طبق آمار اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و بر اساس شیوع شناسی سال ۹۰، تعداد یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد در کشور وجود دارد.
حمید صرامی، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با خبرنگار فارس به تفکیک مصرف کنندگان مواد مخدر پرداخت و گفت: ۵۵ درصد مصرفکنندگان مواد مخدر همچنان تریاک مصرف میکنند.
وی گفت: ۲۶ درصد مصرف کننده شیشه، ۱۶ درصد مصرف کننده کراک افغانی، ۸ درصد مصرف کننده هروئین، ۶ درصد مصرف کننده حشیش و ۳ درصد مصرف کننده اکستازی هستند.
صرامی تأکید کرد: ممکن است جمع این درصدها بیش از ۱۰۰ بشود به علت اینکه یک معتاد ممکن است چند ماده مخدر را با هم مصرف کند.
با توجه به آمار ارائه شده از سوی مسئولان با یک ضرب و تقسیم ساده میتوان متوجه شد که در کشور ۷۲۶ هزار نفر مصرف کننده تریاک، ۳۴۳ هزار و ۲۰۰ نفر مصرف کننده شیشه، ۲۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر مصرف کننده کراک، ۱۰۵ هزار و ۶۰۰ نفر مصرف کننده هروئین، ۷۹ هزار و ۲۰۰ نفر مصرف کننده حشیش و ۳۹ هزار و ۶۰۰ نفر مصرف کننده اکستازی هستند. که با توجه به اینکه یک معتاد ممکن است از بیش از یک ماده مصرف کند، جمع کل این افراد از آمار کل معتادان اندکی بیشتر است.
اما سوال اینجاست که این معتادان روزانه چه میزان ماده مخدر مصرف میکنند که در این ارتباط سعید صفاتیان روانپزشک حوزه اعتیاد معتقد است، میانگین مصرف روزانه تریاک از سوی یک معتاد ۱.۵ گرم است.
وی میانگین مصرف هروئین و شیشه را ۰.۵ گرم عنوان کرد و گفت: اگر میزان ۱.۵ گرم را در تعداد روزهای سال ضرب کنیم متوجه میشویم که یک معتاد به تریاک سالانه حداقل ۵۴۸ گرم تریاک مصرف میکند.
بر اساس آمار صفاتیان میتوان نتیجه گرفت که سالانه حدود ۳۹۷ هزار و ۴۸۵ کیلوگرم تریاک در کشور مصرف میشود.
مصرف روزانه تریاک در کشور نیز بیش از یک تن است.
با مصاحبه سرانگشتی متوجه میشویم که ۶۲ هزار و ۶۳۴ کیلوگرم شیشه سالانه در کشور مصرف میشود.
با توجه به آمار موجود باید گفت که سالانه حداقل ۴۶۰ تن تریاک و شیشه در کشور به مصرف میرسد در حالی که میزان کشفیات کل مواد مخدر در سال ۹۳ طبق اعلام قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ۵۵۵ تن انواع مواد مخدر است.
صفاتیان در مورد نسبت میزان کشفیات و مصرف مواد مخدر به فارس گفت: به عقیده من میزان کلی مصرف مواد مخدر در کشور بیش از ۱۵۰۰ کیلوگرم در سال است چرا که ۱.۵ و ۰.۵ درصد مصرف روزانه، حداقل مصرف روزانه یک معتاد است و برخی از معتادان نیز از چند موادمخدر به صورت همزمان استفاده میکنند.
منبع: فارس