• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 19 - جماد أول - 1446
  • برابر با : Wednesday - 20 November - 2024
10

فتنه ۸۸ با خسارت ۳۲۴ هزاری میلیاردی اقتصادی

  • کد خبر : 24290
  • 07 دی 1393 - 9:21
فتنه ۸۸ با خسارت ۳۲۴ هزاری میلیاردی اقتصادی

خسارت اقتصادی وارده از سوی فتنه ۸۸ به کشورمان بالغ‌ بر بیش از ۳۲۴ هزار میلیارد تومان است، عددی که می‌تواند در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۱۶۳ هزار فرصت شغلی جدید را در کشور فراهم کرده و بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را رفع کند. «فتنه ۸۸» به دلیل ادعای […]

خسارت اقتصادی وارده از سوی فتنه ۸۸ به کشورمان بالغ‌ بر بیش از ۳۲۴ هزار میلیارد تومان است، عددی که می‌تواند در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۱۶۳ هزار فرصت شغلی جدید را در کشور فراهم کرده و بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را رفع کند.

«فتنه ۸۸» به دلیل ادعای واهی تقلب در انتخابات توسط دو کاندیدای شکست خورده انتخاباتی رخ داد.

این فتنه علاوه بر ایجاد یک رخنه در اتحاد و انسجام ملی، باعث شد تا دشمن از فضای آن دوران ‌‌نهایت سوءاستفاده را داشته باشد و کوشش کرد تا شرایط جدیدی را به نظام قدرتمند جمهوری اسلامی ایران در منطقه وارد کند که صد البته این کوشش‌های مذبوحانه در ۹ دی ۸۸ با شکست قطعی مواجه شد.

کاندیداهای یاد شده انتخاباتی در اوایل فتنه ۸۸ ابتدا معترض شده و سپس از راه غیر قانونی روی به اردوکشی خیابانی آوردند که این موضوع باعث خسارت‌های انبوه سیاسی، مالی، اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی شد.

چه کسی می‌تواند مدعی باشد؟

همانطور که پیش از این مطرح شد فتنه ۸۸ خسارات بیشماری را به کشور تحمیل کرد و حال آن که چه کسی می‌تواند مدعی باشد که در سال، ما با خسارت‌های زیرساختی، مالی و اقتصادی مواجه نشدیم؟ چرا که تاثیرات فتنه ۸۸ در بخش اقتصادی کاملا مشخص بود و آمارهایی نیز در این زمینه وجود دارد.

از جمله خسارت‌های اقتصادی و مالی که می‌توان در آن دوران بدان اشاره کرد آتش زدن اتوبوس‌ها(خسارت به اموال عمومی)، آتش زدن بانک‌ها و مساجد و حسینیه‌ها(اموال عمومی)، کاهش نرخ برابری پول ملی(که اگر افزایش قیمت کنونی ارز از هزار تومان به بیش از ۳ هزار تومان را از آثار فتنه ۸۸ بدانیم سخنی به گزاف نگفتیم)، افزایش نرخ تورم و ایجاد رعب و وحشت از دیگر آثار آن بود.


تاثیر به خطر افتادن امنیت ملی در تنزل شرایط اقتصادی

مهم‌ترین اثری که کاملا در بخش اقتصادی و زیر ساختی باعث ایجاد خسارت‌های انبوه شد و در فتنه ۸۸ هم آثار غیر مسیتقیم و بعضا مستقیم آن مشهود بود؛ “امنیت ملی” است. اگر امنیت ملی در کشوری خدشه دار شود، هیچ پدیده مثبتی اعم از کسب و کار، اقتصاد، فرهنگ، علم، دانشگاه، چرخه صنعت و… وجود نخواهد داشت و حال آنکه امروز شرایط برخی کشورهای منطقه را ببینید؛ آیا در عراق و سوریه رونقی برای کسب و کار وجود دارد؟!

ریشه فتنه ۸۸ از سال ۷۸ تغذیه کرد

«عبدالوحید فیاضی» نماینده مردم نور و محمود آباد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به سالروز حماسه ۹ دی در رابطه با خسارت‌های اقتصادی امنیتی فتنه ۸۸ به کشور گفت: فتنه ۸۸ نشات گرفته از یک اراده فراتر از بیرون مرزها بوده و بنا داشت کشور را به بن‌بست بکشاند.

وی افزود: فتنه ۸۸ با ابزار مخالفت نرم قصد داشت هزینه‌هایی را متوجه کشور کند.

فیاضی با اشاره به هزینه‌های فتنه ۸۸ به کشور بیان داشت: دشمنان کشور با ابزار فتنه ۸۸ درصدد بودند تا راه‌های جدیدی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران پیدا کنند و در این مسیر به پافشاری بر تحریم‌ها و اتهامات واهی بر نقض حقوق بشر در ایران ادامه دهند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: به اعتقاد بنده هزینه‌هایی که کشور در حال حاضر متحمل پرداخت آن است نشات گرفته از تحمیل هزینه‌‌هایی است که فتنه‌گران در سال ۸۸  ایجاد کردند.

فیاضی با بیان این که ریشه فتنه ۸۸ در فتنه ۷۸ بود تاکید کرد: دشمن بدون شک به دنبال تکمیل فرآیندهای شیطنت‌آمیز بر علیه نظام بود که بخشی از این فرآیند را در فتنه ۸۸ یافت تا از این طریق دستاویز جدیدی برای فشار علیه نظام را امتحان کند.

این نماینده مجلس افزود: متاسفانه کشور در زمانی که می‌توانست با کسب بالاترین مشارکت مردمی در انتخابات ۸۸ سرمایه عظیمی را از آن خود کند این سرمایه به یک باره در فتنه ۸۸ تبدیل به ابزار فشاری شد تا بهانه جدیدی به دست بدخواهان نظام دهد.

فیاضی در ادامه با اشاره به خسارت‌های اقتصادی فتنه ۸۸ به کشور بیان داشت: براندازی نظام از طریق تخریب اقتصادی مد نظر بدخواهان نظام در فتنه ۸۸ بود که این امر نشان از اهداف شوم بدخواهان علیه نظام دارد.

نماینده مردم نور و محمودآباد در ادامه با اشاره به حماسه ۹ دی اظهار داشت: حماسه ۹ دی خیزش عمومی مردم ایران علیه فتنه‌گری‌های دشمنان خارجی بود که توانست آب پاکی را روی دست آن‌ها بریزد و برای همیشه آن‌ها را ناامید کند.

فیاضی بیان داشت: ۹ دی به واقع توانست در شرایط بحرانی کشور، دفع خطر کرده و کشور را به نقطه مطلوبی برساند.

فیاضی در پایان خاطر نشان کرد: حماسه ۹ دی نقطه اتکاء مستحکمی برای نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

چراغ سبز برای فشار به ایران

در همین زمینه «اسماعیل کوثری» نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر با اشاره به نزدیک شدن به سالروز حماسه ۹ دی در رابطه با خسارت‌های امنیتی و اقتصادی فتنه ۸۸ به باشگاه خبرنگاران گفت: فتنه ۸۸ متاسفانه هم از نظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی ضربه سنگینی بر پیکره نظام وارد کرد.

وی با اشاره به مدیریت مقام معظم رهبری در فتنه ۸۸ افزود: هوشیاری و تدابیر بسیار عالی مقام معظم رهبری در فتنه ۸۸ و حضور پرشور مردم که توام با آگاهی بود باعث شد تا حد بسیار زیادی از گسترش فتنه در کشور جلوگیری شود.

کوثری با بیان این که در جریان فتنه ۸۸ هزینه‌هایی به کشور وارد شد، تصریح کرد:  خسارت‌هایی که پس از فتنه ۸۸ به کشور وارد شد با درایت مقام معظم رهبری و تلاش و کوشش مردم در حال ترمیم است.

کوثری در رابطه با خسارت‌های امنیتی فتنه ۸۸ بیان داشت: در زمان فتنه ۸۸ برخی فتنه‌گران چراغ سبزهایی به عاملین فتنه در خارج از کشور نشان دادند که باعث گسترش فشارها بر ایران شود.

وی ادامه داد: هر چه از فتنه سال ۸۸ فاصله می‌گیریم به خوبی آثار ضرر و زیان‌های اقتصادی که برخی فتنه‌گران به کشور وارد کرده‌اند را مشاهده می‌کنیم، آثاری که بی‌تاثیر از  افزایش تحریم‌ها علیه ایران نبود.

کوثری تاکید کرد: خوشبختانه و به لطف خدا نه تنها نقشه فتنه‌گران در فتنه سال ۸۸ نقش برآب شد بلکه با توجه به تاثیرات مخربی که در کشور ایجاد کرد، مسئولین و مردم به سمت پیشرفت‌هایی در همان مقطع زمانی حرکت کردند که موفقیت‌هایی هم در بر داشت.

وی با بیان این که کشور پس از فتنه ۸۸ در بعد سیاسی و امنیتی پیشرفت‌هایی کرد، ادامه داد: با توجه به این که در زمان فتنه ۸۸ ناامنی‌های جزئی در مرزهای کشور وجود داشت پس از غائله فتنه هرگونه اختلال امنیتی در مرزها با تجارب دفاعی کشور سرکوب شد.

کوثری با اشاره به اینکه خسارت‌های اقتصادی فتنه ۸۸ مسئولیت دولت‌ها را سنگین کرده است، گفت: مجلس و دولت با اقدام انقلابی خود در روند تسریع سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌توانند در رفع خسارت‌های اقتصادی فتنه ۸۸ اقدام کنند.

کوثری در ادامه با اشاره به حماسه ۹ دی اظهار داشت: حماسه ۹ دی در حقیقت پاسخی به حرکات زشت فتنه‌گران بود که از سوی مردم و مسئولین شنیده شد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: حماسه ۹ دی باعث شد تا فتنه ۸۸ از کف خیابان‌ها جمع شده و پایان یابد.

ورشکستگان فتنه، حمایت از بنی صدر

همچنین حجت‌الاسلام «محمدعلی فروغی» در خطبه‌های نماز جمعه این هفته اردبیل اظهارداشت: دشمن از مرام ارزشی، اعتقادی و شهادت طلبی فرزندان این مرز و بوم واهمه دارد اما عده‌ای معلوم الحال همچنان تلاش می‌کنند تا با اظهارات سخیف خود آب در آسیاب دشمن بریزند و با اظهارات خود آنها را امیدوار به افزایش فشارها و تهدیدها بکنند.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌های هفته‌ای و سخنان بی ارزش در این رابطه از سوی افراد معلوم الحال بیان کرد: این سخنرانی‌ها و اظهارات نه تنها چراغ سبز نشان دادن به دشمن است بلکه کمک به استکبار جهانی و عربستان خبیث است که این روزها با شکستن قیمت نفت تلاش می‌کند تا جمهوری اسلامی ایران را در تنگنا قرار دهد.

فروغی افزود: این ورشکستگان فتنه ۸۸ همان رفتارهای افراد دهه نخست انقلاب در حمایت از بنی صدر را که از او به عنوان منجی یاد می‌کردند، تکرار می‌کنند و با دادن تز سیاسی سعی دارند تا انقلاب اسلامی را از میسر خود منحرف کنند که هوشیاری و بیداری امت اسلامی نیازی ضروری است.

خسارت ۶۳ میلیارد تومانی

اما «محمد شعبانی» جانشین مجتمع دانشگاه امام حسین(ع) تهران در همین زمینه تاکید کرد: با توجه به گزارش شهرداری تهران، در فتنه ۸۸ بیش از ۶۳ میلیارد تومان به اموال عمومی تهران خسارت وارد شد.

وی با اعلام اینکه در فتنه گذشته و جنگ نرم دشمنان خارجی به طور مستقیم در روند فعالیت فتنه‌گران دخالت داشتند، گفت: پروژه کشته‌سازی از اهداف بزرگ دشمنان بود تا مثلا اسطوره‌ و قهرمان‌هایی برای جنگ نرم معرفی شود و با اشاره به ناامنی در جامعه افکار و اذهان عمومی را مخدوش کنند.

جانشین مجتمع دانشگاه امام حسین(ع) با اعلام اینکه جریان انحرافی دنباله‌روی جریان فتنه در داخل کشور است، افزود: بعد از جریان فتنه در داخل کشور با جریان انحرافی روبه‌رو هستیم که این جریان به نوعی دنباله‌روی فتنه ۸۸ است.

وارد شدن زیان های انبوه به اموال عمومی و خصوصی نتیجه فتنه

براساس این گزارش؛ نظرات کارشناسان درباره خسارات وارده از فتنه ۸۸ به کشور حاکی از آن است که ملموس‌ترین خسارت وارده در این فتنه بزرگ، به خسارات مالی بازمی‌گردد که در جریان فتنه به اموال عمومی و خصوصی واردشده است و حجم آن نیز آمار قابل‌توجهی را به خود اختصاص می‌دهد.

آشوب و شورش‌های خیابانی چندماهه، که با آتش زدن اموال عمومی و دولتی، تخریب بانک‌ها و سازمان‌های دولتی و… همراه بود، از لحاظ اقتصادی هزینه‌های میلیاردی به دنبال داشت؛ اما خسارت اقتصادی اصلی در سطح کلان بود که با ایجاد بی‌ثباتی و ناامنی در کشور، سرمایه‌گذاری خارجی را به خطر انداخت، در تعاملات اقتصادی کشور با دنیای خارج به‌ ویژه کشورهای غربی خلل ایجاد کرد و از همه مهم‌تر اینکه در تشدید تحریم‌های دشمن علیه نظام اثر مستقیم داشت.

با توجه به گزارش شهرداری تهران، در فتنه ۸۸  بیش از ۶۳ میلیارد تومان به اموال عمومی تهران خسارت وارد شد و علاوه بر این تعداد ۱۱ بانک دولتی و خصوصی و موسسه اعتباری در حوادث اغتشاشات ۸۸ مورد تخریب و آتش‌سوزی واقع شدند که هزینه‌های نوسازی آن‌ها به‌حساب سود و زیان بانک رفته و معادل آن از سود صاحبان سهام کاسته شده است و مجموع خسارات وارده و هزینه بازسازی فقط بانک‌ها میلیاردها تومان برآورد شده است.


دیگر خسارات مالی، آثار زیان‌بار ناشی از تشدید تحریم‌های بعد از فتنه منتهی به گرانی، تورم و فشار به مردم و دولت در ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و تأمین معیشت مردم از یک‌سو و از سوی دیگر عدم وصول مطالبات در حوزه تجارت و بازرگانی از عدم وصول به‌موقع درآمدهای نفتی و گازی و اخلال در کلیت تراز تجاری- بازرگانی و نفت به میزان بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است که یکی ارقام جزء آن را در استنکاف کمپانی انگلیسی شل در تسویه بدهی خود هم‌اکنون شاهدیم.

ضمن آنکه این حوادث قربانیان جانی نیز به همراه داشته است و در محاسبه آن نیز باید در نظر داشت که ۲۸ میلیارد تومان دیه بدل از قصاص ۲۲ نفر شهید حوادث سال ۸۸ و ۱۴ میلیارد تومان دیه بدل از قصاص تعدادی دیگر از شهروندان که در هرحال مقصر یا بی‌گناه قربانی این حوادث شدند، در برابر قوانین و مقررات برشمرده می‌شود و جنبه خصوصی جرم اصحاب فتنه را متکی به‌ قاعده حقوقی سبب اقوی از مباشر متوجه سران آزاد و در حصر فتنه می‌نماید.

با احتساب این موارد، خسارات مادی وارده توسط فتنه به کشورمان بالغ‌بر بیش از ۳۲۴ هزار میلیارد تومان خواهد بود، عددی که می‌تواند در حال حاضر بیش از دو میلیون و صد و شصت‌وسه هزار فرصت شغلی جدید را در کشور فراهم نموده و بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را رفع کند.

خسارت‌های بین‌المللی فتنه

مشارکت بیش از ۸۰ درصدی مردم ایران در انتخابات سال ۸۸ در شرایطی به وقوع پیوست که به‌ زعم بسیاری از ناظران بین‌المللی، مردم ایران به دلیل وجود فشارهای خارجی از سیاست‌های نظام گریزان بودند اما این حضور تاریخی نشان از آن داشت که پشتوانه مردمی نظام بیش از آن چیزی دست که تحلیل گران خارجی در نظر دارند. در حالی که مشارکت بالای مردمی به‌ عنوان مهم‌ترین دستاورد نظام در عرصه بین‌المللی به‌حساب می‌آید اما جای تأسف است که گسترده‌ترین پیامد‌ها و خسارت‌های فتنهٔ ۸۸ در عرصهٔ بین‌المللی بود.

ایجاد نگرانی در حامیان و وفاداران به انقلاب اسلامی در سراسر جهان، افزایش تحرکات ضد ایرانی کشورهای منطقه (نشست الجنادریه عربستان با حضور عناصر فتنه و تکرار ادعای امارات در مورد جزایر سه‌گانه)، تشدید بدبینی سازمان‌های بین‌المللی مثل کمیسیون حقوق بشر و… به ایران و کمک به بهانه‌گیری‌های آن‌ها، آسیب دیدن حیثیت و اعتبار بین‌المللی نظام و جری شدن ضدانقلاب خارج نشین در تحرکات ضد ایرانی و از همهٔ این‌ها مهم‌تر، تغییر رفتار آمریکا و غرب در قبال ایران و درنتیجه، تشدید فشار‌ها و تحریم‌های علیه ایران، چند نمونه از این پیامدهاست.

کاسته شدن ارزش پول ملی

براساس این گزارش؛ وال استریت ژورنال نیز برآیند بررسی‌های خود را در مورد فتنه ۸۸ این چنین مطرح کرد که تحریم‌های جدید آمریکا علیه بانک مرکزی ایران در آن سال، موجب کاهش ارزش ریال شد و تنزل ۵۵ درصدی ارزش ریال در برابر دلار همزمان با افزایش ارزش لیره در ترکیه موجب شد که قیمت بسیاری از اجناس برای صادرات به ایران بیش از دو برابر افزایش یابد.

این گزارش تصریح می‌کند؛ تحریم‌ها خسارات بسیار زیادی به بخش خصوصی تحمیل کرد و بسیاری از شرکت‌های خصوصی در این دوره از بین رفتند و یا به حالت نیمه تعطیل درآمدند و نکته دوم خسارات مالی به بخش عمرانی است.

 تحریم صنعت نفت ایران

اما یازدهم تیرماه ۱۳۹۱ بالاخره کشورهای غربی آخرین کارت را خود در حوزه تحریم اقتصادی ایران رو کردند و خرید نفت از جمهوری اسلامی ایران را متوقف کردند. به اعتقاد آمریکا و کشورهای غربی این مرحله از تحریم‌ها، فلج‌کننده بود و زیان اقتصادی زیادی را به ایران وارد کرد؛ لذا در شرایطی که تورم و سایر مشکلات اقتصادی ایران افزایش یافته، این تحریم‌ها می‌توانست در کوتاه‌مدت منجر به تغییر رفتار و عقب نشینی جمهوری اسلامی از مواضع خود به ویژه در موضوع هسته‌ای شود.

سازمان بین‌المللی انرژی پیش بینی کرده بود بر اساس شواهد موجود در اواسط سال ۲۰۱۲ میلادی، صادرات نفت ایران ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت نتایج بررسی‌های تحلیل‌گران وال‌استریت بیانگر آن است که تحریم‌ها باعث کاهش۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلاری فقط در بخش سرمایه‌گذاری در بخش انرژی ایران گردیده است.

تشابه ۲ حصر

اما در ادامه این گزارش؛ معاون فرهنگی بسیج درباره تشابه و تمایز حصر سران فتنه ۸۸ و حصر منتظری گفت: هر دو حصر بر اساس قوانین نظام و مصوبات شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته، اما فتنه‌گران با آگاهی به کشور خیانت کردند.

سردار «عبدالرضا آزادی» معاون فرهنگی‌- اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین درباره خسارت‌های فتنه ۸۸ به باشگاه خبرنگاران گفت: فتنه ۸۸ در حقیقت طغیان عده‌ای محدود و سران آن نسبت به قانون و زیر پا گذاشتن قانون اساسی بود.

وی افزود: خون هزاران شهید برای جمهوری اسلامی و قانون اساسی برآمده از آن به زمین ریخته شده، اما فتنه‌گران بدعتی به جا گذاشتند و مدت زمانی لازم است تا آثار آن از بین برود.

وی ادامه داد: دومین خسارتی که فتنه‌گران ایجاد کردند، این توهم را برای دشمنان به خصوص آمریکا و غربی‌ها ایجاد کردند که با وضع تحریم‌های جدید می‌توانند به ایران لطمه بزنند، لذا فتنه‌گران به دنبال مخدوش کردن اتحاد و انسجام ملی بودند و با مشغول کردن ذهن مسئولان نظام باعث وارد آمدن خسارت‌های بسیاری به کشور شدند.

معاون فرهنگی‌- اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به لطمات اقتصادی فتنه ۸۸ که آثار آن در ابعاد مختلف قابل بررسی است، تأکید کرد: ما بعد از وقوع فتنه نزدیک به یک‌سال آثارش را در ساختار اقتصادی، نرخ ارز، افزایش تورم و خسارت‌ها به زیرساخت‌های کشور شاهد بودیم که فتنه‌گران با مشغول کردن ذهن مسئولان نظام باعث وارد آمدن خسارت‌های بسیاری به کشور شدند.

تلاش یک حامی موسوی برای تشدید تحریم‌ها

نیک‌آهنگ کوثر کاریکاتوریست نشریات زنجیره‌ای، در داخل و خارج کشور با «م.ه» در ارتباط نزدیک بود به نحوی که در دوره اصلاحات ۹۰ میلیون تومان از وی گرفت تا سایت این سازمان را راه‌اندازی کند.

کوثر با اشاره به سخنان مدیر مسئول کیهان در دانشگاه تهران که گفته بود؛ سران فتنه به آمریکا پیشنهاد افزایش تحریم‌ها را داده بودند،  می‌نویسد: من شخصاً در سال ۱۳۸۹، شاهد تلاش حامی موسوی برای تشدید تحریم‌ها بوده‌ام.

وی در سایت خودنویس نوشت: با شناخت نسبی از کسانی که به عنوان لابی با «م.ه» کار کرده‌اند، می‌توانم مطمئن باشم که با خیلی‌ها تماس گرفته شده است. نمی‌توانم بگویم آیا لابی‌هایی این وسط نقش واقعی هم بازی کرده‌اند یا نه، اما می‌توانم مطمئن باشم که حتماً تلاش بسیار زیادی برای تغییر شرایط به نفع وی و شرکایش انجام شده است.

چنانکه اواخر مهرماه ۱۳۸۹، چند بار از «م.ه» سؤال کردم که چگونه به دنبال چنین عملی است که به من تأکید کرد که وظایف در خانواده وی تقسیم شده است…

یادآور می‌شود «م.ه» به هنگام فرار از کشور نیز در تماس مداوم با نیک‌آهنگ کوثر بود، اما پس از مدتی به دلایل نامعلوم روابط آنها به هم خورد و جالب این که کوثر برخی فایل‌های صوتی مکالمه با «م.ه» را منتشر کرد.

نا امیدی معاندان  نظام از انقلاب رنگی

اما «محمدحسین صفار هرندی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تحریم‌ها زمانی در دستور کار دشمن قرار گرفت که احساس کردند فتنه دیگر جواب نمی‌دهد گفت: در نشست وزرای عضو ناتوی اروپا یکی از وزاری دفاع یک روز بعد از راهپیمایی عظیم ۹ دی گفت این تصویری که امروز از ایران مخابره می‌شود نشان داد که تمام زحماتی که برای انقلاب رنگی کشیده‌ایم از بین رفت و امیدی دیگر وجود نداشته و باید سراغ گزینه تحریم برویم.

وی ادامه داد: فتنه معادل تحریم است تحریم اصالت نداشته و ریشه آن رحمانی نیست بلکه شیطانی است، امروز تحریم‌ها یک فتنه است و دانشگاه محیطی نیست که فتنه‌گران بذری بکارند و بعد خرمن درو کنند که اگر این گونه شود دیگر آن محیط دانشگاه نیست.

صفار هرندی افزود: محیط فتنه محیطی است که دشمن را وادار می‌کند که امتیاز بگیرد، بنابراین قله‌هایی که در نوردیده‌اید و به نقطه رسانده‌اید را به راحتی از دست ندهید و امروز دشمن می‌خواهد از ما امتیاز بگیرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مسببان اصلی فتنه دشمنان خارجی بودند و افراد داخل باید روزی به خداوند جوابی داشته باشند و امیدواریم که دیگر فتنه‌ای در کشور رخ ندهد.

اما این گزارش نشان می‌دهد که اگر با درایت رهبر معظم انقلاب اسلامی و همراهی مردم اتفاقات سال ۱۳۸۸ کنترل نمی‌شد چه بسا اکنون شرایطی مثل سوریه و عراق داشتیم و نه تنها امنیت نداشتیم، بلکه زیر ساخت‌های اقتصادی و صنعتی و کسب و کار و درآمد هم نداشتیم و این‌ موفقیتها در برابر فتنه بزرگ ۸۸ ناشی از توجه ملت ایران اسلامی به ولایت فقیه است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://nabzesahar.ir/?p=24290

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.