• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 21 - ربيع ثاني - 1446
  • برابر با : Thursday - 24 October - 2024
5

«کوثر-۸۸»، جت پیشرفته آموزشی ایران آماده پرواز می‌شود

  • کد خبر : 51710
  • 02 شهریور 1395 - 8:11
«کوثر-۸۸»، جت پیشرفته آموزشی ایران آماده پرواز می‌شود

تحلیلگر امور هوانوردی در گزارشی به مراحل پایانی آماده شدن اولین هواپیمای بومی پیشرفته آموزشی ایران اشاره کرد.

«بابک تقوی» تحلیلگر امور هوایی مقیم مالت، که سال‌ها در زمینه نیروی هوایی ایران مطالعاتی انجام داده و کتاب‌های متعددی در این زمینه نوشته است، در مطلبی پیرامون پروژه ساخت هواپیمای آموزشی پیشرفته «کوثر- ۸۸» نوشت: نیروی هوایی ایران از سال ۱۹۸۸ به این سو در پی یک هواپیمای پیشرفته ‌آموزشی بوده است. در این بین صنایع هوایی ایران تبدیل جنگنده «اف-۵  ای» به «اف -۵ بی» در پروژه‌ای به نام «سیمرغ» را با کمک پاکستان آغاز کرد.

بر این اساس، سیمرغ راه حل موقت تا تکمیل پروژه «اوج» و ساخت یک هواپیمای پیشرفته آموزشی بود. سپس در سال ۱۹۹۰ هواپیمای «درنا» و «تندر» و سرانجام جت «تذرو -۱» به پرواز درآمدند.

«تذرو -۲» نیز در سال ۲۰۰۵  کامل شد اما به خاطر لرزش بال سمت چپشش به زمین نشست. با فشار مقام‌های دولتی در سال ۲۰۰۷ و در حالی‌که این هواپیما با مشکلاتی مواجه بود، آماده حضور در رژه هفته دفاع مقدس شد. این هواپیما البته به خاطر ادامه مشکلات قادر به حضور در رژه نشد و هواپیمای تذرو ۱ بدون نسخه دومش پرواز کرد. با فشار مقام‌های ارشد ایران در سال ۲۰۰۹ پروژه اوج به پروژه آذرخش انتقال یافت و بدین سان در آن سال ساخت اولین جت آموزشی پیشرفته ایران به نام «کوثر -۸۸» کلید خورد. این هواپیما آیرودینامیکی طراحی شده و از لحاظ مشخصات فنی بسیار شبیه به هواپیمای تایوانی «زو چانگ» مجهز به موتورهای توربو جت «جی .ایی. ۱۳»  سامانه‌های الکترونیکی هوایی «اف- ۵» و صندلی خروج اضطراری «زوزدا-کی ۳۶ دی. ام» است. مدل اولیه این هواپیما در دست توسعه بوده و قرار است فوریه ۲۰۱۷ اولین پرواز خود را آغاز کند.

برخی منابع داخلی نیز درباره هواپیمای کوثر نوشته‌اند که این جت علاوه بر وظیفه آموزشی، بخشی از ماموریت‌های اف- ۵ که پشتیبانی از نیروی زمینی است را نیز عهده دار خواهد بود. این جت به خاطر طراحی بال‌ها و ورودی‌های هوا، برای پرواز در سرعت‌های پائین مناسب است.

وزیر دفاع ایران در این زمینه گفته بود، یکی از نیازهای موجود نیروی هوایی ارتش ساخت یک هواپیمای جت آموزشی است تا خلبانان خود را آموزش دهند که مراحل طراحی این هواپیما انجام شده است

 در خاتمه این گزارش آمده است این هواپیما زیر سرعت صوت پرواز خواهت کرد و سبکی، دو موتوره بودن و برخورداری از قابلیت‌های رزمی  شاید این جت آموزشی را  در آینده مبدل به پروژه‌ای بزرگتر به نام جنگنده کوثر نماید.

اندیشکده امریکایی «امریکن انتر پرایز» نیز در مطلبی پیرامون ارتقا شبکه دفاع هوایی ایران با تلفیق سامانه‌های بومی و سامانه دفاع موشکی «اس-۳۰۰» نوشت: اس-۳۰۰ به ایران برتری قابل توجهی را علیه کشورهای منطقه و رقبا بخشیده و به ویژه عملیات هوایی آمریکا در مناطق تحت پوشش اس-۳۰۰ را با دشواری مواجه می‌‌‌ِکند. این سامانه مانع از برتری هوایی آمریکا در منطقه چون گذشته می‌شود. اگر گزارش رسانه‌های ایران درست باشند، این کشور سامانه پیشرفته‌تر اس- ۳۰۰ را دریافت کرده که کارایی بیشتری نسبت به نسخه قبلی دارد.

امریکن انتر پرایز نوشت: استقرار اس-۳۰۰ در ایران تغییر دهنده موازنه قدرت راهبردی است زیرا هیچ کشور دیگری در جهان جز آمریکا قادر به حمله علیه اس-۳۰۰ و انجام حملات نرم و سخت علیه آن نیست . تنها آمریکا دارای تجهیزات تخصصی و سلاح مورد نیاز برای حمله علیه آن است. هر کشور یا ائتلافی برای حمله به اس-۳۰۰ و مغلوب ساختن آن دست کم نیاز به شیوه‌های متفاوت چون حملات سایبری و جاسوسی دارد.

سردار«حسین دهقان» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز دو روز قبل در زمینه سامانه موشکی «باور-۳۷۳» گفت: «سامانه موشکی باور ۳۷۳ می‌تواند در ارتفاع ۲۷ کیلومتر با هدف درگیر شود.»

وی ادامه داد: «این موشک در منطقه پرتاب رفته و آزمایش‌های میدانی نیز شده است . در بحث پدافند ارتفاع بالا و برد بلند، سامانه دیگری نیاز نداریم و قصد داریم باور- ۳۷۳ را ارتقا دهیم».

وزیر دفاع ایران افزود: «سامانه‌های اس-۳۰۰ در حال انتقال به ایران هستند و محل استقرار آن‌ها در ایران ربطی به آمریکایی‌ها ندارد.»

انتهای پیام/م

 

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=51710

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.