مدیر کل آمار استانداری زنجان گفت: با افزایش تعداد مراکز آموزش عالی و افزایش جذب دانشجو، پدیده بیکاری افراد دارای تحصیلات عالی رو به افزایش است.
به گزارش نبض سحر به نقل از مهر، حسین امید مقدم ظهر سه شنبه در کارگروه اشتغال استان زنجان با تبیین وضع سواد بیکاران استان زنجان اظهار کرد: در سال ۶۵ بیکاران باسواد ۵/۱ درصد بود این میزان در سال ۹۰ به ۱/۲۳ درصد رسید.
امید مقدم یادآور شد: در سال ۹۰ بیکاران دارای مدرک فوق دیپلم ۱/۲۴ درصد، لیسانس ۴/۶۹، فوق لیسانس و دکتری حرفه ای ۳/۶ درصد بوده اند.
وی خاطر نشان کرد: طبق اطلاعات سال ۹۰ نرخ بیکاری در این سال در استان زنجان ۹/۱۰ درصد، شاغلان بی سواد ۱۳/۸ درصد و شاغلان دارای تحصیلات عاللی ۸,۲۱ درصد بوده است.
امید مقدم گفت: پیش بینی می شود هنوز هم تعداد بیکاران استان همچون سال ۹۰ به ۳۷ تا ۳۸ هزار نفر برسد.
مدیر کل آمار استانداری زنجان با مقایسه سهم شاغلان در بخش های اقتصادی با سهم آن بخش در تولید ناخالص داخلی بیان داشت: در سال ۹۰ در استان زنجان سهم اشتغال و سهم تولید ناخالص داخلی در بخش صنعت به ترتیب ۶۱/۳۲ و۶/۳۴ درصد بوده همین طور در بخش کشاورزی ۳۹ و ۵/۱۸ و در بخش خدمات سهم اشتغال ۷۱/۳۷ و ۱/۴۷ درصد بوده است.
وی با مقایسه این آمار خاطر نشان کرد: متاسفانه سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی در استان ناچیز بوده است.
امید مقدم تاکید کرد: باید بین ساختار نظام آموزشی کشور و فعالیت های اقتصادی تناسب ایجاد شود.
مدیر کل آمار استانداری زنجان گفت: نرخ بیکاری شهری استان زنجان در مقایسه با میانگین کشوری بالا است.
وی ابراز کرد: از هر چهار نفر جمعیت استان یک نفر در گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال یعنی رنج سنی متقاضی کار است و این باعث افزایش تقاضای کار می شود.
این مقام مسئول متذکر شد: در بازه زمانی سال ۸۵ تا ۹۰ علی رغم افزایش جمعیت بین ۲۰ تا ۲۹ سال جمعیت فعال کاهش و جمعیت بیکار استان افزایش یافته است که یکی از دلایل این اتفاق تحصیل جوانان است.
امیدی مقدم نرخ بیکاری سال ۹۲ را در استان زنجان ۹/۹ درصد اعلام و اظهار کرد: همواره نرخ بیکاری استان زنجان پایین تر از میانگین کشوری بوده است اما در سال های اخیر این فاصله کاهش یافته به گونه ای که پارسال نرخ بیکاری استان با میانگین کشوری فقط نیم درصد اختلاف داشت.
وی ادامه داد: طی سال های ۶۵ تا ۹۰ سهم بخش کشاورزی از شاغلان کاهش یافته بخش صنعت تا سال ۸۵ افزایش پس از آن کاهش یافته و بخش خدمات نیز به صورت مستمر افزایش یافته است.