منبع: هفته نامه پنجره

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=29547

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.