• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 7 - شوال - 1446
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
8

متخصصان ایرانی موفق به ساخت مغز نیروگاه شدند

  • کد خبر : 37262
  • 12 مرداد 1394 - 12:19
متخصصان ایرانی موفق به ساخت مغز نیروگاه شدند

متخصصان ایرانی در جدیدترین دستاورد صنعتی خود، موفق به داخلی سازی یکی از حساس ترین قطعات نیروگاهی شدند و ایران به معدود کشورهای سازنده این قطعه مهم نیروگاهی پیوست.   “گاورنر” یکی از حساس ترین قطعات نیروگاهی است که در واقع مغز سیستم کنترل سرعت و توان تولیدی یک نیروگاه است. تاکنون برای ساخت و […]

متخصصان ایرانی در جدیدترین دستاورد صنعتی خود، موفق به داخلی سازی یکی از حساس ترین قطعات نیروگاهی شدند و ایران به معدود کشورهای سازنده این قطعه مهم نیروگاهی پیوست.

  “گاورنر” یکی از حساس ترین قطعات نیروگاهی است که در واقع مغز سیستم کنترل سرعت و توان تولیدی یک نیروگاه است.

تاکنون برای ساخت و راه اندازی هر نیروگاهی، گاورنر به صورت کامل از معدود کشورهای سازنده آن خریداری می شد. وارداتی که در سالهای تحریم، روندی سخت به خود گرفته بود. از اینرو متخصصان و مهندسان ایران در سالهای گذشته، همتی مضاعف برای داخلی سازی این قطعه حساس در صنعت برق کشور را در دستور کار خود قرار دادند و با مهندسی معکوس گاورنر های موجود و با استفاده از آنالیز علم مکانیک، اقدام به طراحی و ساخت نخستین گاورنر تمام ایرانی کردند.

این گاورنر هم اکنون در نیروگاه ۱۰ مگاواتی آزاد در استان کردستان نصب شده و برق این نیروگاه به شبکه سراسری برق کشور ارسال می شود.

حمید احمدزاده مجری طرح سد آزاد در این خصوص اظهار داشت: گاورنر یکی از تجهیزات بسیار حساس و پیچیده نیروگاه برقآبی است که مغز فرماندهی نیروگاه است.

احمدزاده با بیان اینکه گاورنر به واحد دستور می دهد که با چند درصد کار کند، دریچه ها تا چند درصد بازشوند و سرعت نیروگاه چقدر باشد، گفت: این قطعه از نیروگاه که یکی از تجهیزات مجموعه توربین محسوب می شود، دستگاه بسیار حساسی است که دانش مهندسی و طراحی آن در سراسر دنیا فقط در دست چند شرکت معدود است که تعداد آنها به انگشتان دست هم نمی رسد.

وی افزود: تا امروز در تمامی پروژه های نیروگاهی ایران، گاورنر به صورت پکیج کامل از شرکت های معدود سازنده آن تهیه شده و در نیروگاههای کشور نصب می شد اما برای اولین بار در تاریخ کشور در نیروگاه طرح سد آزاد، ساخت این قطعه مهم نیروگاهی به متخصصین داخلی سپرده شد.

مجری طرح سد آزاد با بیان اینکه در این کار از همراهی تنگاتنگ صنعت و دانشگاه بهره گرفته شد، گفت: تیمی از دانشگاه صنعتی شریف توانستند کارهای مهندسی گاورنر را انجام دهند و گاورنری تماما ایرانی بسازند.

وی ادامه داد: پس از ساخت این گاورنر، تست های اولیه آن با رعایت تمامی استانداردهای روز دنیا انجام گرفت و گاورنر ایرانی توانست در آزمایش های پیش از نصب، کیفیت خود را به رخ کارشناسان بکشد.

احمدزاده تصریح کرد: در حال حاضر این گاورنر در نیروگاه برقآبی طرح سد آزاد نصب شده و به بهره برداری رسیده است.

مجری طرح سد آزاد خاطرنشان کرد: ایران با طراحی و ساخت اولین گاورنر توسط مهندسان داخلی، به جمع معدود کشورهای سازنده این قطعه مهم نیروگاهی پیوست.

انتهای پیام/تسنیم

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=37262

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.