• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 8 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 6 April - 2025
4

اختلاف ۲ قوه بر سر هدفمندی/کاهش یارانه قشر متوسط یا افزایش قیمت حاملها

  • کد خبر : 26541
  • 13 بهمن 1393 - 9:31
اختلاف ۲ قوه بر سر هدفمندی/کاهش یارانه قشر متوسط یا افزایش قیمت حاملها

عضوکمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ازپیشنهاددولت برای کاهش یارانه نقدی اقشارمتوسط خبر دادوگفت: اقتصاد دانان مجلس خواستارافزایش قیمت حامل های انرژی برای پر مصرف ها به جای قطع یارانه قشر متوسط هستند.   محمدحسین حسین‌زاده‌بحرینی  از وجود دو نگاه متفاوت در دولت و مجلس برای اجرای قانون هدفمندی در سال ۹۴ در کمیسیون تلفیق خبر […]

عضوکمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ازپیشنهاددولت برای کاهش یارانه نقدی اقشارمتوسط خبر دادوگفت: اقتصاد دانان مجلس خواستارافزایش قیمت حامل های انرژی برای پر مصرف ها به جای قطع یارانه قشر متوسط هستند.

 

محمدحسین حسین‌زاده‌بحرینی  از وجود دو نگاه متفاوت در دولت و مجلس برای اجرای قانون هدفمندی در سال ۹۴ در کمیسیون تلفیق خبر داد و گفت: نگاه دولت و برخی از نمایندگان این است که یارانه اقشار آسیب‌پذیر، کمیته امداد و بهزیستی در حد فعلی حفظ شده، مقداری هم به صورت غیرنقدی به آنها کمک شود و یارانه بقیه اقشار درصدی کاهش پیدا کند و به این ترتیب کمبودی که در تراز هدفمندی داریم جبران شود.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید یارانه نقدی افراد متمول و ثروتمند حذف شود، اظهار داشت: بخش قابل توجهی از خانوارهایی که دولت و برخی از نمایندگان درصدد کاهش یارانه نقدی آنان هستند، زیر پوشش سازمان‌های حمایتی قرار ندارند و قشر متوسط جامعه را تشکیل می‌دهند. این طبقه از جمعیت افراد آبرومندی هستند که به نظر ما صلاح نیست زیر پوشش دستگاه‌های حمایتی بروند و یا همین‌مقدار یارانه آنها نیز کاهش یابد.

وی با تاکید بر اینکه صلاح نیست یارانه این قشر متوسط قطع شود گفت: باید یارانه این افراد مانند اقشار پایین جامعه حفظ شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در تشریح نگاه اقتصاددانان مجلس درخصوص اجرای قانون هدفمندی در سال ۹۴ گفت: می‌توان کسری تراز هدفمندی را از طریق افزایش قیمت حامل‌های انرژی برای «پرمصرف‌ها» جبران کرد.

عضو کمیسیون تلفیق با بیان اینکه حتما باید الگوی مصرف حامل‌های انرژی به گونه ای تعیین شود که بخش عمده جامعه «پرمصرف» تلقی نشده و در نتیجه، مشمول افزایش قیمت‌ها ‌نشوند، اظهار داشت: در صورت تصویب نهایی این پیشنهاد، که پیشنهاد مشترک کمیسیون اقتصادی و کمیسیون انرژی است، قیمت حامل های انرژی صرفاً برای افرادی که مصرف بیشتری دارند افزایش می یابد و در واقع، یارانه اضافی و پنهان آنها قطع می شود.

حسین‌زاده بحرینی با تاکید بر اینکه این دو نگاه به صورت جدی در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است گفت: ما معتقدیم قیمت حامل‌های انرژی برای پرمصرف‌ها باید افزایش یابد، یارانه اقشار متوسط حفظ شود و به افراد کم‌درآمد، علاوه بر یارانه نقدی، کمک های غیرنقدی نیز اختصاص یابد.

وی اظهار داشت: اما دولت اصرار دارد که یارانه اقشار متوسط کاهش یابد. البته اعلام کرده اند که درصد کمی از اقشار پردرآمد را نیز شناسایی کرده‌اند که می‌توانند آنها را حذف کنند.

عضو کمیسیون تلفیق ادامه داد: در این دو نگاه اشتراکاتی وجود دارد که اول حذف اقشار پردرآمد و دوم کمک غیرنقدی به اقشار کم‌درآمد است که در این دو موضوع هیچ اختلافی میان دولت و دوستان ما در کمیسیون تلفیق نیست.

وی گفت: در مورد قشر متوسط (یعنی خانوارهایی که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند و براساس اطلاعات موجود، ثروتمند هم تلقی نمی شوند) اختلاف نظر بین دولت و مجلس وجود دارد. البته دولت محترم نظر خود را در لایحه بودجه مطرح نکرده و صرفاً به طرح شفاهی آن در کمیسیون تلفیق بسنده کرده است.

حسین‌زاده بحرینی تاکید کرد: با توجه به این که قانون هدفمندی یارانه‌ها باید تا پایان برنامه پنجم توسعه اجرا شود، به نظر می رسد در صورت تصویب پیشنهاد کمیسون های اقتصادی و انرژی مجلس، هم یک گام دیگر از قانون هدفمندی اجرا می شود و هم هزینه‌های اجتماعی کمتری به جامعه تحمیل خواهد شد.

مهر

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=26541

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.