به گزارش نبض سحر به نقل از ایسنا، غلامرضا محمودی با بیان اینکه هر سال ۱۵ تا ۲۱ اسفند به عنوان هفته منابعطبیعی نامگذاری شده است، تصریح کرد: ۱۵ اسفند نیز بهعنوان روز ملی درختکاری در کشورمان نامگذاری شده است که برنامههای مرتبط با این روز همه ساله در کشور برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه مساحت جنگلهای جهان حدود ۴ میلیارد هکتار است که در ایران این رقم حدود ۱۴ میلیون هکتار است که ۳ دهم درصدکل مساحتهای جنگل جهان محسوب میشود، افزود: مساحت مراتع جهان نیز در سطح جهان ۱۳۳ میلیارد هکتار است که در ایران ۹۰ میلیون هکتار مرتع داریم که حدود ۷ صدم درصد مرتعهای جهان است.
این مسئول با بیان اینکه سرانه جنگل برای هر نفر در جهان ۶۲ صدم هکتار است که در ایران این رقم ۱۷ صدم هکتار است، گفت: سرانه فضای سبز شهری در جهان نیز حدود ۲۰ تا ۲۵ متر مربع برای هر نفر است که در سطح کشور این رقم در وضعیت موجود ۷ تا ۱۲ متر مربع و در وضعیت مطلوب که در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده است باید به ۱۲ تا ۱۸ متر مربع برسد.
وی با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز در استان زنجان ۱۴ متر مربع است، تصریح کرد: این رقم در شهرستان خرمدره ۸٫۵ مترمربع است.
این مسئول با اشاره به اینکه مساحت مراتع استان زنجان یک میلیون ۱۳۷ هزار هکتار است، تصریح کرد: حدود ۵۱ و نیم درصد سطح استان زنجان را مراتع تشکیل میدهند و جنگلهای استان نیز ۹۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که هفت و نیم درصد مساحت استان را شامل میشود.
محمودی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد مساحت ایران مراتع هستند که این رقم در دنیا حدود ۵۳ درصد است، بیان کرد: آمارهای فوق نشان میدهد که متاسفانه کشورمان از لحاظ پوشش گیاهی و سرانه فضای سبز وضعیت مطلوب در جهان ندارد.
این مسئول با اشاره به اینکه مساحت مراتع شهرستان خرمدره ۱۹ هزار و ۳۷۰ هکتار است، اظهار کرد: تعداد دامی که از این مراتع استفاده میکنند ۲۶ هزار و ۵۳۰ واحد دامی از آن است و حدود ۶۷۷ خانوار نیز بهرهبردار این مراتع هستند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه شهرستان خرمدره فاقد جنگل طبیعی است، تصریح کرد: علیرغم محرومیت از این نعمت حدود ۲۱۰۰ هکتار جنگل دست کاشت در سطح شهرستان وجود دارد که عمدتا هم به صورت صنوبر کاری است.
رئیس اداره منابعطبیعی با اشاره به اینکه هر سال به مساحت جنگلهای دست کاشت صنوبر در سطح شهرستان افزوده میشود، بیان کرد: خرمدره از قطبهای تولید صنوبر در سطح کشور به شمار میرود.
محمودی با اشاره به قابلیتهای شهرستان از لحاظ منابعطبیعی، تصریح کرد: وجود زمینهای زراعی خوب و حاصلخیز، امکان افزایش جنگلهای دست کاشت و زراعت علوفه، وجود منطقه شکار ممنوع، وجود گونههای نادر گیاهی، وجود دامداریهای صنعتی و توسعه و پرورش گیاهان دارویی از مهمترین این قابلیتها است.
وی در ادامه به تنگناهای منابعطبیعی در شهرستان خرمدره نیز اشاره کرد و گفت: وجود دام مازاد بر وضعیت مراتع، تعداد بهرهبرداران زیاد از مراتع و غیر اقتصادی بودن دامداریهای کوچک، عدم آگاهی و دانشهای نوین بهرهبرداری حفاظت و احیا مراتع طبیعی، طولانی بودن رسیدگی به پروندههای تخلف در مراجع قضایی و کمبود پرسنل و امکانات از مهمترین تنگناهای موجود بر سر راه منابع طبیعی در شهرستان خرمدره است.