استاندار زنجان گفت: سرانه مطالعه در استان زنجان در کتاب، روزنامه و نشریه به صورت فیزیکی و مجازی سیر نزولی دارد.
“جمشید انصاری” در جلسه کمیته دایمی نهضت مطالعه در استان با بیان این مطلب، اظهار کرد: متأسفانه غیر از قرآن و ادعیه، مجموع آمار خروجی از مطالعه استان زنجان در ۴ سال پیاپی از سال ۱۳۸۷ به بعد روند نزولی داشته و این مسئله نشان میدهد که روند مطالعه در کشور روند مطلوبی نیست.
وی ادامه داد: روند نزولی مطالعه در استان زنجان در حالی است که استان در این مدت با افزایش تعداد دانشجو و افراد تحصیل کرده روبهرو است و این زنگ خطر میتواند وظایف کمیته نهضت مطالعه را به اعضای آن یادآوری کند تا کمیته استانی به اولویتگذاری برنامههای تعیین شده در راستای افزایش مطالعه مفید و پیشبینی منابع تخصیصی، در مدت زمان تعیین شده متولی امر قرار گرفته و به اجرای اهداف این نهاد بپردازد.
استاندار زنجان با بیان اینکه انجمن کتابخانههای عمومی استان زنجان بر مبنای قانون پایهگذاری شده و تکالیف و وظایف مشخص قانونی بر عهده دارد، گفت: کمیته نهضت مطالعه باید تلاش در ارتقای شاخصهای مطالعه را به ارتقای فیزیکی کتابخانهها ترجیح دهد و خوشبختانه از آنجایی که استان زنجان در مقایسه با دیگر استانها وضعیت قابل قبولتری در شاخصهای فیزیکی و متوسط میزان مطالعه در حوزههای مختلف دارد، باید در نظر داشته باشیم که هدفگذاری فیزیکی در راستای افزایش سرانه مطالعه مختص دورهای است که کاربرد فنآوری جدید و تأسیس کتابخانههای مجازی در دسترسی به کتابخوانی مورد سرمایهگذاری قرار نگرفته بود، اما در حال حاضر و در سطوح کوچک میتوان هزینه گسترش شاخصهای فیزیکی را صرف راهاندازی کتابخانههای الکترونیکی کرد.
انصاری خاطرنشان کرد: دستگاههای عضو دبیرخانه کمیته نهضت مطالعه باید با بررسی مجموعه وظایف خود متولی پرداختن به این وظایف شوند و در سال جدید آمادهسازی دستور کارها را با جدیت بیشتری پیگیری کنند.
در ادامه این نشست، دبیر دایمی نهضت مطالعه مفید در کشور، استان زنجان را یکی از استانهای فعال و پویا در زمینه کتاب و کتابخوانی عنوان کرد.
“حسینی” با بیان این مطلب، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب سند نهضت مطالعه، زمینهساز تشکیل دبیرخانه دایمی نهضت مطالعه مفید و قرارگاه کتابخوانی در هر استان است.
وی ادامه داد: ۱۹ وزارتخانه و سازمان عضو دبیرخانه نهضت مطالعه مفید هستند و این نشاندهنده اهمیت نهفته در مبحث کتاب و کتابخوانی است و اینکه همفکری و هماندیشی این انجمن و سایر مجریان امر میتواند باعث ورود کتاب به سبد کالای خانوادهها شود.
این مسوول با بیان اینکه فرهنگ هر کشور پیشقراول توسعه آن کشور است، گفت: اولین رکن توسعه و پیشرفت هر جامعه فرهنگ حاکم بر آن جامعه است و اولین شاخص فرهنگ کتابخوانی در تمامی ابعاد است و روح مشارکت مهر تأییدی بر روح حاکم بر نهاد کتابخانههای عمومی است.
حسینی از مدیران اجرایی و متولیان امور خواست در پروژههای ساخته شده پیوست فرهنگی را رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از دغدغههای سیاست فعلی موضوع منابع کتاب است و هدف از احداث و گسترش کتابخانهها در نقاط مختلف کشور تمرکزگرایی است و اینکه در هر اقلیم منابع موجود در کتابخانهها و مراکز کتابخوانی آن منطقه بر اساس علاقه ساکنان آن منطقه تأمین شود.
مدیرکل امور کتابخانههای عمومی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه، عنوان کرد: استان زنجان رتبه پنجم را در تشکیل جلسات کمیته دایمی نهضت مطالعه مفید دارا است.
“محمدربیع احمدخانی” با بیان این مطلب، اظهار کرد: استان سالانه باید ۱۲.۳ درصد در تزریق کتاب، ۵.۴ درصد در تعداد صندلی، ۸ درصد زیربنای کتابخانهها و ۳ درصد در تعداد کتابخانهها رشد داشته باشد.
وی افزود: برگزاری همایش خیرین، برگزاری همایش کشوری در راستای عزم ملی و مدیریت جهادی در ترویج فرهنگ مطالعه و جشنواره ملی ایدههای نو در معماری کتابخانههای عمومی مبنی بر هویت ایرانی ـ اسلامی، از راهکارهای عملیاتی کردن طرحهای نهضت مطالعه مفید در کشور محسوب میشود.
انتهای پیام/منبع:ایسنا