به نقل از زنجانم, روز جهانی غذا به افتخار تاسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته میشود. این روز توسط بسیاری از سازمان مرتبط با امنیت غذایی، از جمله برنامه جهانی غذا و صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی نیز جشن گرفته میشودبه همین مناسبت سایت زنجانم گفت وگویی راباعلی سبیمی مربی جانبازان ومعلولین ومتخصص رژیم غذایی ورزشکاران انجام داد.
علی سلیمی متخصص رژیم غذایی ورزشکاران زنجانی در رابطه با مکمل های غذایی مورد مصرف ورزشکاران اظهار داشت: در رابطه با مکمل های غذایی میتوان در قالب یک مثال گفت همانطور که رانندگان تاکسی بیشتر از رانندگان معمولی به بنزین نیازمند هستند ورزشکاران نیز بیشتر از افراد معمولی به تغذیه و مواد مغذی احتیاج دارند.
وی اظهار داشت: چون ورزشکاران نمی توان تمام ویتامین ها وکربوهیدراتها را مثلا در قالب پنجاه کیلو سیب زمینی در یک وعده غذایی مصرف دریافت کنند در نتیجه ورزشکاران مواد مغذی خود را به صورت فشرده سازی شده از طریق مکمل ها به بدن خود می رسانند.
این متخصص تغذیه در ادامه با اشاره به مضرات مکمل های غذایی بیان داشت:در رابطه با سالم بودن ویامضر بودن مکمل ها بیشتر مواد غذایی که با مواد نگه دارنده تولید میشوند درصدی آسیب برای بدن دارند ومواد مکمل نیز در این رابطه مستثنی نیست اما با انتخاب مرکز خرید مناسب از فرد مورد اطمینان می توان از میزان سالم بودن این مواد مطمعن تر بود .
سلیمی در ادامه خاطر نشان کرد:اگر دولت بتواند یک مرجع رسیدگی ویا توزیع کننده این مواد را در زنجان وایران برای مراجعه ورزشکاران افتتاح نماید کمک شایانی هم به خودخواهد کرد هم به تمامی ورزشکاران زیرا موادی که از طریق قاچاق وارد میشود به هیچ عنوان نمیتواند اطمینان ورزشکار را بدست بیاورد زیرا مواد مکمل مستقیما با جسم وتن یک ورزشکارا در ارتباط است.
وی در اضافه کرد:همچنین میتوان گفت داروخانه ها امین مردم هستند اگر داروخانه ها نیز مواد اورجینال وخوب واصل را در بین ورزشکاران توزیع نماییند مطمعنا در راه رونق اقتصادی خود داروخانه وهمچنین کسب اطمینان مشتریان وورزشکاران بسیار تاثیرگذار خوادبود.
سلیمی با اشاره به جنس های تقلبی در بازار افزود: ۷۰ در صد مکمل هایی که در بازار وجود دارد تقلبی بوده وبه جرات میتوان گفت ۹۰ درصد این مواد از راه قاچاق وارد کشور میشوند.
این ورزشکار زنجانی با توجه به سابقه خود درکار تجویز رژیمهای غذایی ورزشکاران گفت:مصرف مکمل های غذایی بیشتر در نوجوانان بالای ۱۰ سال واکثرا در جوانان شایع است وهمین خود سبب آسیب میشود زیرا بعضی از موادی که در این مکمل ها افزوده میشود به هیچ عنوان مناسب جثه وظرفیت یک نوجوان ۱۰ ساله نمیباشد.
سلیمی در پایان با سفارشی که به تمامی ورزشکاران داشت خاط نشان کرد: جوانان ورزشکار سعی نمایند مکمل های غذایی ار از طریق مشاوره بامتخصص تغذیه ورزش از افراد ومراکز مورد اطمینان خریداری نمایند تا خدای نکرده دچار عوارض سوء استفاده ازمکمل هایی غذایی نشوند.
انتهای پیام/