گذری بر بازار لوازم التحریر در آستانه مهر ماه ضرورتی اجتناب ناپذیر است، اما هنگام بررسی جزئیات قیمت انواع لوازمالتحریر آنچه بیش از همه جلب توجه میکند حضور حداکثری شخصیتهای غربی مانند سیندرلا،مرد عنکبوتی و… است و این طبیعی است وقتی۸۰ درصد لوازم التحریر وارداتی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بوی ماه مهر که تقریباً از نیمه دوم شهریور ماه به مشام میرسد، شاید بیشتر یک حس نوستالژیک برای همه آنانی باشد که آغاز فصل مدرسه را با بو کردن دفترهای کاهی آغاز میکردند. جلد کردن دفاتر و نوشتن نام و نامخانوادگی توسط خوش خط ترین فرد خانواده بر روی برچسبها و چسباندن به روی دفتر و کتاب، بویی که از تراش کردن مداد به مشام میرسد و یا خردهریزهای پاکنکن که برای جلوگیری از تذکر مادر پنهانشان میکردیم، همه و همه فقط یک چیز را به ما نوید میداد و امروز به دانشآموزان نوید میدهد و آن این که فصل، فصل آغاز مدرسه است و تابستان آخرین نفسهایش را میکشد. شاید به این موضوع هم فکر میکردیم که اولین موضوع انشای مدرسهمان این خواهد بود که تابستان را چگونه گذراندید، همه اینها حسی است که تقریباً با هر پیر و جوانی همراه است، اما تب و تابی که در پایان شهریور برای خرید لوازمالتحریر و کتب مدرسه وجود دارد چیز دیگری است. برای بررسی این تب و تاب و همچنین قیمت انواع لوازمالتحریر گشتی در بازار لوازمالتحریر شهر تهران و نمایشگاه عرضه لوازمالتحریر در مصلی تهران زدهایم.
یدالله صادقی در پاسخ به این سؤال فارس که آیا لوازمالتحریر یارانه دولتی دریافت میکند یا خیر؟ میگوید: لوازمالتحریر و دفترچههای دانشآموزی یارانه دولتی دریافت نمیکنند. البته پیش از این هم رئیس شورای اصناف کشور اعلام کرده بود که امسال خبری از دفتر دولتی نخواهد بود.
با این پیشفرض که هیچگونه یارانهای به لوازمالتحریر و دفترچههای دانشآموزی از سوی دولت داده نمیشود در بازار لوازمالتحریر به قیمتها به چشم خریدار نگاه کردیم. قیمت انواع دفترچههایی که در نمایشگاه مصلی تهران بود متفاوت است به نحوی که در یکی از غرفهها دفتر ۶۰ برگ سیمی با جلد تلقی ۳۷۰۰ تومان، ۶۰ برگ معمولی ۲۹۰۰ تومان، ۴۰ برگ سیمی تلقی ۳۳۰۰ تومان، ۸۰ برگ سیمی تلقی ۴۳۰۰ تومان، ۱۰۰ برگ با جلد معمولی ۳۵۰۰ تومان، ۱۶۰ برگ سیمی ۶۵۰۰ تومان، ۲۰۰ برگ سیمی تلقی ۸۷۰۰ تومان عرضه میشد و البته بودند غرفههایی که دفتر ۵۰ برگ معمولی را به قیمت ۲۰۰۰تومان و ۸۰ برگ را به قیمت ۲۸۰۰ تومان عرضه میکردند.
با گشتی در بازار میشد قیمت انواع مداد و پاککن و تراش را به دست آورد، به نحوی که مداد فابرکستل در بستهبندی ۱۲ عددی ۵۵۰۰ تومان، مداد کنکو در بستهبندی ۱۲ عددی ۵۰۰۰ تومان، پاککن فابرکستل ۵۰۰ تومان و سایر پاککنهای معمولی از ۳۰۰ تا ۶۰۰ تومان با قیمت متغیر عرضه میشد. همچنین تراش نیز با قیمتهای بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان عرضه میشد، اما تراش رومیزی به قیمت ۶۰۰۰ تومان عرضه میشود.
همچنین ورق A4 در بستهبندیهایی که وجود داشت ۱۲ هزار تومان و یک بسته ورق A5 نیز به قیمت ۵۰۰۰ تومان عرضه میشد.
از نکات قابل توجه در نمایشگاه مصلی این بود که عرضه کیف مدرسه به ندرت دیده میشد و اگر هم بود قیمتها با بیرون تفاوت چندانی نداشت به نحوی که کیف مدرسه ابتدایی با قیمت ۴۵ هزار تومان در این نمایشگاه عرضه میشد.
به گزارش فارس، برخی از نمایندگیهای لوازمالتحریر نظیر یونیبال، نهال، کیارنگ و آزاده به صورت مستقیم و با حذف واسطهها اقدام به عرضه کالاهای خود در این نمایشگاه کرده بودند.
از نکاتی در نمایشگاه امسال نظر را جلب میکند، این است که علیرغم هشداری که مسئولان داده بودند دفاتر و همچنین لوازمالتحریر، کیف مدرسه، ظروف غذا و قمقمه با طرحهایی از کمپانیهای بزرگ نظیر دیزنی عرضه میشد به نحوی که میشد دفاتری با طرحهای سیندرلا، انگریبرد، گربه کیتی و یا حتی طرحهایی از مرد عنکبوتی را در این نمایشگاه دید.
به نظر میرسد مسئولان فرهنگی کشور در این خصوص باید برنامه بلندمدتی داشته باشند تا ابتکاری را که حوزه هنری در تصویرسازی شخصیتها و افسانههای ایرانی انجام داده است را با سرمایهگذاری مناسب توسعه داده تا و از بروز و نفوذ فرهنگ غربی در اذهان کودکان جلوگیری کنند.
گزارش از رضا کیمیایی
انتهای پیام/