به گزارش نبض سحر به نقل از افکارنیوز؛ دو ماه دیگر (۱۲ ژوئن ۲۰۱۴) سوت آغاز بازی های جام جهانی فوتبال در برزیل به صدا درمی آید. جام جهانی ای که از آن به عنوان گران ترین در تاریخ یاد می کنند. مرحله دوم فروش بلیت بازی های جام جهانی در حالی در تاریخ ۱۲ فروردین به پایان رسید که بلیت بازی بین ایران و بوسنی هنوز به طور کامل فروخته نشده بود. مرحله سوم فروش بلیت برای بلیت های باقی مانده از ۲۶ فرودین شروع شده و تا آخر بازی ها ادامه پیدا می کند.
اما ایرانی های علاقمند به حضور در جام جهانی چه تعداد هستند و چه مسیری را تاکنون برای حضور در جام جهانی طی کرده اند؟
طبق آخرین آمار اعلام شده، ۵ هزار و ۵۰۰ درخواست از سوی تماشاگران ایرانی برای فیفا ارسال شده است. فیفا در این دوره جام جهانی به دلیل بالابردن امنیت، بلیت ها را به مانند پاسپورت و کارت شناسایی دیده است؛ یعنی هر بلیت به نام هر فرد فروخته شده است. سیستم بلیت فروشی این دوره بسیار دقیق و شناسنامه ای است.
همچنین گفته می شود هنوز به طور دقیق مشخص نشده است که از این ۵ هزار و ۵۰۰ نفر چند نفر بلیت هر سه بازی را خریداری کرده است، چند نفر دو بازی را خواسته اند تا از نزدیک ببیند و چند نفر تنها درخواست برای یک بازی را داده اند.
طبق اعلام فدراسیون فوتبال ایران، سهم ایرانی ها برای بازی هایی که تیم فوتبال ایران در آنها حاضر می شود، ۸ درصد از کل صندلی های استادیوم محل برگزاری است که سهمیه بازی ایران و نیجریه یک هزار و ۸۴۰ بلیت، ایران و آژانتین سه هزار و ۲۹۲ بلیت و بازی ایران و بوسنی دو هزار و ۸۴۸ بلیت است. ۷۰۰ بلیت هم سهم خانواده فوتبال است که به فدراسیون تعلق گرفته و فدراسیون نیز آن را میان خانواده فوتبال که ممکن است باشگاهها یا پیشکسوتان باشند، توزیع می کند.
سهمیه ۸ درصدی به طور یکسان برای هر کشور حاضر در جام جهانی تعیین شده است. در این بین ۶۵ درصد بلیت ها به خود برزیلی ها تعلق می گیرد و ۳۵ درصد دیگر سهم تماشاگران غیر برزیلی است.
با اتمام دور دوم بلیت فروشی، فیفا اعلام کرد که بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بلیت فروخته شده است. در این بین تماشاگران برزیلی به خاطر میزبان بودن در رده نخست قرار گرفته اند و بعد از آن ها تماشاگران آمریکایی با خرید ۱۵۴ هزار بلیت در رده دوم قرار دارند. تماشاگران استرالیایی، انگلیسی و کلمبیایی هم در رده های بعدی قرار دارند.
اما ایرانی ها چگونه بلیت ها را تهیه کردند؟ مشکلی که برای ایرانی های داخل کشور وجود داشت، نداشتن کارت های اعتباری بین المللی برای خرید بلیت بود که در نهایت بنابر درخواست فدراسیون فوتبال ایران، خرید بلیت از طریق خود فدراسیون به عنوان واسط بین فیفا و تماشاگران انجام شد.
در مرحله نخست فروش بلیت های بازی های جام جهانی، ایرانی های خارج از کشور به خاطر پرداخت مستقیم موفق تر بودند و بلیت های درجه یک بیشتر سهم آن ها شده است.
آنطور که گفته می شود ۱۳ ایرانی بلیت بازی فینال جام جهانی را که قیمت آن ۹۹۰ دلار است خریداری کرده اند و چهار نفر هم دیدار رده بندی را از نزدیک می بینند. حدود ۷۰ ایرانی هم برای بلیت بازی های یک هشتم نهایی ثبت نام کرده اند.
بلیت های درجه یک با وجود قیمت بالاتر، اما خواهان بیشتری داشته است و سهمیه این بلیت ها تنها ۱۰۰ بلیت برای هر بازی است که شاید در برخی موارد ۹ برابر این تعداد تقاضا وجود داشته است.
در مرحله نخست جام جهانی فوتبال برزیل که حدود ۱۵ روز طول می کشد، سه نوع بلیت وجود دارد که بلیت درجه یک به قیمت ۱۷۵ دلار، درجه دو به قیمت ۱۳۵ دلار و درجه سه هم ۹۰ دلار فروخته شده است که این قیمت ها توسط فدراسیون فوتبال ایران با دلار ۳ هزار تومانی به تماشاگران ایرانی داخل کشور ارائه می شود که به ترتیب بنا به درجه ۵۲۵ هزار تومان، ۴۰۵ هزار تومان و ۲۷۰ هزار تومان آب می خورد.
اما هزینه هتل های محل اسکان ایرانی ها در برزیل چگونه است؟
بازی های ایران در جام جهانی برزیل در سه شهر متفاوت برگزار می شود و مسیر این شهرها باید با هواپیما طی شود. بنابراین هزینه ها بالا است. آژانسی که فدراسیون معرفی کرده است، دو بسته پیشنهادی دارد. بسته اول شامل سه هتل سه ستاره و یک هتل چهار ستاره برای مرحله مقدماتی و سه بازی است که هر اتاق دو نفره ۲۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هزینه برمی دارد. این هزینه برای اتاق تک نفره بیشتر است، اما در بسته دوم دو هتل چهار ستاره و دو هتل پنج ستاره قرار دارد که هزینه اقامت برای اتاق های دو نفره ۴۳ میلیون تومان می شود و قطعا این هزینه برای اتاق تک نفره تا بیشتر از ۵۰ میلیون تومان نیز می رسد.
از سوی دیگر این روزها آژانس های مسافرتی دیگر ایرانی غیر از آژانس رسمی اعلام شده توسط فدراسیون فوتبال این کشور بسته های پیشنهادی و رنگارنگ خود را اعلام می کنند و بازاری در این زمینه ایجاد کرده اند. این بسته ها شامل اخذ ویزای توریستی، بلیط رفت و برگشت هواپیما، حدود ۱۲ شب اقامت با صبحانه، سفرهای بین شهری، بسته هواداری تیم ملی و بلیت مسابقات ایران در مرحله گروهی به همراه جابه جایی ها از محل اقامت به استادیوم ها و بالعکس معرفی شده است، اما در حالی بلیت مسابقات ایران در این بسته جای گرفته است که خرید بلیت خارج از مسئولیت آژانس های مسافرتی است.
اما غیر از این مسائل بازی های ایران به چه صورت برگزار می شود؟ ساعت بازی ها چگونه است و آب و هوای برزیل این روزها چطور است؟
ساعت بازیهای پخش جام جهانی ۲۰۱۴ به گونهای خواهد بود که علاقمندان فوتبال در ایران را تا پاسی از شب بیدار نگه می دارد. بازیهای مرحله نخست که گروهی است در ساعتهای ۲۲:۳۰ شب (بازی ایران با آرژانتین و ایران با بوسنی)، ۱:۳۰ صبح (بازی ایران با نیجریه)، ۲:۳۰ صبح و ۴:۳۰ صبح به وقت ایران برگزار خواهد شد. یک بازی مرحله گروهی، در ساعت ۷:۳۰ صبح برگزار خواهد شد.
جام جهانی در فصل زمستان در برزیل برگزار خواهد شد و به همین خاطر رطوبت هوا یک مشکل اصلی برای تیمهای شرکت کننده در جام جهانی خواهد بود.
تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ در گروه ۶ جامجهانی در کنار آرژانتین، نیجریه و بوسنی قرار گرفته است و در تاریخ ۲۶ خرداد (۹۳) نخستین بازی ایران با نیجریه در ورزشگاه “آرهنا بائیکسادا” شهر “کوریتیبا” برگزار می شود. بازی ایران و آرژانتین یکم تیتر ماه در ورزشگاه “مینهرائو” شهر “بلوهوریزنته” برپا می شود و آخرین بازی ایران در این مرحله با بوسنی است که چهارم تیر در ورزشگاه “فونتهنووا” شهر “سالوادور” برقرار است.