به گزارش نبض سحر، علیرضا اسداللهی ، با بیان اینکه در سالهای اخیر به دلیل کاهش ریزشهای جوی، کشور با بحران شدید آب مواجه شده است، اظهار کرد: کشت نشایی محصولات یکی از راهکارهایی است که موجب کاهش میزان مصرف آب در بخش کشاورزی میشود.
وی تصریح کرد: در کشت نشایی محصول مورد نظر یک مدت از دوره رشد خود را در گلخانه طی میکند که این امر باعث کاهش مصرف آب میشود و پس از ورود محصول به مزرعه نیز دوره رشد آن کاهش مییابد.
این مسئول یادآور شد: از مهمترین مزایای کاشت گلخانهای که باعث شده طی چند سال اخیر توجه ویژهای به آن شود دوره رشد کمتر، عملکرد بهتر و کاهش مصرف آب است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان خرمدره نیز نسبت به کشت محصولاتی مانند سبزی و صیفیجات و گیاهان زینتی اقدام شده است، تاکید کرد: از متقاضیان راهاندازی گلخانه در شهرستان با اعطای تسهیلات حمایت به عمل میآید که میزان این تحصیلات نیز بستگی به طرح آنها دارد.
اسداللهی با اشاره به تفاوتهای کشت زراعی و کشت نشایی، گفت: در کشت زراعی بذر در زمین کاشته میشود که این بذر ممکن است به دلایل مختلف رشد نکند و جوانه نزد، اما در کشت نشایی این مشکل وجود ندارد و بذوری که جوانه نزنند حذف میشوند.
رئیس جهادکشاورزی شهرستان خرمدره با تاکید بر ضرورت توسعه کشت محصولات گلخانهای در کشور، خاطرنشان کرد: این اقدام در راستای مدیریت منابع آبی در کشور در حال انجام است.