پخش سریال”درحاشیه”به کارگردانی مهران مدیری،حاشیه های فراوانی ایجاد کرده است.
قیل از پخش این مجموعه تلویزیونی وزیر بهداشت در نامه ای خواستار توقیف آن شد. اما داستان اعتراض ها پس از پخش سریال وارد فاز جدیدی شد؛ در حالیکه هنوز از پخش چند قسمتی از این سریال نگذشته بود سایت سازمان نظام پزشکی شیوه اعتراض خود را تغییر داده و با فراخوانی بسیار عجیب، از همکاران خود دعوت کرده است تا در کمپین اعتراضی به این سریال ثبت نام کنند و در صورتی که آمادگی حضور در تجمع را نیز دارند اعلام نمایند.
البته نوع رفتار سازمان نظام پزشکی مسبوق به سابقه است. در اولین نمونه سازمان نظامپزشکی کشور در خردادماه ۱۳۹۳ در نامهای به رییس سازمان صداوسیما خواستار برخورد با برنامه تلویزیونی «شوق زندگی» شد. در این برنامه، بخشی از تخلفات پزشکان در حوزههای مختلف مورد بحث و نقادی قرار گرفته بود و پس از آن طی نامهای به عزتالله ضرغامی رییس سازمان صداوسیما اعتراض خود را اعلام کرد.
پس از آن پخش برنامه ثریا در شبکه یک سیما و انتقاد از اختلاف درآمدی بالا میان پزشکان و پرستاران و همچنین درآمدهای نجومی برخی پزشکان صدای این سازمان را درآورد. به طوریکه سازمان نظامپزشکی کشور طی نامهای با عنوان اعتراض جمعی از پزشکان، اعلام کرد: «در این برنامه (ثریا) با ارایه آمار و ارقام غیرواقعی از درآمدهای نجومی پزشکان سعی در معرفی آنان به عنوان مرفهینی بیدرد شد که به تحصیل درآمد نامشروع مشغولاند و از سوی دیگر با مقایسه درآمد آنان با جامعه پرستاری سعی شد بهنحوی پزشکان را عامل تضییع حق آنان معرفی کند.»
از مردم هم شکایت میکنیم!
درهمین حال، شرقق گزارش کرده، رویکرد تعجببرانگیز سازمان نظامپزشکی در مواجهه با منتقدان اما به اینجا و برنامههای صداوسیما ختم نمیشود. چراکه این سازمان در دیماه سال ۱۳۹۳ همزمان با فعالیت سامانه ثبت شکایات تعرفهای اعلام کرد: «اگر کسی بهناحق از پزشکان شکایت کند، نظامپزشکی از او شکایت میکند.» علاوه بر این، در اسفندماه سال ۱۳۹۳، سازمان نظامپزشکی خبر از شکایت از پزشک ایرانی دانشگاه مونستر آلمان داد. دکتر علی گرجی پزشک ایرانی دانشگاه مونستر آلمان در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها عنوان کرده بود: «برخی پزشکان ایرانی درآمدی پنجبرابر پزشکان آلمانی دارند.» انتقادی که بازهم به مذاق این سازمان خوش نیامد و رییس سازمان نظامپزشکی کشور با ارسال نامهای به معاونت انتظامی این سازمان از وی شکایت و خواستار بررسی دقیق موضوع شد.»
«در حاشیه» مهران مدیری زیر و رو شد!
سریال «در حاشیه» قرار است تا قسمت سیام بخشهای بیمارستانی خود را به اتمام برساند و به نوعی به فشارها و حاشیههایی که با آن مواجهه شده، پایان دهد. به طوریکه ادامه این سریال منوط به رعایت شرط هایی شده است.
از جملهی این شروط میتوان به بیشتر شدن سکانسهای مربوط به دکترهای مثبت سریال اشاره کرد. البته به نظر میرسد سکانسهای مربوط به شخصیت دکتر مثبت در سریال، از جمله مواردی است که در بازنویسی به سریال اضافه شده است.
پزشکان نقدپذیر باشند
به طور حتم، در جامعه پزشکی هم با پزشکان ناکارآمدی مواجه هستیم که باید به نحوی با آنها مقابله کرد و آنها را مورد نقد قرار داد و این ناکارآمدی در اغلب صنوف و مشاغل وجود دارد.
معترضان به «در حاشیه» باید به این سوال اساسی پاسخ دهند که میخواهند معضلات و مشکلات جامعه پزشکی ایران، همان موارد محدودی که «در حاشیه» خیلی ملایم و نرم از کنار آن گذاشته است را منکر شوند؟ معترضان به «در حاشیه» منکر وجود زیرمیزی، نرخ جداگانه برخی از پزشکان برای عمل جراحی، تجویز بیرویه دارو و اعمال پزشکی، بیتخصصی برخی پزشکان و… هستند و اگر منکر نمیشوند، جایی جز رسانه محل نمایش و نقد این اعمال برای اصلاح است؟
منبع: الف