• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 21 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
6

تمرکز قوه قضاییه برای مبارزه با زمین‌خواری در سال ۹۴ / کیفرخواست «ب.ز» هنوز امضا نشده است/ دستگیری ۱۰ بدهکار بانکی با مبالغ بالا

  • کد خبر : 32565
  • 14 اردیبهشت 1394 - 17:44
تمرکز قوه قضاییه برای مبارزه با زمین‌خواری در سال ۹۴ / کیفرخواست «ب.ز» هنوز امضا نشده است/ دستگیری ۱۰ بدهکار بانکی با مبالغ بالا

سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه اصلاح سیستم بانکی از بروز بسیای از مفاسد جلوگیری می‌کند، گفت: تمرکز قوه قضاییه بر پیگیری این مساله است و افرادی نیز در این زمینه بازداشت شده‌اند. حجت‌الاسلام و المسلمین «غلامحسین محسنی‌اژه‌ای» در هفتاد و هشتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: در سال ۹۳، ۴۲ هزار هکتار و […]

سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه اصلاح سیستم بانکی از بروز بسیای از مفاسد جلوگیری می‌کند، گفت: تمرکز قوه قضاییه بر پیگیری این مساله است و افرادی نیز در این زمینه بازداشت شده‌اند.

حجت‌الاسلام و المسلمین «غلامحسین محسنی‌اژه‌ای» در هفتاد و هشتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: در سال ۹۳، ۴۲ هزار هکتار و ۴۶۶ اراضی که به صورت غیر قانونی تصرف شده بود، به صورت قانونی خلع ید شد و تصرف آنها آزاد گردید.

 

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: مبارزه با زمین خواری در سال ۹۴ با جدیت پیگیری خواهد شد. 

وی ادامه داد: در همین رابطه زمینی که به مساحت پنج هزار هکتار در سال ۱۳۶۶ در استان اصفهان برای تولید به بهره‌برداری از گیاهان دارویی توسط وزیر بخش  کشاورزی در اختیار شرکتی قرار گرفته بود که از آن سال نه به تعهد خود عمل کرده بود و نه حاضر بود که آن را به دولت بازگرداند غیر از صد و پنجاه هکتار، چهار هزار هشتصدو پنجاه خلع ید شده بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: مسئله‌ای دیگر که مطرح می‌شود بانک‌هاست، که اگر نظام بانکی اصلاح شود از بسیاری مفاسد جلوگیری می‌شود و مبارزه با مفاسد به صورتی جدی ادامه دارد و در دولت فعلی در حد رئیس جمهور مکررا درباره آن صحبت شده است.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به نوع پیگیری مبارزه با بدهکاران بانکی  تاکید کرد: در ماه‌های اخیر برخی از بدهکاران بانکی برای بدهی خود وارد مذاکره شده‌اند و بدهی خود را تقسیط کردند، برخی بدهی را به بانک‌ها پرداخت کردند و برخی مهلت خواستند که  در این زمینه پیگیری‌های لازم انجام شده است.

**پرونده بدهکاران بانکی به کجا رسید؟

 
حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به  لزوم ساماندهی تعاونی اعتباری توسط دولت، بانک مرکزی و قوه قضاییه گفت: باید بانک مرکزی به طور جدی وارد شود و اگر معوقات سال‌های ۹۲.۹۳ کمتر شده باشد و اختلاس از بانک‌ها صورت نگیرد یعنی عزم جدی در خطوط تعاونی اعتبار ایجاد شده است و اگر غیر از این باشد یعنی عزم جدی صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به سوالی درباره بدهکاران بانکی و مرحله رسیدگی پرونده آنها عنوان داشت: در خصوص بدهکاران بانکی همان طور که  گفته شد برخی مذاکره کردند و مهلت خواستند و برخی هم مطرح کردند که هیچ قصوری رخ نداده است و تعدادی هم که مشخص بود اقدام جدی نمی‌کنند، این‌ها بازداشت شدند و پرونده آنها در دست پیگیری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه تعداد دستگیر شدگان بدهی بانکی چه تعدادی  بوده است، تاکید کرد: تعداد بدهکاران زیاد نبوده اما مبلغ بدهی آنها قابل توجه است شاید تعداد بدهکاران در حد ده نفر باشند اما مبلغی که بدهکارند قابل توجه می‌باشند.

**آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی از زبان دادستان

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا اتفاق جدیدی در مورد پرونده بابک زنجانی رخ داده یا خیر، گفت: بنده امروز از مسئول ذیربط شنیدم که حدود ۴ هزار میلیارد تومان از اموال وی در مرحله اول کارشناسی شده اما اموال، تکافوی بدهی وزارت نفت و بانک را نمی‌دهد.

وی ادامه داد: اتفاق جدیدی که در این پرونده طی سال ۹۴ رخ داده این است که وی به وزارت نفت وکلاتی داده مبنی بر این که اموال شناسایی شده در اختیار آن‌ها قرار گیرد و از طرفی وزارت نفت نمایندگی رسمی به دادستانی معرفی کرده است.
معاون اول دستگاه قضا خاطرنشان کرد: پرونده مذکور هنوز به دادگاه نرفته و هنوز در مرحله صدور کیفرخواست است اما هنوز این کیفرخواست امضاء نشده و سه نفر از متهمین بازداشت هستند.

**ارتقاء سلامت محیط قضایی اولویت ماست

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برنامه دستگاه قضا برای سالم‌سازی محیط قضایی چیست، گفت: ارتقاء‌ سلامت محیط قضایی اهمیت بسیاری دارد البته ما معتقدیم اکنون هم محیط است اما باید ارتقاء پیدا کند و این در حالی است که نظارت‌های آشکار و پنهان تشدید شده است.
حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای افزود: افراد خاطی اعم از دلال‌ها و برخی وکلا که کار خلاف می‌کنند با یک رویه تعریف شده مورد نظارت قرار می‌گیرند، همچنین حفاظت اطلاعات قوه قضاییه آموزش‌ها و هشدارهای لازم را در این زمینه به مناسبت‌های مختلف می‌دهد.
وی گفت:‌ قوه قضاییه عزم جدی در سال‌های گذشته به منظور سالم‌سازی محیط قضایی داشته است که البته در سال ۹۳ و ۹۴ این عزم جدی‌تر بوده که با افراد متخلف برخورد شود که افرادی که در این زمینه سلب صلاحیت قضایی و بازداشت شده‌اند که در این طیف قاضی، دلال و وکلا وجود دارند.

**جذب قضات متخصص در دستور کار دستگاه قضاست

معاون اول دستگاه قضا جذب قضات را یکی از موارد ارتقاء سلامت قضایی دانست و گفت: ما باید قضات بیشتری را جذب کنیم چرا که اگر قاضی با حجم کار بالایی برخوردار باشد، طبیعی است که از نظر کیفی بر روی کارش تأثیر می‌گذارد البته ما تلاش کردیم مجوز استخدام تعدادی کارمند را بگیریم و این در حالی است که ۱۲۰۰ نفر مشغول آموزش هستند.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: توسعه معاضدت‌های قضایی و استفاده از فناوری‌های نوین و ایجاد زیرساخت‌ها و آموزش‌ها نیاز به بودجه دارد اما تلاش شده که امسال قدم‌های بلندتری در این زمینه برداشته شود و امیدواریم هدف‌گذاری‌هایی که شده عملیاتی شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر این که وضعیت پرونده مدیر ۳۲ هزار میلیاردی صندوق رفاه اجتماعی که از سوی معاون اول رئیس جمهور اعلام شد، به کجا رسید، گفت: بنده دیشب از این خبر مطلع شدم و امروز می‌خواستم از دادستان تهران در این زمینه پرس و جو کنم اما هنوز در این زمینه اطلاعی ندارم.
وی درباره پرونده‌های بورسیه‌ دولت قبل خاطرنشان کرد: دادگستری مرجع تظلم‌خواهی همه افراد است و چنان چه کسی شاکی باشد و شکایت کند مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

**برخورد جدی با زمین خواران
معاون اول دستگاه قضا در ارتباط با اقدامات عملی و اجرایی دستگاه قضا در مبارزه با زمین‌خواری تصریح کرد: از سازمان‌های ذیربط و دولت می‌خواهیم که در خصوص مسئله تجاوز به زمین، منابع طبیعی، تغییر کاربری و زمین‌های کشاورزی نظارت بیشتری داشته باشند و اجازه ندهند که خلافی صورت بگیرد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: معاونین یکی از وزارتخانه‌ها در برنامه‌ای که از صداوسیما پخش شد، بیان کرد که ۱۰ هزار ساخت و ساز غیرمجاز در مکانی صورت گرفته است. این در حالی است که باید قبل از این که ساخت و سازی انجام شود و یا چنانچه به صورت غیرصحیح تغییر کاربری صورت گیرد، با امر خلاف قانون برخورد شود و پیشگیری‌های لازم اتخاد شود.
حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: در بعضی استان‌ها از جمله تهران دادستانی از مسئولین دعوت کرده و با آن‌ها همکاری می‌کند که تا جایی که ممکن است اجازه ندهند خلافی صورت گیرد و در مواردی که خلافی پیش آمده، به طریق قانونی از آن جلوگیری کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  آیا قوه قضاییه اعتراضی به دادگاه‌های بین‌المللی در خصوص جلوگیری از فرود هواپیمای ایرانی داخل فرودگاه صنعا توسط جنگنده‌های عربستان  می‌کند یا خیر تصریح کرد: جنایتی که در یمن اتفاق می‌افتد برای مدعیان حقوق بشر و سازمان‌های بین‌‌المللی افتضاح است چرا که آنها می‌بینند که ده‌ها کودک و غیر نظامی و در شب و روز به خاک و خون گرفته می‌شوند اما هیچ گونه واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران،‌ وزارت امور خارجه و دولت و مجلس هر اقدامی که از دستشان ساخته باشد انجام می‌دهد و از طرفی ستاد حقوق بشر بر دادستانی وظایف خود را انجام می‌دهند.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  آیا می‌توان اظهارات معاون اول رئیس جمهور را در جمع اعضای حزب کارگزاران خلاف قانون دانست گفت: مطابق قانون چنانچه کسی که از امکانات دولت و حکومت در جهت حزب خود استفاده کند خلاف است اما اگر یک فرد بدون سوءاستفاده از امکانات و جایگاهش بخواهد کاری کند باید به صورت مستقل به آن نگاه کرد.

**آیا بازرسی از خوردرو نیازمند اخذ مجوز است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  آیا بازرسی خودرو همواره نیازمند اخذ مجوز است؟ تصریح کرد: این امر متفاوت است و با توجه به مقتضیات و نوع گزارشی که می‌رسد صورت می‌گیرد و حتی در برخی از موارد بسیج نیز ضابط است، به عنوان مثال در جایی که محل عبور قاچاقچیان باشد دادستان حکم می‌دهد و بازرسی صورت می‌گیرد البته در مواردی نیز گزارشی می‌رسد و طی آن نیروی انتظامی نیز می‌تواند ورود کند.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: نمی‌توان گفت که وسیله نقلیه در همه موارد حکم موردی می‌خواهد گاهی با یک حکم کلی هم می‌تواند بازرسی را انجام دهد که در خیلی از گلوگاه‌ها این امر صورت می‌گیرد.

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره مبارزه با فساد گفت: در مبارزه با فساد اراده جدی لازم بوده و اگر این موضوع اتفاق بیفتد بخش قابل توجهی قابل حل است اگر مسئولین در بخش مبارزه با فساد سهل‌انگاری نکند، تجاوزات کمتری رخ می‌دهد و مسئولین باید در اجرای قانون کوتاهی نکنند و اگر مدیری مرتکب خطایی شد باید با خاطی ولو به صورت اداری و انضباطی برخورد شود و باید در این زمینه اجرای قانون انجام گیرد.

**فردی که وام ۶هزار میلیاردی گرفته، در بازداشت است

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری درباره شخصی که وام ۶ هزار میلیاردی گرفته و پرونده این شخص در چه مرحله‌ای است، گفت: وی بازداشت است تا مشکلاتش را با بانک در چارچوب قانون حل کند.
حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری درباره شخصی که ۴۲ هزار میلیارد دلار ارز گرفته و آن را به دلخواه خرج کرده، اظهارداشت: چنین پرونده‌ای با نشانی‌هایی که شما می‌دهید در دستگاه قضایی مطرح نشده است و عنوانی با این پرونده مطرح نگردیده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد این که دو تن از مسئولان دولت سابق ممنوع الخروج هستند آیا این مسئله صحت دارد، گفت: اگر کسی ممنوع الخروج باشد، مکانیزم خاص خود را دارد و بنا به تشخیص قانون برخی از افراد ممنوع الخروج می‌شوند.
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری درباره این که چرا پرونده مهدی هاشمی و مرتضوی غیرعلنی برگزار می‌شود، گفت: قاضی بر اساس آن چه که در قانون ذکر شده و بر اساس مصادیقی دادگاهی را علنی یا غیرعلنی برگزار می‌کند و تشخیص دادگاه درباره این مسئله این بود که این دو دادگاه غیرعلنی برگزار شود.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده محمود احمدی‌نژاد و شاکیان خصوصی وی و شکایت مجلس شورای اسلامی از رئیس جمهور سابق اظهارداشت: افرادی شاکی خصوصی احمدی‌نژاد بودند تعداد آن‌ها را دقیقاً به یاد ندارم و شکایت آن‌ها در مرحله رسیدگی است و شکایت مجلس منجر به قرار نشده است.

**هنوز برای خبرنگار واشنگتن پست وقت دادگاه تعیین نشده است

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت خبرنگار واشنگتن پست گفت:‌ هنوز تعیین وقت دادگاه نشده اما پرونده مفتوح بوده و تعیین روز نشده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره این که این گونه مطرح شده که به بازگشت خاوری خوشبینی وجود ندارد عنوان داشت:‌ پرونده ۳ هزار میلیاردی به صورت جدی در حال پیگیری است و دو نفر خارج کشور هستند که آیا امیدی هست یا نه، ما ناامید نیستیم و این دنیای مدعی مبارزه با فساد باید فاسد را تحویل دهد.

**شهادت دروغ در ازای دریافت وجه، جرم است
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره این که برخی در کنار دادگاه‌ها می‌ایستند و در ازای دریافت پول شهادت دروغ می‌دهند، اظهارداشت: مردم باید توجه داشته باشند که این موضوع به ضرر آن‌هاست و گاهی اوقات برخی مردم این شاهدان دروغین را شناسایی و گاهی طرف پرونده آن‌ها را شناسایی می‌کند و اگر این موضوع مشخص شود جرم است و فرد خاطی مجازات می‌شود.

**بازداشت ۱۲ مدیر دولتی در پرونده بابک زنجانی

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری درباره پرونده بابک زنجانی و این که ۱۲ مدیر دولتی بازداشت شده‌اند و اکنون در چه وضعیتی قرار دارند، گفت: این که چند نفر تحت پیگرد بودند، قطعاً‌ از ۱۲ نفر بیشتر است و تا آنجایی که من می‌دانم هم وزارت نفت و هم دولت و هم وزارت اطلاعات همکاری‌های لازم را انجام می‌دهند و تنها شخصی که همکاری نمی‌کند خود شخص خاطی است.
حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری درباره این که دادستان سابق تهران به اتهام معاونت در قتل و فساد اقتصادی تحت تعقیب است، عنوان داشت: بنده از بیان تمام جزئیات مذورم اما این شخص دو پرونده دارد که یک پرونده آن که مربوط به پیگیری گروه تحقیق و تفحص مجلس است مفتوح بوده که دو جلسه آن برگزار شده و جلسه سوم رسیدگی این جلسه در بیست و هفتم اردیبهشت است و دیگری منجر به کیفرخواست نشده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد تصادف خودروی لوکس و جواب پزشکی قانونی عنوان داشت: من نظریه پزشکی قانونی را ندیدم اما یکی از افرادی که پیگیر این موضوع است گفت در خون یکی از افرادی که کشته شده الکل دیده شده است.

**پیگیری پرونده شیراز ادامه دارد

معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگری درباره اتفاقات پیش آمده در شیراز و تهدید افراد خودسر در مشهد درباره لغو سفر مطهری گفت: هر کسی که کار خلاف قانون انجام دهد، خودسری کرده و عمل صحیحی نیست و قوه قضاییه پرونده شیراز را پیگیری کرده و افرادی بازداشت شدند و پیگیری تا حصول نتیجه ادامه دارد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری درباره قانون انتخابات گفت: موارد خلاف قانون در انتخابات پیش بینی شده و اگر کسانی از بودجه دولت سوءاستفاده کنند و مطالب خارج از خلاف قانون و باعث تشویش اذهان عمومی منتشر کنند، مجرم تلقی می‌شوند.
حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری درباره تأکیدات مقام معظم رهبری در مبارزه با فساد گفت: تاکیدات رهبری حق است و همه باید به آن عمل کنیم قبل از آن که شعار بدهیم و باید به صورت عملی با فساد مبارزه کنیم.
وی ادامه داد: در بحث زمین‌خواری تعدد مراکزی که جواز ساختمان صادر می‌کنند مثل شورای شهر و روستا به نحوی باعث کسب درآمد شده و چشم‌پوشی‌هایی انجام می‌شود که خلاف است.

معاون اول دستگاه قضا خاطرنشان کرد: باید حریم و محدوده شهر مشخص باشد و زمینه‌های لازم در این بخش را پیش بینی کنیم و هر چه زودتر در مقابل زمین خواری بایستیم و نظارت‌ها در این زمینه ادامه یابد.

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=32565

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.