پژوهشگر حوزه و دانشگاه گفت: فیلمهایی مثل ماتریکس بر روی شناخت و معرفت انسان اثر میگذارند، اما فیلمهایی هم هستند که اثرات پزشکی یا روانی دارند و یا حتی باعث گسترش روحیه خشونت بر انسان میشوند.
به گزارش نبض سحر به نقل از سازمان بسیج دانشجویی، حجتالاسلام فرجی، کارشناس و پژوهشگر حوزه و دانشگاه در دوره خط امام ویژه دانشجویان دانشگاههای قم به نقد فیلم «نبرد تایتانها» پرداخت.
بنا براین گزارش این جلسه ابتدا با پخش قسمتهایی از این فیلم آغاز و سپس با ذکر نکاتی در باب فیلم از سوی حجتالاسلام فرجی ادامه پیدا کرد.
وی گفت: در فیلم نبرد تایتانها با روایتی آمریکایی از یونان مواجه هستیم که برخلاف آن در کلام بزرگانی چون سید شهابالدین سهروردی و یا علامه حسن زاده آملی تعبیرات دیگری در مورد یونان و بزرگانی همچون سقراط و افلاطون و ارسطو آمده است.
فرجی گفت: فیلم در فضایی آخرالزمانی قرار دارد. جایی که خدا برای نجات بشریت توانی ندارد و فرزند خدا که شخصیتی نیمه خدایی و نیمه انسانی دارد میتواند نقش منجی را ایفا کند. این تفکر زاییده نگاه غرب به دنیاست که اساس آن را تفکرات اومانیستی تشکیل میدهد.
وی در ادامه به بحث سواد رسانهای در زمینه آخرالزمان پرداخت و ادامه داد: لازمه سلامت اجتماعی، سلامت جسمی و معنوی و روانی است و لازمه سلامت جسمی و معنوی و روانی، بهداشت فکری و روانی است که لازمه آن داشتن سواد رسانهای است.
این پژوهشگر حوزه و دانشگاه گفت: فیلمهایی مانند ماتریکس بر روی شناخت و معرفت ما اثر میگذارند، فیلمهایی هم هستند که اثرات پزشکی یا روانی مثل تحریک هورمونهای خاص را دارا هستند و یا حتی باعث گسترش روحیه خشونت بر انسان میشوند.
حجتالاسلام فرجی افزود: البته همیشه فیلمها بصورت مستقیم بر انسان تاثیر نمیگذارند، گاهی اوقات اثرات بصورت ضمنی و عمقی است و سبب تأثیرگذاری بر روی نگرش و عواطف انسانی میشود.
وی اظهار داشت: اگر میبینید در جامعه امروز معاد محوری، توجه به حجاب و دوری از ربا کمرنگ شده است؛ باید گفت دلیل این مسأله تاثیرات رسانه است.
فرجی در پایان این جلسه نوع تبلیغات تجاری در رسانه را در بوته نقد گذاشت و نکاتی را در این زمینه متذکر شد.
انتهای پیام