به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرصاد، جلسه ستاد بحران استان کرمانشاه با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و مقامات استان، برگزار شد.
استاندار کرمانشاه در این جلسه اظهار داشت: بیشتر نیاز مردم زلزله زده در شرایط فعلی ساخت مسکن است.
بازوند تأکید کرد: مردم نگران این موضوع هستند که مسکن آنها چگونه خواهد بود.
استاندار کرمانشاه گفت مبلغ ۵ میلیون تومان برای اسکان موقت زلزله زدگان در شهرها مبلغ کمی است و پیشنهاد ما ۱۰ میلیون تومان است.
بازوند با یادآوری اینکه موضوع مهم برای مردم، مسکن و تعیین تکلیف اسکانشان است، افزود: ۱۲ هزار منزل مسکونی صد درصد تخریب شده است.
وی ابراز امیدواری کرد؛ تا دوماه اسکان موقت را حل کنیم.
مسائل مشکل ساز در مسیر پرداخت وام را از سر راه برمیداریم
کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه امروز مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار داشت: بعد از سفر ریاست جمهور دستور اعطای وام بلا عوض به بنیاد مسکن داده شود.
وی گفت: هر موضوعی که در مسیر پرداخت وامها ممکن است مشکل ساز شود از سر راه بر خواهیم داشت و همراهی کامل را برای انجام امور با دیگر دستگاهها خواهیم داشت.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: برای معافیت مالیاتی هم جلساتی برگزار خواهد شد تا این امر انجام شود.
وی گفت: هفت بانک برای پرداخت تسهیلات به مردم مناطق زلزله زده استان کرمانشاه مشخص شده است، معافیت مالیاتی و استمهال تسهیلات بانکی واحدهای صنعتی و تولیدی زیان دیده در زلزله را به صورت ویژه پیگیری می کنیم.
گازرسانی باید هرچه سریعتر انجام شود که فشاری روی مردم نیاید
اردکانیان وزیر نیرو در جلسه مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار داشت: در فرایند اسکان موقت، موضوع سلامت مردم اولویت اول است.
وی بیان کرد: کنترل کیفیت آب بسیار مهم است که کدورت آب باید مورد بررسی قرار گرفته و باید آب به صورت بسته بندی و سالم توزیع شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه جمع آوری و کنترل فاضلاب در منطقه موضوع مهم دیگر است تا از بروز هر نوع بیماری جلوگیری شود، افزود: قبل از هر نوع استقراری امکانات مربوطه باید هماهنگ شود.
وی گفت: امکاناتی که برای اربعین مستقر کرده بودیم حمامهای موبایلی و دوشهای سیار به منطقه منتقل شده است و ۴۰۰ دوش دیگر در راه است.
اردکانیان با اشاره به اینکه در مورد تأمین برق مشکل وجود ندارد، افزود: گازرسانی باید هرچه سریعتر انجام شود که فشاری روی مردم نیاید.
وی تاکید کرد: تخصیص آب برای کشاورزی از بحثهای پیشین است که حتما این امر مورد توجه قرار خواهد گرفت.
تشکیل کمیته ای برای رفع مشکلات استان کرمانشاه
عبدالرضا مصری در جلسه امروز ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار داشت: در توزیع سهمیه آب به استان کرمانشاه ظلم شدکه مربوط به همین مناطق زلزله زده بود و امیدوارم در این جلسه تجدید نظر شود و سهمیه بیشتری از آب گرمسیری به ما بدهند.
مصری با تاکید بر اینکه اگر اجازه سطح زیر کشت بیشتری بدهند با همین سهمیه آب ما قول می دهیم سطح کشت بیشتری را مدیریت کنیم، افزود: مردم منطقه یکبار زندگی خود را از دست داده اند لذا درخواست داریم کمک ها را به سمت و سوی قرار گیری در بودجه نبریم.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با اشاره به اینکه ۲۵ میلیون تومان تسهیلات برای ساخت منزل مسکونی کافی نیست، گفت: از صنعت کشور در بخش های مختلف کمک گرفته شود تا مناطق آسیب دیده سریع تر بازسازی شود.
وی از معاون اول رئیس جمهور درخواست تشکیل کمیته ای برای رفع مشکلات استان را داشت.
بانکها تضمینهای معمول را برای زلزله زدگان بردارند
علی لاریجانی در جلسه امروز ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار داشت: تلاشهایی که در استان کرمانشاه از استانداری تا سپاه و بسیج و ارتش و هلال احمر انجام دادند چشم گیر بوده است.
وی گفت: در بازدید دیدیم که مشکلی از نظر چادر و تغذیه نیست. وزیر نیرو گفتند که مشکل برق حل شده و تنها در بخشهایی مشکل راه ها باقی مانده است.
لاریجانی افزود: الان بحث سرویس های بهداشتی و استحمام برای جلوگیری از آلایندگی ها در اولویت باشد و نیروهای مسلح تجربیاتشان و امکاناتشان را ارائه کنند. اسکان موقت هم باید به سرعت به جای چادر برپا شود.
وی گفت: تشکیل پرونده های شناسایی در بنیاد مسکن برای جلوگیری از مرافعات احتمالی آینده ضروری است. برای سخت نگرفتن بانک ها به زلزله زدگان هم همین پرونده ها را به جای تضمینهای معمول بپذیرید و سخت نگیرید تا نگرانی های آقای استاندار هم برطرف شود.
لاریجانی افزود: تدابیری هم دولت برای اسکان دائم با پرداختهای بلاعوض و وام اندیشیده است. بنیاد مسکن با توجه به تجربه ای که دارد باید محور باشد و همه با این بنیاد هماهنگ باشند که موازی کاری نشود.
وی گفت: آسیبهایی که دام های مردم رسیده باید توسط جهاد کشاورزی بررسی و پرداخت شود. در مورد سهمیه آب گرمسیری هم باید کمک کرد تا این منطقه بیشتر بهره مند شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مردم قدردان خدمت ها بودند و قصورها را عفو می کنند، افزود: درمورد بازگشایی مرز و تغییر شرایط استان کرمانشاه هم باید کمک کنیم که این تحول ایجاد شود.
لاریجانی افزود: معافیت های مالیاتی برای صنایع آسیب دیده اگر نیاز به قانون دارد را به مجلس بیاورید وگرنه اگر بتوانید قبل از مجلس هم اعمال کنید و منع قانونی نداشته باشد عملیاتی تر است. بخشودگی جریمه تسهیلات هم که نیازی به قانون ندارد و باید اعمال شود.
وی گفت: امکانات زیر بنایی که آسیب دیده را شناسایی کنید که بودجه بگیرند. البته هوای دولت را هم داشته باشید.چون دولت وضع اقتصادی میزانی ندارد با نگاه حد اقلی این موضوع هم در ردیف های لایحه بودجه بیاورید.
لاریجانی اظهار داشت: افراد صدمه دیده از همه دستگاه ها ازجمله سپاه و ارتش و دولت تقدیر می کردند. این نگاه ملی هم افزایی برای خدمت هم حقیقتا ستودنی بود.
وی گفت: بعد از روزهای اولیه هیچگاه مردم را فراموش نخواهیم کرد و بابت قصورها هم عذرخواهی می کنیم. باید مارا عفو کنند مردم.
روی کمک های بسیج برای بازسازی ها حساب باز کردیم و هماهنگ هستیم
تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جلسه امروز ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار داشت: اولین گام برای اعطای امکانات به مردم تشکیل پرونده است تا میزان امکانات و مشخصات فنی ساختمان در آن درج شود.
تابش گفت: بانک مرکزی سهمیه بانکهای عامل را مشخص کرده و بانکهای عامل هم به بانکهای استان ابلاغ کرده اند. یعنی الان پول در استان کرمانشاه است.
وی افزود: برای اسکان موقت تا ساخت کامل خانه ها یا یک سرپناه ۱۲ متری در زمین خود فرد خواهیم ساخت یا بابت اجاره یک منزل به او پول پرداخت می کنیم. مشروط به اینکه چادر و اسکان اضطراری او جمع شود.
تابش بیان کرد: مرحله بعدی اسکان دائم توسط خود مردم با کمکهای ماست. یعنی آوربرداری و مهندسی تامین مصالح را ما انجام خواهیم داد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: مبلغ هزار میلیارد بازسازی را با تامین مصالح و سایر فعالیت ها در داخل استان از جیب مردم می گذرانیم تا اقتصاد منطقه هم فعال شود.
ما مرزداران بی مزدیم و توقع بیشتری از دولت داریم
فرهاد تجری نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس، در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار داشت: جهاد کشاورزی در برآورد خسارت دامی تا این لحظه تعلل دارد، علیرغم اینکه دولت مصوبه ای برای علوفه داشته اما در این حوزه مردم با بلاتکلیفی مواجه اند.
وی مبلغ دو میلیون تومان را به عنوان خسارت اموال به زلزله زدگان، ناچیز دانست و گفت: ۳۰ – ۴۰ درصد از مردم ما، خودروهایشان زیر آوار مانده است و پیش بینی برای این مسئله نشده است.
وی تأکید کرد: برای واگذاری انشعابات در حوزه آب و برق برای مناطق زلزله زده استان اقدام شود.
نادری نماینده مردم پاوه و اورامانات در مجلس نیز گفت: آقای لاریجانی، کردها نمک نشناس نیستند اگر به آنها خدمت کنید قطعا جواب میدهند.
وی اظهار داشت: مناطق ما مرزی است و دو میلیون تومان بابت خسارت جواب نمی دهد، کلیه مناطق ما هم اکنون بدهکاران بانکی هستند نمیتوانند با تسهیلات دولت و با این شرایط ادامه دهند
نادری گفت: استاندار کرمانشاه شبانه روز مدیریت کردند و ما توقع بیشتری از دولت داریم، ما مرزداران بی مزدیم ما را به فراموشی نسپارند.