معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: میزان تولید محصولات کشاورزی در سال زراعی ۹۱ – ۹۲ حدود ۴۰۰ هزار تن در استان زنجان کاهش یافته است.
اکبر کرامتی اظهار داشت: در سال زراعی ۹۱ – ۹۲ حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان زنجان تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه در مجموع میزان تولید محصولات در سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی گذشته حدود ۴۰۰ هزار تن کاهش یافته، تصریح کرد: این در حالی است که کشاورزان با افزایش قیمت محصولات مواجه شدند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان برای سال زراعی جدید برنامهریزیهای لازم را انجام میدهد، اضافه کرد: بر اساس پیشبینیها ۳۰۰ هزار هکتار گندم دیمی در استان کشت میشود.
کرامتی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود ۲۲ هزار هکتار از اراضی زراعی استان زنجان به کشت گندم اختصاص یابد، ادامه داد: در سال زراعی گذشته ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی به کشت سیبزمینی اختصاص یافته بود که مازاد بر نیاز نیز تولید شد.
این مسئول با بیان اینکه در مجموع ۱۹۹ هزار تن سیبزمینی مورد نیاز بود، ابراز داشت: طی سال زراعی ۹۱ – ۹۲ حدود ۲۲۰ هزار تن سیبزمینی در استان زنجان تولید شد.
وی با تاکید بر اینکه قیمت سیبزمینی در استان زنجان مناسب بود، اما باید الگوی کشت سیبزمینی برای سال آینده مورد توجه باشد، افزود: در غیر این صورت با کاهش قیمت محصول مواجه میشوند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه بیشترین خسارت در سال جاری بیشترین خسارات وارد شده در سال گذشته به محصولات باغی وارد شده، تصریح کرد: حدود ۱۰۰ هزار تن در محصول سیب و ۱۰۰ هزار تن در محصول انگور کاهش داشتیم.
کرامتی با بیان اینکه سال زراعی ۹۱ – ۹۲ قیمت محصولات سیب و انگور افت نکرده بود اما برای محصولات سیفی و سبزی باید توجه بیشتری صورت گیرد، یادآور شد: کشاورزان نیز به توصیههای سازمان جهاد کشاورزی توجه کنند تا با کاهش قیمت در سال جاری مواجه نشوند.
این مسئول با بیان اینکه در بخش اقتصاد کشاورزی نمودار تار عنکبوتی تعریف میشود که عرضه و تقاضا به صورت زیگزاگ در حال تغییر است، ادامه داد: زمانی که کشاورزان میبینند در سال جاری محصول پر تقاضا بوده سال بعد نیز همان محصول را میکارند و این امر سبب افزایش محصول و کاهش تقاضا میشود.
وی متذکر شد: سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیاز استان و بازارهای مصرف خارج از استان زنجان را در زمینه تولید محصولات طراحی میکند تا محصول در این حد نگهداری شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان از کشاورزان خواست الگوی کشت ارائه شده توسط سازمان را مورد توجه قرار دهند.
انتهای پیام/منبع:فارس