استاندار زنجان با سئوال برانگیز خواندن گرانی برخی اقلام در استان زنجان نسبت به استانهای دیگر گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت باید به عنوان مرجع قیمتگذاری در این مورد وارد و اقداماتی را برای آگاه سازی مردم انجام دهد.
جمشید انصاری بعد از ظهر امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار استان زنجان با ناکافی دانستن گزارش ارائه شده در مورد دلیل گرانی برخی اقلام در استان نسبت به استانهای دیگر اظهار داشت: مقایسه وضعیت زنجان با استانهای مشابه به لحاظ وضعیت بنکداری بیانگر بالا بودن قیمت برخی از کالاها است.
وی با غیر قابل توجیه دانستن بالا بودن قیمت برخی از کالاها در زنجان تصریح کرد: قیمت حمل و نقل بار در داخل زنجان یک از این نوع خدمات است که در برخی موارد حتی از تهران هم با آن همه مشکلات ترافیکی گرانتر است.
استاندار زنجان به گران بودن برخی اقلام خاص مانند روغن و آهن آلات در زنجان نسبت به استانهای مجاور اشاره و اضافه کرد: این موضوع زمانی جالب میشود که توجه کنید هزینه حمل و نقل برخی از این اقلام به شهری مانند ارومیه بیشتر از زنجان است و یا اینکه زنجان واحد تولیدی روغن دارد ولی اغلب این استانها آن را ندارند.
این مسئول با سئوال برانگیز خواندن گرانی برخی اقلام در استان زنجان نسبت به استانهای دیگر ادامه داد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان باید به عنوان مرجع قیمتگذاری در این مورد وارد و اقداماتی را برای آگاه سازی مردم از قیمتها انجام دهد.
انصاری با مرور راهکارهای موجود برای اطلاع رسانی در مورد قیمت اقلام اساسی مورد نیاز مردم ابراز داشت: کمک گرفتن از صدا و سیما و همچنین نصب تابلو در میادین اصلی شهر میتواند به این موضوع کمک کند تا شهروندان با داشتن ذهنیت در مورد قیمتها اقدام به خرید بکنند.
وی با بیان اینکه به زودی به شهرداریهای استان برای ورود به ایجاد بازارهای میوه و تره بار ابلاغیه صادر میکند، ادامه داد: بر اساس قانون تنها نهادی که میتواند در این امور وارد شود شهرداریها هستند.
استاندار زنجان تشویق سرمایهگذاران برای ورود به بحث ایجاد فروشگاههای بزرگ را از دیگر راهکارهای کنترل قیمت عنوان و خاطرنشان کرد: کنترل قیمت در این فروشگاهها به دلیل شرایط خاص آنها راحتتر انجام میشود.
این مسئول تاکید کرد: کنترل و نظارت بر بازار میوه و ترهبار میتواند از طریق ایجاد میادین میوه و تره بار قبل از عید عملیاتی شود.
انصاری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نمونهگیریهای انجام شده در مورد قیمت کالاها در چند استان یادآور شد: این نمونه گیری در آبان ماه انجام شده است.
وی بر لزوم تحلیل گزارشهای موجود در مورد روند کاهش تورم در سطح استان زنجان در پاییز سال جاری افزود: نرخ تورم شش ماهه نخست سال در زنجان بیشتر از میانگین کشوری بوده است.
استاندار زنجان به احتمال تاثیر گذاری روانی بر بازار اشاره کرد و گفت: شاید کاهش نرخ تورم رابطهای با پذیرش بالا بودن قیمت برخی از اقلام در زنجان داشته باشد.
این مسئول با یادآوری کاهش نرخ تورم تصریح کرد: یامان باشد که این کاهش تورم در نرخ اقلام غیر خوراکی بوده و تورم کالاهای خوراکی همچنان ۵۱ درصد است که فشار زیادی را به مردم تحمیل میکند.
انصاری بر لزوم انجام اقدامات کنترلی در قیمت کالاها تاکید و اضافه کرد: این کنترل در بخش خدمات هم باید اعمال شود چرا که وضعیت مناسب نیست.
وی با بیان اینکه کاهش نرخ تورم به معنای کاهش قیمتها نیست، ابراز داشت: معنی کاهش نرخ تورم کاهش شدت افزایش قیمتها است.
استاندار زنجان از برگزاری جلسات ستاد تنظیم بازار تا پایان سال خبر داد و گفت: تا پایان سال دو جلسه دیگر برگزار میشود تا ضمن مرور اقدامات انجام شده به حفظ قیمتها در راستای کمک به مصرف کنندگان اقداماتی انجام شود.
این مسئول در پایان جلسه فوق به خروج دام از استان زنجان اشاره و خاطرنشان کرد: آمار روشنی از تعداد خروجی دامها وجود ندارد.
انصاری با اشاره به انحصاری شدن کشتار دام در سطح استان زنجان اذعان داشت: این کار به دلیل ایفای نقش در گران شدن گوشت غلط ارزیابی میشود که باید راه کاری برای آن پیدا کرد.
انتهای پیام/منبع:فارس