• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 24 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
6

تپه خالصه خرم دره از لحاظ عمق تمدن، از قدیمی ترین استقرار های بشری در شمال غرب کشور است

  • کد خبر : 66080
  • 19 شهریور 1396 - 9:43
تپه خالصه خرم دره از لحاظ عمق تمدن، از قدیمی ترین استقرار های بشری در شمال غرب کشور است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان گفت: تپه خالصه خرم دره را از لحاظ عمق تمدنی جزء قدیمی ترین استقرار های بشری در شمال غرب کشور است.

 

به گزارش نبض سحر، یحیی رحمتی  در مراسم  نخستین جشنواره ترش و شیرین که در روستای سوکهریز شهرستان خرم‌دره برگزار شد گ به نقض جغرافیا در شکل گیری تمدن ها اشاره کردو گفت: اعتقاد ما در حوزه میراث‌فرهنگی این است که تاریخ در بستر جغرافیا شکل می گیرد.

وی  در ادامه به تپه تاریخی خالصه خرم دره اشاره کردو بیان داشت: با توجه به یافته های باستان شناسان قدمت شهر خرم دره به هزاره ششم پیش از میلاد می رسد که یک سابقه بسیار طولانی در استقرار تمدنی به شمار می رود.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان گفت: تپه خالصه خرم‌دره را یکی از بناهای مهم این شهرستان و استان بیان کرد که در حال حاضر آثار باستانی کشف شده از این تپه در موزه زنجان نگه‌داری می‌شود.

رحمتی   درادامه همچنین آثار به دست آمده از تپه خالصه خرم دره را از لحاظ عمق تمدنی جزء قدیمی ترین استقرار های بشری در شمال غرب کشور دانست و گفت: مجموعه آثاربدست آمده از این تپه مربوط به دوره پارینه سنگی بوده که نشان از استقرار تمدنی قدیمی در این منطقه می باشد که مایع افتخار است.

وی طبیعت بکر و کوچه‌باغ‌های دیدنی و زیبای  خرم‌دره و روستای سوکهریز شهرستان را از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان و شهرستان عنوان که سالانه پذیرای گردشگران زیادی است.

این مقام مسئول با بیان اینکه استان زنجان پنج اثر تاریخی برتر دنیا را در دل خود جای داده است، یادآور شد: گنبد سلطانیه، غار کتله‌خور، بازار بزرگ تاریخی زنجان، رختشویخانه و موزه مردان نمکی از آثار تاریخی استان است که سالانه گردشگران زیادی را به زنجان می‌کشاند.

فرماندار شهرستان خرم دره همچنین  با بیان اینکه شهرستان خرم‌دره دارای پتانسیل‌های بالا در حوزه گردشگری به ویژه اکوتوریسم است، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف جشنواره ترش وشیرین رشدوتوسعه گردشگری روستایی ومعرفی قابلیت ها و ظرفیت های شهرستان  است.

حجت محمدی برگزاری جشنواره ملی ترش و شیرین را یکی ازنمونه های بارز همدلی و همکاری خوب و با صفای مردم این روستا عنوان کرد و گفت : مردم سوکهریز مردمی خون‌گرم و میهمان نواز بوده و همواره آماده پذیرایی از مهمان هستند.

وی  با اشاره به محصولات تولیدی شهرستان نیز بیان داشت: سالانه حدود ۴۰ هزار تن محصول انگور در شهرستان خرم‌دره تولید می‌شود که ۱۱ هزار تن ازاین محصول سهم کشاورزان سوکهریز است.

جشنواره ترش  و شیرین در راستای توسعه گردشگری روستایی و پیوند شهرنشینان با روستا نخستین جشنواره روستایی با عنوان ترش و شیرین در سه رشته عکاسی، گرافیتی و چیدمان به صورت پایلوت در روستای سوکهریز شهرستان خرم‌دره برگزار شد

 در حاشیه این جشنواره حضور بازیگران در این جشنواره موجب استقبال مردم و اهالی منطقه سوکهریز شده است.

امیر مهدی کیا،آتش تقی پور، حسین محب اهری، مهدی میامی، سعید پور صمیمی، جمشید جهان زاده ، فرزانه نشاط خواه و کاظم هژیر آزاد مهمان مردم شهرستان خرم دره و اهالی سوکهریز بودند.

 

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=66080

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.