به گزارش نبض سحر، حجت محمدی در جلسه مدیریت پسماند شهرستان خرم دره داشتن یک جامعه با سلامت کامل به لحاظ محیط زیستی را وظیفه همه مسوولین دانست و گفت: فرهنگ سازی در خصوص حفظ محیط زیست از اصول اساسی در حوزه آموزش مدیریت پسماند است.
وی درادامه با اشاره به فعالیت گروه زیستبانان محیط زیست در شهرستان خرمدره، تاکید کرد: این گروه از گروههای مردمی خوب و فعال شهرستان در حوزه حفاظت از محیط زیست است که می تواند فرهنگ زیست خوب در یک شهر را القا کند و باید همه ادارات از برنامه هایی که توسط این گروه در سطح شهرستان اجرایی می شود همکاری لازم را داشته باشند.
فرماندار خرمدره با اشاره به اهمیت مدیریت پسماندها در داشتن زندگی سالم و اینکه یک یا دو دستگاه به تنهایی نمیتوانند متولی در این زمینه باشند ،گفت: برای داشتن محیطی خوب و سالم علاوه بر دستگاههای اجرایی مرتبط ،مردم نیز بایستی نقش آفرین باشند.
محمدی ضمن تاکید براهمیت کارگروه مدیریت پسماند در پیگیری جدی مصوبات جلسه ،اظهار کرد: رونق سایت های گردشگری شهرستان منوط به داشتن محیط زیستی سالم و پایدار است که این مهم تا حدود زیادی در شهرستان محقق شده است .
رئیس کارگروه مدیریت پسماند شهرستان خرم دره با اشاره به اینکه در روستاهای شهرستان که بالای هزار نفر جمعیت دارد تا پایان سال۹۷ در بحث دفع بهداشتی زبالهها مشکلی نخواهیم داشت، تصریح کرد: در ۴روستای شهرستان نیز زبالهها به صورت مکانیزه دفع میشود.
محمدی با تاکید بر ضرورت اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا برای حفاظت از محیط زیست، اظهار کرد: شهرداری میتواند در چند نقطه شهر سطلهای مخصوص برای جمعآوری شیشهها، لامپهای سوخته و غیر قابل مصرف و باطریها تعبیه کند.
وی ادامه داد: یک باطری قلمی دورریز میتواند تا شعاع ۱۰ متر مربع را از بین ببرد که متاسفانه گاهی مشاهده می شود این باطریها در طبیعت رها میشوند که باید همه دستگاه ها از جمله آموزش و پروش اطلاع رسانی لازم از مضرات این گونه اقدامات را برای جامعه دانش آموزی در برنامه های خود داشته باشد.
فرماندار شهرستان خرمدره با اشاره به اینکه دانشگاههای خوبی در دو منطقه ابهر و خرمدره وجود دارد، خاطر نشان کرد: برای فرهنگسازی هر چه بهتر درحفاظت از محیط زیست میتوان اقدام به برگزاری سمینار و کارگاههای آموزشی کرد.
محمدی در ادامه با اشاره به وظایف هریک از اعضاء درخصوص مدیریت پسماند وضعیت محیط زیستی شهرستان را با توجه به اقدامات انجام گرفته چه از طریق شرکت ها و چه طرف مردم شریف شهرستان خوب توصیف نمود.
فرماندار خرم دره در پایان با تاکید بر اینکه باید بازه زمانی جهت اجرای مصوبات مدیریت پسماند شهرستان وجودداشته باشد ،گفت: اعضای کارگروه باید بتوانند نتایج پیگیری و اقدامات در خصوص اجرای مصوبات حوزه کاری خودرا به جلسه ارائه نمایند.
درادامه این جلسه نیز دادستان عمومی و انقلاب شهرستان خرم دره با اشاره به اهمیت مدیریت پسماند در زندگی انسان از مسوولین و مدیران عامل شرکت های صنعتی خواست با جدیت تمام پیگیر مدیریت فاضلاب ها و پسماند های خروجی خود باشند.
وی همچنین پیگیری جدی مصوبات و تعیین زمانبندی مناسب برای حل مشکلات زیست محیطی موجود در شهرستان را خواستار شد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان خرم دره با بیان اینکه سگهای ولگرد به یکی از معضلات شهرستان تبدیل شده است، اظهار کرد: جمعآوری سگهای ولگرد باید در اولویت شهرداری قرار گیرد زیرا رها بودن آنها زیانهای زیست محیطی و اجتماعی را در بر دارد.
توکل سلیمانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خرم دره در ابتدای این جلسه ضمن خیر مقدم گویی و قدردانی از زحمات و اقدامات اعضای کارگروه مدیریت پسماند شهرستان به ارائه توضیحاتی در خصوص قانون مدیریت پسماند ،شرح مدیریت اجرایی و وضعیت شهرستان به لحاظ مدیریت انواع پسماندهای صنعتی ،پزشکی ،کشاورزی و وضعیت جایگاه زباله و روستاهای تابعه وقرائت دستورکار دومین جلسه به ارائه گزارش عملکرد شش ماهه سال جاری اداره متبوعه در حوزه مدیریت پسماند پرداخت .
گفتنی است در پایان این جلسه با حضور فرماندار ،دادستان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست از زیست بانان فعال شهرستان با اهداء لوح تجلیل به عمل آمد.