تیم ملی والیبال ایران برابر آمریکا به پیروزی رسید تا شگفتی ساز شود.
به گزارش نبض سحر به نقل از دانا،ملی پوشان ایران بعد از یک شروع طوفانی در آغاز مسابقات قهرمانی جهان و پیروزی مقابل ایتالیا، در گام دوم از ساعت ۱۵:۳۰ امروز(سه شنبه) برابر آمریکا به میدان رفتند و توانستند قهرمان لیگ جهانی ۲۰۱۴ را به زانو درآورند.
تیم ملی والیبال ایران با نتیجه ۳ بر صفر و امتیازهای ۲۵-۲۳، ۲۵-۱۹ ، ۱۹-۲۵ ، ۱۸-۲۵ و /// برابر آمریکا به پیروزی رسید.
والیبال آمریکا یکی از قدرت های این رشته ورزشی در جهان است که چهار مدال المپیک را نیز در پرونده خود دارد. ملی پوشان والیبال ایالات متحده آمریکا در بازی های المپیک سال های ۱۹۸۴ (لس آنجلس)، ۱۹۸۸ (سئول) و ۲۰۰۸ (پکن) موفق به کسب مدال طلای مسابقات والیبال المپیک شدهاند.
تیم ملی والیبال آمریکا همچنین مدال برنز المپیک ۱۹۹۲ بارسلونا را نیز در گنجینه افتخارات خود دارد.
این تیم پنج مدال لیگ جهانی والیبال را نیز به دست آورده است که دو مدال آن در سال های ۲۰۰۸ (ریودوژانیرو) و ۲۰۱۴ (فلورانس) خوشرنگترین بوده است. یک مدال نقره در سال ۲۰۱۲ صوفیه و دو نشان برنز لیگ جهانی در سال های ۱۹۹۲ و ۲۰۰۷ از دیگر افتخارات این کشور در این رشته ورزشی است.
ست نخست: ۲۵-۲۳ ایران
تیم ملی والیبال ایران با ترکیب سید محمد موسوی، امیر غفور، سعید معروف، عادل غلامی، فرهاد قائمی و مجتبی میرزاجانپور و فرهاد ظریف و با پیراهن قرمز کار را آغاز کرد.
در مقابل آمریکایی های سپید پوش با ترکیب مکسول هالت، تیلور ساندر، دیوید لی، میکا، گرت و اریک شوجی بازی را آغاز کردند.
شروع عالی از تیم ایران و بازی تماشایی عادل غلامی امتیازهای آغاز مسابقه را به سود ایران تمام کرد. بازی سازی سعید معروف و تاکید او روی کار سرعتی در تیم ایران در آغاز مسابقه موثر بود. در ادامه اما بازی خوب و منطقی تیم آمریکا با تاکید برکارهای ترکیبی کار را به تساوی کشاند. آندرسون مهاجم اول تیم آمریکا بود که با آبشارهای ویرانگر خود به سرعت امتیاز می گرفت.
در مقابل، محمد موسوی و امیر غفور هم در تیم ایران خوب امتیاز می گرفتند. غفور که در غیاب محمودی تنها قطر پاسور تیم به شمار می رفت در این مسابقه با پروازهای خیره کننده خود بارها خط دفاع سه نفره حریف را ناکام می گذاشت. بازی تا امتیاز ۱۴ برابر برای دو تیم پیش می رفت. یک رالی زیبا بین دو تیم با رای مشکوک داور به سود آمریکا تمام شد. کواچ تقاضای ویدئو چک کرد. همین وقفه کافی بود تا سرعت آماج حملات تیم آمریکا کم شود. مکسول همچنان با اسپک های سرعتی خود از ایران امتیاز می گرفت. نبرد رو در روی او با غلامی و موسوی تماشایی بود.
مجتبی میرزاجانپور در این مسابقه با بهره گیری از پایپ و پاس های ترکیبی رو به عقب، زمین آمریکا را می شکافت. بازیکنان ایران در لحضات حساس ست اول خیلی خوب سرویس می زدند. بازی همچنان برابر پیش می رفت. ۲۳ بر۲۳ همه چیز مساوی بود. بازی تماشایی محمد موسوی و اسپک های خیره کننده او دو امتیاز پایانی را هم به سود ایران تمام کرد. ۱۴ اسپک ۴ دفاع و ۶ امتیاز از اشتباه آمریکا کافی بود تا ایران ست نخست مسابقه را ۲۵ بر ۲۳ به سود خود تمام کند.
ست دوم: ۲۵- ۱۹ ایران
سعید معروف در آغاز ست دوم هم مثل ست نخست یک امتیاز سرویس مستقیم گرفت. نبض بازی در دست بازیکنان ایران بود. سعید معروف به خوبی و دور از دست دفاع روی تور حریف مهاجمان ایران را صاحب توپ می کرد. توپ گیری های بی نقص از فرهاد ظریف اجازه نمی داد آبشارهای تیلور ساندر در زمین ایران بنشیند. مثل ست نخست بازی تا امتیاز ۱۲ برای دو تیم پایاپای پیش می رفت.
کارهای ترکیبی و استفاده از تاکتیک پایپ همچنان برای میرزاجانپور و تیم ایران امتیاز می گرفت. بازی تماشایی امیر غفور و اسپک های کوبنده اش مهار نشدنی نشان می داد. عادل غلامی با حرکت بدون توپ خود دفاع روی تور حریف را وادار به اشتباه می کرد. ایران در امتیاز ۱۶ چهار امتیاز از آمریکا پیش افتاد.
حریف کاملا ناامیدانه بازی دنبال می کرد. اسلوبودان کواچ همچنان با هیجان زیاد با بازیکنانش صحبت می کرد. آرمین تشکری به جای موسوی به میدان رفت تا سرویس بزند اما در هنگام زدن سرویس دچار پیچ خوردگی پا شد. دفاع روی تور عالی و سه نفره و پوشش دفاع کناری ایران کاملا بازی را به سود ایران پیش می برد. تیم ملی والیبال ایران در ست دوم به راحتی و با امتیاز ۲۵ بر ۱۹ پیروز شد. ایران تا اینجا یک امتیاز از آمریکا قدرتمند گرفت. داگ بیل رئیس فدراسیون والیبال آمریکا که از نزدیک این مسابقه را می دید، با حیرت به تابلو نتایج می نگریست.
ست سوم: ۲۵- ۱۹ آمریکا
آمریکایی های مغرور که نمی خواستند دست خالی از سالن خارج شوند، در آغاز ست سوم هر چه در توان داشتند، ارائه کردند. بار دیگر کار روی سرعت در دستور کار آمریکایی ها قرار گرفت. پایپ های این تیم همچنان جواب می داد. با این حال در آغاز ست سوم هم برتری نسبی با تیم ایران بود. نقش آفرینی تماشایی عادل غلامی در حمله و دفاع برای ایران امتیاز می گرفت. کلارک در این ست به میدان رفت تا دریافت های آمریکا تقویت شود. سرویس های خوب و هدف دار او سخت مهار می شد. آمریکا هر چه در توان داشت در ست سوم نشان داد تا به بازی برگردد.
آن ها بعد از امتیاز ۱۲ چهار امتیاز پیاپی گرفتند و از ایران جلو افتادند. امیر غفور همچنان با بهره گیری از دست دفاع روی تور امتیاز می ساخت. بازی هماهنگ ساندر و کلارک جریان بازی را به سود آمریکایی ها تغییر داده بود. فاصله امتیازها همچنان بیشتر می شد. بازیکنان ایران که گویی حریف را دست کم گرفته بودند سرانجام در امتیاز ۲۴ بر ۱۷ به خود آمدند. دریافت های خوب قائمی در این لحظات به کمک تیم ایران آمد. مهدی مهدوی هم به میدان رفت تا در دفاع تیم ایران نمایش بهتری داشته باشد. ایران فاصله امتیازها را کاهش داد. کلارک به عنوان قطر پاسور در ست سوم بیشترین نقش را در موفقیت آمریکا داشت. ایران در اسپک ۸، در دفاع ۲ و هشت امتیاز از اشتباه آمریکایی ها گرفت. اما آمریکا ۴ امتیاز از دفاع داشت و در حمله هم آمار به مراتب بهتری ارائه داد تا این ست ۲۵-۱۹ به نفع آمریکا تمام شود.
ست چهارم: ۲۵-۱۸ آمریکا
بازی هماهنگ در ست چهارم بار دیگر جریان مسابقه را به سود تیم ایران رقم زد. اگر چه کلارک و ساندر همچنان در آمریکا خوب کار می کردند اما دفاع عالی از تیم ایران براحتی به حریف امتیاز نمی داد. سرویس های بی نظیر ساندر به سختی مهار می شد. در مقابل اما امیر غفور استثنایی سرویس می زد. عادل غلامی سعی داشت تا ضعف دفاع کناری را پوشش دهد.
سعید معروف سعی می کرد با پاس های قدرتی و بلند حملات را از منطقه دو و چهار تقویت کند. با این حال دفاع بسته مکسول و ساندر سد محکمی برابر اسپک های غفور و قائمی بود. آمریکا سه امتیاز جلو افتاده بود. کواچ، موسوی و معروف را بیرون کشید. مهدوی و تشکری به میدان رفتند. وقتی آمریکایی ها جلو افتادند، قدری بازیکنان ایران دچار ناامیدی شدند. روحیه جنگندگی در این لحظات در تیم ایران دیده نمی شد. فاصله امتیازها به سود آمریکا بیشتر می شد. کواچ که نمی خواست بازی برده را ببازد، بار دیگر وقت استراحت گرفت. آمریکایی ها به کمک سرویس های هدف دار دریافت ایران را کاملا مختل کرده بودند. در نتیجه بازی سرعتی از تیم ایران دیده نمی شد. حملات ایران هیچ تنوعی نداشت و دفاع حریف خیلی خوب آن را مهار می کرد. تیم ایران ست چهارم مسابقه را ۲۵ بر ۱۸ باخت.
ست پنجم: ۱۵- ///
ایران در آغاز ست پنجم بار دیگر به بازی برگشت خیلی زود دو امتیاز جلو افتاد. موسوی تلاش می کرد تا به هر ترتیب ممکن اسپک های حریف را دفاع کند. توپ گیری های عالی از ظریف اجازه نمی داد توپ راحت در زمین ایران بخوابد. سرویس تماشایی قائمی و دفاع روی تور عالی از موسوی و غفور امتیاز هشت را برای ایران به ارمغان آورد. ایران اختلاف امتیازهای خود را به عدد ۳ رساند. جان اسپرا سرمربی آمریکایی ها با بازیکنانش اتمام حجت کرد. ساندر اما همچنان موثرترین بازیکن آمریکا بود. او با زور اختلاف را به عدد یک کاهش داد. کواچ وقت استراحت گرفت. موسوی اما در این مسابقه هم با غیرت خود یک تیر خلاص را در قبل زمین حریف نشاند. ایران با پیروزی در این مسابقه حساس تنها چهار امتیاز اختلاف داشت. آمریکا با اختلاف دو، سه امتیاز ایران را تعقیب می کرد. سرویس ها و آبشار تماشایی سیرارلی سرانجام اختلاف را به عدد یک کاهش داد. اما خود او سرویس خراب کرد تا ایران ۱۳ بر ۱۱ پیش باشد. مهدوی جای معروف به میدان رفت. ساندر باز هم اختلاف را کاهش داد.معروف به میدان برگشت.۱۳ بر ۱۳ دو تیم مساوی شدند. هیجان به اوج خود رسیده بود. سعید معروف جای خالی انداخت. روحیه تیم آمریکا افت کرد.تشکری سرویس خراب کرد. ۱۴ بر ۱۴ دو تیم مساوی بودند. هیچ یک از دو تیم سر تسلیم شدن نداشتند. ۱۵ بر ۱۵ کار مساوی پیش می رفت. پاس عالی معروف و اسپک عبادی پور ایران را جلو انداخت. امتیاز پایانی به سود ایران رقم خورد. امریکا ویدیو چک خواست. سرانجام ایران پیروز این مسابقه شد.