در این دیدار دو طرف با ابراز نگرانی نسبت به تحولات جاری در منطقه از جمله در سوریه، لبنان، عراق و افغانستان، نقش مهم ایران در کمک به کاهش تنش و حل و فصل مناقشات منطقهیی را مورد توجه قرار داده و فضای مساعد ایجاد شده در صحنه بینالمللی پس از انتخابات اخیر در ایران را در ارتقاء نقش سازنده کشورمان مورد توجه قرار دادند.
ترویج و رشد افراطیگری و فرقهگرایی در منطقه و مخاطرات آن بر زندگی و امنیت مردم منطقه از دیگر محورهای مطروحه در این مذاکرات بود و دو طرف بر ضرورت تلاش جمعی برای مقابله با این پدیدههای شوم و توقف جنگ و خونریزی تاکید کردند.
دو طرف همچنین با عنایت به علایق مشترک در منطقه مبتنی بر صلح، ثبات، آرامش، حاکمیت کشورها، حل و فصل مشکلات از طریق گفتوگو و راههای صلحآمیز و پیشرفت و رفاه، ضرورت همکاری و هم فکری مشترک را مورد تاکید قرار دادند.
ظریف در این دیدار ضمن تشریح سیاستهای دولت تدبیر و امید در قبال منطقه و جهان، به نقش غیرقابل انکار جمهوری اسلامی ایران در کمک به صلح، ثبات و پیشرفت مناطق حساس خلیج فارس و خاورمیانه در محاسبات منطقهیی و بینالمللی اشاره کرد و آمادگی کشورمان را برای همکاری نزدیک با کشورهای منطقه در این راستا مورد تاکید مجدد قرار داد.
وی با اشاره به اوضاع سوریه، بر ضرورت کمک به توقف جنگ و خونریزی، رسیدن به راه حل سیاسی سوری – سوری، بسیج کمکهای انسان دوستانه و مقابله با افراطگرایی تاکید کرد.
ظریف همچنین با اشاره به پیشینه فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در کمک به حل و فصل مناقشات در افغانستان و عراق، زمینههای همکاری میان ایران و بنیاد متنفذین را گسترده توصیف کرد.
کوفی عنان و دیگر اعضای بنیاد متنفذین نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، اظهار امیدواری کردند مذاکراتشان در تهران نتایج سازندهای در جهت کمک به کاهش تنش در سطوح منطقهیی و بینالمللی در بر داشته باشد.
اعضای هیات با اشاره به فضای مساعد ایجاد شده در سطح منطقه و جهان در ماههای اخیر، اعلام کردند که ایران میتواند نقش بزرگتر و سازندهتری در منطقه و جهان ایفا کند و ا ین نقش مهم و تاریخی ایران که ریشه در فرهنگ، مردم و ظرفیتهای اقتصادی آن دارد عامل مهمی در پیشرفت و ثبات منطقه محسوب میشود.
هیات متنفذین با ابراز نگرانی جدی از شرایط ناگوار در خاورمیانه، سوریه، لبنان، عراق و افغانستان و آلام ناشی از بحرانها و فرقهگرایی برای مردم منطقه، ضرورت مدیریت برای کمک به کاهش تنشها و آلام مردم در مقابله با فرقهگرایی را مورد تاکید قرار داده و آمادگی این بنیاد را برای همکاری مشترک با ایران در این راستا اعلام کردند.
کوفی عنان همچنین بخشی از سخنرانی دکتر روحانی در اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد را مورد توجه قرار داد، مبنی بر این که با وجود نگرانیهای گستردهای که امروز، در جهان وجود دارد، امیدواریهایی است که مردم و نخبگان جهان به صلح آری گفته و به جنگ نه بگویند و گفتگو را به مناقشه و اعتدال را به افراطیگری ترجیح دهید.
انتهای پیام/منبع:باشگاه خبرنگاران