یم ملی والیبال ایران در نخستین بازی خود در رقابت های قهرمانی جهان برابر ایتالیا به پیروزی رسید.
تیم ملی والیبال ایران در نخستین روز رقابت های والیبال قهرمانی جهان به مصاف تیم قدرتمند ایتالیا رفت. این مسابقه در سالن ۱۵هزار نفری شهر کراکوف لهستان برگزار شد که شاگردان کواچ موفق شدند با نتیجه ۳ بر یک و امتیازهای ۲۵- ۱۶، ۲۳-۲۵ و ۲۵- ۲۲ ، ۲۵- ۲۲ مقابل ایتالیا به برتری رسید. این پیروزی از این جهت ارزشمند بود که در صورت صعود ایران به مرحله بعد این سه امتیاز حیاتی در دور بعد لحاظ خواهد شد.
این دو تیم پیش از این یازده بار با هم روبرو شده بودند که سهم ایتالیا هفت پیروزی و سهم ایران چهار پیروزی بوده است. در آخرین مسابقه مرحله گروهی مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۰ ایران مقابل ایتالیا با نتیجه ۳ بر ۲ مغلوب شد؛ نتیجه تلخی که شاگردان حسین معدنی را از صعود به دور بعد بازداشت.
ملی پوشان والیبال ایتالیا در سال های ۱۹۹۰، ۱۹۹۴ و ۱۹۹۸ در سه دوره متوالی مدال طلای مسابقات والیبال قهرمانی جهان را از آن خود کردند و در سال ۱۹۷۸ نیز مدال برنز این رقابت ها را به دست آوردند.
محمد موسوی، فرهاد قائمی، عادل غلامی ، مجتبی میرزاجانپور، امیرغفور، سعید معروف و فرهاد ظریف ترکیب تیم ایران را در این مسابقه تشکیل می دادند.
بیرارلی، زایتسف، کوار، پارودی، تراویکا ، روسینی نیز برای تیم ملی والیبال ایتالیا به میدان رفتند.
تیم ملی والیبال ایران با پیراهن سفید برابر آبی پوشان ایتالیا کار را آغاز کرد.
ست نخست: ۲۵-۱۶ ایران
امتیاز اول این مسابقه با آبشار مهار نشدنی غفور به سود ایران رقم خورد. اما بلافاصله کار جبران شد. زایتسف در برابر دفاع مستحکم غلامی و میرزاجانپور حرفی برای گفتن نداشت. آبشار او دفاع شد. ایران با اختلاف یک امتیاز از ایتالیا جلو بود. دو تیم شناخت بسیار خوبی از هم داشتند. خطای مهاجم تیم ایتالیا یک امتیاز دیگر هم به ایران داد. کوار دو متر و دو سانتی متری با اشتباه خود موجب شد که ایران سه امتیاز پیش بیفتد.
بازی تماشایی محمد موسوی و امیر غفور اجازه نداد تا ایتالیا به بازی برگردد. ایران با نتیجه ۸ بر ۵ وقت استراحت فنی نخست را به سود خود تمام کرد. هر ثانیه که می گذشت تیم ایران خودش را بهتر در زمین پیدا می کرد. نمایش تماشایی بازیکنان ایران همچنان اختلاف امتیاز ها را بیشتر می کرد. دفاع عالی از موسوی کاملا میانه تور را بر ایتالیا بسته بود. آن ها چاره ای جز تمرکز روی حرکت پایپ نداشتند.
ایران ۱۶ بر ۱۱ وقت استراحت فنی دوم را هم برد. سعید معروف تاکید زیادی روی تغذیه بازیکنان سرعتی داشت. میرزاجانپور هم از منطقه چهار حملات خیره کنندهای داشت. او به راحتی تراویکا را مغلوب می کرد. دفاع کناری ایتالیا کاملا تسلیم شده بود. حتی بازی خوب زایتسف هم نمی توانست به ایران کمک کند.
بازیسازی های هوشمندانه از سعید معروف کاملا دفاع روی تور ایتالیا را گیج کرده بود. ایران ۲۳ بر ۱۶ از ایتالیا جلو افتاده بود. بازبینی تصاویر ویدیویی هم دردی از ایتالیا دوا نکرد. جیری کوار سعی کرد با جای خالی اختلاف امتیازها را کم کند اما ایران ۲۵ بر ۱۶ ایتالیا را شکست داد. ایران در حمله ۱۳ امتیاز گرفت. ۶ امتیاز هم از خطای تیم حریف بدست آورد. در مقابل ایتالیا نیز ۸ امتیاز از اشتباه بازیکنان ایران بدست آورد. بازی خوب تیم ایران در ست نخست تحسین هواداران حاضر در سالن را برانگیخت.
ست دوم: ۲۳- ۲۵ ایتالیا
تیم ملی والیبال ایتالیا در ست دوم برای جبران بازی ضعیف خود به میدان آمده بود. سرعتی های ایتالیا اصلا خوب نبودند. تمرکز این تیم روی پاس های بلند و تاکتیک پایت متمرکز شده بود. بازیکنان ایران به ویژه دفاع میانی ایران کاملا با شناخت کار می کردند. در ست دوم دفاع منسجم ایران بارها زایتسف را ناکام می گذاشت. بازیکنان ایران مقتدرانه بازی می کردند. فرهاد قائمی روی دست لرزان جیری کوار یک امتیاز سرویس مستقیم گرفت. ایران کاملا سرتر از حریف بازی می کرد.
اگر چه امتیازها مساوی پیش می رفت اما نبض بازی در دست بازیکنان ایران بود. فرهاد ظریف مثل همیشه با توپ گیری های مطمئن خود سعید معروف را در بهترین منطقه صاحب توپ می کرد. امیرغفور که در این مسابقه به عنوان قطر پاسور اصلی به میدان رفته بود از همه پاس های معروف امتیاز می ساخت. تا امتیاز ۱۲ همه چیز مساوی بود. بیرارلی با تک دفاع خود بارقه های امید را در تیم ایتالیا زنده نگه داشته بود.
مجتبی میرزاجانپور اما در این مسابقه بدون اشتباه کار می کرد. تراویکا با انداختن جای خالی بار ضعف آبشار زن های تیمش را به دوش می کشید. بعد از امتیاز ۱۴ ایتالیا رفته رفته خودش را پیدا کرد. چند اشتباه ساده از بازیکنان ایران کافی بود تا حریف ۴ امتیاز جلو بیافتد. کوار و بیرارلی از چپ و راست زمین ایران را زیر آماج حملات خود قرار داده بودند. کواچ وقت استراحت گرفت تا تیمش را به بازی برگرداند. زایتسف از پشت خط یک سوم آبشار می زد. دفاع سه نفره تیم ایران طولانی ترین رالی بازی را به سود ایران تمام کرد. دفاع ایران در این بازی مثال زدنی بود. با این حال تراویکا نمی خواست تیمش بازنده باشد. آن ها در حمله پرفشار و در توپ گیری بسیار هماهنگ کار می کردند.
زایتسف به تنهایی ایتالیا را جلو انداخته بود. ۲۲ بر ۲۰ ایتالیا پیش افتاده بود. دو تعویض طلایی از کواچ ایران را به بازی برگرداند. شهرام محمودی به میدان رفت. ۲۴ بر ۲۳ به سود ایتالیا بود. یک امتیاز مشکوک اما به سود ایتالیا کافی بود تا ایران ست دوم را با امتیاز ۲۵ بر ۲۳ به حریف واگذار کند.
ست سوم: ۲۵ بر ۲۲ ایران
دو تیم در ست سوم بازی را با احتیاط آغاز کردند. ایتالیا در آغاز این ست شرایط حمله خود را تغییر داد. بیشتر سرعت را در دستور کار قرار داد. در مقابل دفاع تیم ایران متمرکز و بسته شد. زایتسف در آغاز این ست از جریان مسابقه خارج شده بود و کمتر پاس می گرفت. در مقابل تمرکز حملات ایتالیا روی برارلی بود. بازی ۸ بر ۷ در وقت استراحت فنی نخست به سود ایران تمام شد. جیری کوار سرویس های خوبی می زد. میرزاجانپور به سختی توپ های او را دریافت می کرد. فرهاد قائمی در این مسابقات بر خلاف گذشته نقش آفرینی مناسبی در حمله داشت. سعید معروف سعی می کرد بازی را روی سرعت ببرد. دو تیم مساوی پیش می رفتند. غلامی به خوبی از میانه تور دفاع حریف را می شکافت. ایتالیا کاملا حملات خود را از میانه تور انجام می داد. بازی همچنان پایاپای بود.
اگر چه تا قبل از امتیاز ۱۹ ایتالیا دو امتیاز جلو افتاد اما هوشمندی سعید معروف، جای خالی انداختن و آبشار او موجب شد تا بازی مساوی شود. پارودی موثرترین بازیکن حریف در این لحظات بود. بازی با حساسیت زیادی دنبال می شد. کواچ یک دو تعویض کرد. محمودی و مهدوی به میدان رفتند. موسوی به تنهایی دو امتیاز پیاپی زایتسف و بیرارلی را دفاع کرد. ایران در ناباوری بروتو دو امتیاز جلو افتاد. برتو که نمی خواست بازی را از دست بدهد وقت استراحت گرفت و پاسور اصلی تیمش را بیرون کشید.
میلاد عبادی پور هم یک امتیاز حساس گرفت و زایتسف را به بیرون زمین هدایت کرد. محمد موسوی به تنهایی در این مسابقه با دفاع خود امتیازهای پایانی ست سوم را به سود خود تمام کرد. کواچ خیلی خوب تعویض کرد و دو تعویض طلایی اش برتری محسوسی را به حریف تحمیل کرد. ایران ست سوم مسابقه را ۲۵ – ۲۲ به سود خود تمام کرد.
ست چهارم : ۲۵-۲۲ ایران
تیم ملی ایران که تا اینجا نخستین امتیاز خود را در لیگ جهانی والیبال قطعی کرده بود، برای پیروزی در این مسابقه با جدییت دو چندانی کار را آغاز کرد. فرهاد ظریف فشار زیادی را تحمل می کرد. دریافت سرویس های پرشی موجی ایتالیا آسان نبود. دو تیم پایاپای پیش می رفتند. فیلیپ لانزا برای ایتالیا به میدان آمده بود تا روند بازی را تغییر دهند. هر امتیازی که پیش می رفت ایتالیا روحیه خود را یشتر می باخت. ایران بعد از امتیاز ۱۱ اختلاف خود را با ایتالیا زیاد کرد.ایران تا اینجا پنج سرویس مستقیم گرفته بود. هر بار که قائمی برای ارسال سرویس می رفت تماشاگران نیم خیز می شدند. زایتسف ملقب به تزار ایتالیاییها با تمام توان آبشار میزد. بازیکنان ایتالیا عصبی و پر اشتباه بازی می کردند. روسینی در توپ گیری خوب نبود. قائمی در برابر دفاع سه نفره ایتالیا همچنان موفق بود. تک تک بازیکنان ایران بهتر از ستاره های حریف بازی می کردند. عادل غلامی تماشایی ترین سرویس ها روی پاس معروف می زد. ایران وقت استراحت فنی دوم را ۱۶ بر۱۳ به سود خود تمام کرد. یک امتیاز مشکوک به سود ایتالیا موجب شد تا کواچ بازبینی تصاویر ویدیویی بخواهد. داور دوم به سود ایران رای داد. ایران ۱۸ بر ۱۳ از حریف جلو بود. کواچ خیلی خوب تیم ملی را کوچ می کرد. پروازهای خیره کننده امیر غفور همچنان برای ایران امتیاز می گرفت. کاپیتان معروف مثل همیشه مقتدرانه کار می کرد. کواچ باز هم در این ست او را با مهدوی تعویض کرد. ایران در آستانه یک پیروزی غرورانگیز بود و این اتفاق با برتری ۲۵ بر ۲۲ در ست چهارم رقم خورد.
انتهای پیام/دانا