• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 20 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
4

یک‌پنجم جامعه کارگری کشور، آلوده به اعتیاد هستند

  • کد خبر : 51537
  • 28 مرداد 1395 - 9:54
یک‌پنجم جامعه کارگری کشور، آلوده به اعتیاد هستند

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان زنجان گفت: یک‌پنجم جامعه کارگری کشور آلوده به اعتیاد هستند که این رقم در استان زنجان ۱۹ درصد است.

به گزارش نبض سحر، تقی نصیری در جلسه شورای فرعی مبارزه با موادمخدر شهرستان خرم‌دره، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی را یکی از مراکز تاثیر‌گذار در امر مبارزه با موادمخدر عنوان کرد و افزود: سرانه فرهنگی دانشجویان باید برای برنامه‌های فرهنگی هزینه شود که یک بخش از این برنامه‌ها می‌تواند به برنامه‌های مبارزه با معضلات اجتماعی از جمله مواد‌مخدر اختصاص یابد.

 

وی تصریح‌ کرد: یکی از رسالت‌های دانشگاه‌ها در محیط‌های خارج از دانشگاه این است که معضلات شهرها را رصد کرده و فراخور نیاز، بسته فرهنگی در اختیار جامعه قرار دهند.

 

این مسئول با تاکید بر اینکه اگر دستگاهی اقدام به پژوهش در حوزه پیشگیری از اعتیاد کند، ستاد مبارزه با موادمخدر از آن حمایت می‌کند، تصریح کرد: اگر این پژوهش‌ها در قالب پایان‌نامه باشد در صورت تایید ستاد ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال پشتیبانی مالی خواهد شد.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان زنجان با تاکید بر ضرورت جلب مشارکت خیرین به حوزه مبارزه با موادمخدر، عنوان کرد: ورود خیرین به این حوزه نیازمند فرهنگ‌سازی است که این امر نیز جز با تعامل همگانی میسر نخواهد شد.

 

نصیری، رسانه‌ها را از ابزارهای مهم در پیشگیری و مبارزه با اعتیاد عنوان کرد و یادآور شد: از آنجایی که رسانه‌ها حلقه واسط بین مردم و مسئولان هستند، باید در زمینه اجرای قانون مبارزه با موادمخدر در کشور همراه نظام و مسئولان باشند و حساسیت هر چه بیشتر افکار عمومی به این مقوله را برانگیزند.

 

وی با تاکید بر ضرورت نظارت بر عملکرد عطاری‌هایی که در سطح استان فعالیت می‌کنند، یادآور شد: برای نظارت بر عطاری‌ها کمیته نظارت استانی متشکل از دستگاه‌های مرتبط تشکیل شده است که کارشناسان آن مبادرت به بازرسی از عطاری‌های سطح استان می‌کنند.

 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان زنجان با اشاره به اینکه برای مبارزه با عطاری‌هایی که اقدام به عرضه مواد دارویی غیر‌مجاز می‌کنند، تنها برخورد قانونی کافی نیست، تصریح کرد: برای مبارزه با قانون‌شکنی برخی از عطاری‌های موجود در سطح شهر باید از برخوردهای صنفی نیز کمک گرفته شود.

 

وی با تاکید بر اینکه کشت گیاهانی که موادمخدر از آن‌ها استحصال می‌شود از نظر قانون جرم است، ابراز کرد: متاسفانه در برخی از مناطق روستایی عده‌ای مبادرت به کشت گیاهان ممنوعه در مزارع و حتی حیاط خانه‌های خود می‌کنند که این امر از نظر قانونی جرم است و باید آگاهی‌های لازم در این زمینه به دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها داده شود.

 

این مسئول با بیان اینکه اقدامات پلیس به تنهایی برای مبارزه به اعتیاد کافی نیست، اظهار کرد: اگر دستگاه‌های ستاد مبارزه با موادمخدر به وظایف ذاتی خود و مصوبات شورا عمل نکنند، نیروی انتظامی به تنهایی نمی‌تواند از پس غول اعتیاد برآید.

 

وی با اشاره به اینکه میانگین اعتیاد در جامعه کارگری در کشور ۲۱ درصد و در زنجان نیز ۱۹ درصد است، افزود: متاسفانه یک‌پنجم جامعه کارگری ما آلوده به اعتیاد هستند و اگر برنامه‌های آموزشی برای این قشر برگزار نشود ممکن است این آمار افزایش یابد.

 

در ادامه این جلسه، کارشناس امور اجتماعی فرمانداری شهرستان خرم‌دره با بیان اینکه از منظر افراد مختلف برداشت‌ها و طرز تلقی‌های مختلفی در مورد یک فرد معتاد وجود دارد، تصریح کرد: معتاد از منظر روانشناسی یک آسیب درونی، از نظر حقوقی یک فرد مجرم، از نظر مذهبی یک فرد گناهکار و از نظر سیاسی نیز حلقه واسطه توسعه توطئه نرم دشمن است که متاسفانه به ورزش نیز نفوذ یافته است.

 

جعفر پیرنظری تاکید کرد: تعدد نگاه‌ها به این مقوله بیانگر آن است که معتاد و اعتیاد یک بحث اپیدمی و به هم پیوسته است که خیلی از مسائل را متوجه خانواده و جامعه می‌کند.

 

وی با بیان اینکه طبق تحقیقات صورت گرفته یکی از مهم‌ترین دلایل گرایش به اعتیاد از منظر روانشناختی پایین بودن اعتماد به نفس است، اظهار کرد: این امر بر ابعاد شناختی و عاطفی انسان تاثیر گذار است.

 

این مسئول، دین و مذهب را از عوامل تاثیرگذار در مبارزه با اعتیاد و شکل‌دهی سبک زندگی افراد عنوان کرده و گفت: افراد معتقد به باورهای دینی در معرض فشارهای کمتری قرار دارند که این امر باید به طور جدی در مبارزه با موادمخدر مورد توجه قرار گیرد.

 

در ادامه این جلسه نیز رئیس اداره بهزیستی شهرستان خرم‌دره با بیان اینکه در حال حاضر مراکز اقامتی میان‌مدت موظف هستند بر حسب پروتکل جدید سازمانی فعالیت کنند، اظهار کرد: اگر مرکزی باشد که بتواند طبق پروتکل جدید فعالیت کند مجوز لازم برای فعالیت آن صادر خواهد شد.

 

میترا رحمانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر یک متقاضی برای ایجاد مرکز جدید در شهرستان وجود دارد، تصریح کرد: مجوز فعالیت مراکز اقامتی میان‌مدت جدید از طریق کمیسیون ماده ۲۶ اداره‌کل بهزیستی استان و طبق دستورالعمل صادر می‌شود.

 

وی با بیان اینکه کمپ جدید باید حتما دارای یک پزشک مستقر باشد، تاکید کرد: دارا بودن امکانات فیزیکی نیز از دیگر شرایط صدور مجوز فعالیت این کمپ به شمار می‌رود.

 

منبع: ایسنا

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=51537

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.